Wat is Elon Musk van plan met zijn grote slurf?

Auteur: , 26 Reacties

Amber Heard heeft er niks mee te maken...

Als autoliefhebber ken je Elon Musk waarschijnlijk vooral van Tesla. Wellicht weet je ook dat de man daarnaast nog wat doet met ruimteraketten via SpaceX. Maar de real-life versie van de schurk Hugo Drax uit de James Bond-film Moonraker heeft nog wat andere projectjes. Zo wil hij via zijn bedrijf Neuralink het menselijk brein koppelen aan artificiële intelligentie. Daarnaast startte Musk eind vorig jaar een bedrijf dat tunnels gaat graven met de dubbelzinnige naam ‘The Boring Company’.

In principe logisch zou je zeggen, want elke zichzelf respecterende Bond-schurk heeft immers een ondergrondse basis nodig met een ontsnappingsroute, liefst uitgerust met een monorail. Dat is dan ook (bijna) precies wat Musk van plan is. Op het terrein van SpaceX wordt er sinds kort geboord en gegraven door de joekel van een boormachine die je kan zien op de plaatjes