Gestolen: krijgt deze eigenaar zijn RS4 intact terug?

Auteur: , 48 Reacties

Gaan we weer...

Audi RS4 gestolen

Een Audi RS4 van de B7-generatie is zeker in het zwart een alleszins anonieme verschijning. Natuurlijk, wij autoliefhebbers weten dat de brede wielkasten, grijze spiegels en dubbele ovale pijpjes wijzen op een 4.2 V8 met 421 pk, maar het gros van de mensen ziet gewoon een zwarte Audi met grote velgen. En daar rijden er in ons land nogal wat van rond.

RS4 gestolen

Helaas weten wij autoliefhebbers ook welk lot de gemiddelde ontvreemde RS4, RS5 of RS6 staat te wachten. Doorgaans worden ze gejat om in de grensstreek plofkraken te plegen. Daarbij worden gasflessen geleegd in het pinapparaat en dat wordt vervolgens tot ontploffing gebracht. De buit wordt zo snel mogelijk achter in de Audi gegooid en vervolgens knallen de knaapjes met 250 km/u weer richting home town. Niet alleen gaan die plofkraken nogal eens mis, ook blijkt menig schoffie niet in staat om al dat vermogen op de weg te houden.

Audi RS4 Gestolen

Als dat wel lukt, dan wordt de Audi ergens gedumpt en stappen ze over in andere, nog onopvallendere auto’s. Daarbij wordt de vluchtauto meestal in de fik gestoken, om zo elk spoortje te vernietigen. Gelukkig wordt de auto soms in verband met de tijd nĂ­et in de fik gestoken of wordt het gespuis eerder gesnapt. Laten we hopen dat dit met deze B7 ook het geval gaat zijn. Het kan in ieder geval geen kwaad om je ogen goed open te houden, waarbij je er overigens rekening mee moet houden dat het kenteken KD-201-K inmiddels is vervangen door een gestolen plaat van een andere Audi.

Audi RS4

Overigens stond de Audi ten tijde van de diefstal te koop op Marktplaats. Daar vind je ook de contactgegevens van de wetmatige eigenaar. Unieke details waaraan dit specifieke exemplaar te herkennen is, hebben we helaas niet kunnen ontwaren.

Met dank aan @dutchdriftking voor de tip!48 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
Kijk, deze tip is wel heel snel afgehandeld! De boeven zoeken blijkbaar gewoon op Marktplaats naar de vluchtwagen.
@dutchdriftking: ze rekenen alleen niet graag af.
@dutchdriftking: als je dadelijk een RS4 of RS6 te koop aanbiedt, afspreken op een plek midden in het land, dan wordt je via een omweg en geblinddoekt naar een overdekte locatie zonder ramen gebracht waar je onder kunstlicht de auto even mag bekijken…
@griffendahl: nou idd!
@dutchdriftking: helaas hadden ze onze audi tzt gevonden via autoscout..
zolang je er niet echt bij hoort als je een plofkraak uitvoert in iets anders dan een audi rs lijkt het me nogal onaantrekkellijk om zo’n ding te kopen.
Is zo’n RS4 zoveel makkelijker te stelen dan een M5 of AMG E55/E63?
@bassx: Volgens mij heeft de Quattro aandrijving er ook mee te maken; makkelijker te besturen voor die gasten..
@camber24 @berlinetta @thomasthomas: Ik vroeg het me namelijk af of er misschien een foutje in de beveiliging van de auto zat (informatie die nuttig kan zijn voor andere RS eigenaren). Het is duidelijk dat het RS modellen zijn omdat het een meer foolproof auto is dan zelfde soort modellen van andere merken. Dank voor jullie info.
@bassx: Voor de gewone mens is dat beveiliging, de georganiseerde misdaad noemt het wss zonde van de minuut.
@bassx: Is hetzelfde maar het gaat die gasten om de 4×4 …
@bassx: Quattro maakt hier inderdaad het verschil. Een M of AMG zijn veel moelijker te rijden. De nieuwste AMG’s hebben wel 4MATIC, maar die hoor je al vanaf 10 straten verderop aankomen. Ook niet wat je wil.
@berlinetta: de AMG’s die over 4matic beschikken, zijn nieuwere modellen. Om die te stelen heb je nieuwe ge-update software programma’s en apparaten nodig, waardoor het een stuk moeilijker te stelen zijn. Zo’n A4 kan je met een mechanische decoder stelen. Auto tussen 2009 en 2014 zijn helemaal makkelijk te stelen met een digitale decoder
@e550: die kastjes zijn ook gewoon te koop en dus zijn die auto’s ook makkelijk te stelen.
Ook alarm klasse 4 en 5 heb je niets aan met een jammer in de buurt.
Een los stuurslot ofzo maakt het tenminste nog een beetje moeilijk, of een start onderbreker met een schakelaar die alleen de eigenaar weet te zitten.
@bassx: Zo’n Audi is ideaal om achtervolgers af te schudden. Er komt zoveel olie uit de uitlaten, dat het wegdek erachter spiegelglad wordt, en de politie de achtervolging moet staken.
@simonmc: daar kun je ook kraaienpootjes voor gebruiken
@bassx: Misschien hebben ze de auto tijdens “een proefrit” gewoon niet teruggebracht?
@fapfap: Vroeg het mij af omdat er laatste twee jaar veel RS modellen van Audi voorbij komen die gestolen worden op AB. De vraag was niet specifiek gesteld vanwege deze RS4.
Inderdaad, daar gaan we weer.

Zo gaat de lol van zo’n auto er snel af. Altijd maar zorgen maken of hij er nog staat de volgende ochtend. Om over de verzekeringspremie nog maar niet te spreken.

Ik hoop van harte dat de politie hier snel vat op krijgt. Het is al een tijdje uit de hand aan het lopen…
Al die gestolen (R)S’en; hebben die dingen geen GPS tracker? Als je nu een (R)S hebt zonder GPS tracker, dan lijkt me dat minder verstandig. Of zijn die mannen zo handig om die binnen no time onklaar te maken?
@camber24: Ik denk dat een gps-tracker niet zoveel verschil maakt. Die auto’s worden volgens mij na de diefstal direct gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn en daarna gedumpt.
@berlinetta: ik kan me dat bijna niet voorstellen, wat je nu zegt. Dat betekent dat die gasten dus gevolgd kunnen worden tot aan de crimescene, maar dat het dus te laat gemeld/geconstateerd wordt.
@camber24: Het is zeker niet in alle gevallen waarschijnlijk dat het zo gaat, maar als zo’n RS bijvoorbeeld snachts wordt gestolen als de eigenaar ligt te slapen? Tegen de tijd dat hij doorheeft dat zijn auto is gejat en gaat kijken waar die uithangt, is het misdrijf allang gepleegd en de auto gedumpt.
@camber24: ik weet van iemand die dit ook heeft gedaan, en vast zit, dat die een paar dagen ergens staan om in orde gemaakt te worden, de GPS tracker er uit en andere platen er op. Maar lang hebben ze ze nooit
@berlinetta: Volgens mij zitten er altijd minstens een paar dagen tussen diefstal en plofkraak (en auto wordt dan ergen in een woonwijk neergezet. Zo zijn er al een aantal teruggevonden). GPS is tegenwoordig wel makkelijk te verstoren dus niet helemaal bulletproof maar denk ik wel de inverstering waard.
@camber24:

Die deugnieten zullen waarschijnlijk gebruik maken van GPS- en GSM-jammers wanneer ze op autojacht gaan. Kunnen ze eventueel na de diefstal ook rustig op zoek gaan naar alle beveiligingsapparatuur in de RS4 en alsnog onklaar maken.
Hier in Brabant is 2 dagen terug ook een zwartr B8 S4 Avant gestolen… Erg jammer allemaal
A sahbi check marktplaats voor RS jeweetog koud buiten dus ff ploffie zetten voor nieuwe Canada Goose djaka.
@e36thuglife: je vergeet die louis muts
Ik zou zo’n ding nooit kopen. Je moet ze bijna in een kluis parkeren. Krijg je nog wel een normale verzekering op zo’n auto, of betaal je je helemaal scheel?
Dit is knap zuur zeg! Goed dat het hier wordt gedeeld, ook al zal de auto lastig te herkennen zijn. Zeker als de platen zijn vervangen…
Zie het als een straf voor slechte smaak. Als je auto aantrekkelijk wordt voor het plofkrakende boevengilde, is het tijd om van auto te wisselen. Hetzelfde principe kan ook toegepast worden op kleding (Canada Goose, Moncler, Stone Island anyone?).
@jon86: tegenwoordig heb je bij Skihut Scheveningen weer nieuwe merken die de boeven nog niet kennen en die zijn vele malen duurder. Helaas zijn dit merken die eerder worden gedragen door bergbeklimmers en wintersporters. Maar volgend jaar zijn de boeven weer helemaal bij!
Dat zo’n RS4 nog te verzekeren is vind ik knap. Hier hebben ze er pas 1tje weggehaald die in een afgesloten parkeergarage stond.
Dat vinkje “locatie tonen” op Marktplaats is waarschijnlijk genoeg geweest helaas..Heiweg te Oud Alblas.
Mijn locatie op marktplaats is 6 km verderop dan waar ik woon. Deze tip mogen jullie trouwens best gebruiken.
Ben benieuwd wat dit aanhoudende nieuws doet voor de verzekeringspremie en restwaarde van zo’n ding. En waarom bestaat bij die met laag iq bedeelden het misverstand dat ze een Haldex 4×4 nodig hebben voor hun werk???
En als je zo’n ding als politie aanhoudt, heet het (al dan niet etnisch) profileren…
Het Belgische nummerplaat systeem heeft op dit vlak een voordeel. Het hoort namelijk bij de eigenaar, niet bij de auto. Eventjes opzoeken of het dus een echte Rs is, of enkel de look heeft, zit er dus niet in.
Ik snap niet dat mensen die zulke auto’s kopen niet even kunnen investeren in een bearlock oid. Snap dat het te triest voor woorden is maar deze auto’s worden gewoon meegenomen. Maak het ze eens wat moeilijker zou ik zeggen
@d1nick: Als ze je auto heel graag willen dan komen ze gewoon even binnen de sleutels halen van de Bearlock en de auto. Genoeg verhalen over te vinden.
Zou het gevolg van de diefstallen zijn dat de Audi’s goedkoper worden wat op zijn beurt weer zorgt dat ze meer bereikbaar worden voor het tuig?
@ytrewq: nee juist niet. Op deze manier blijven er haast geen meer over. Dus ze worden heel schaars. Zo worden ze vanzelf duurder en die plofkraak ellende blijft niet eeuwig voortduren kan ik je zeggen.
@cpp1: goeie, dat kan ook natuurlijk
smeerlappen, echt wat n tuig.. altijd al het mooiste model RS4 gevonden.. zou r graag ook een willen, maar om dan iedere nacht met n jachtgeweer ernaast te gaan zitten is helaas ook niet de oplossing
Zo zonde dat deze inderdaad, en laten we het niet hopen dat het zo loopt, afgebrand na een ramkraak terug gevonden wordt. Hou mijn hart vast voor de eigenaar van deze mooie rs4
Zit er geen GPS tracker in die auto? Je kunt tegenwoordig van die coins kopen en in je schoenen plakken of in de handtas van je vriendin of waar dan ook en die kun je zo tracken met je Ipad waar ze zijn. We leven in 2016…. ; als ik mn hand uit het raam steek kan een sateliet hem fotograferen…. Ik snap dat niet dat zo’n auto dan onvindbaar is of niet getagged is ivm verzekeren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).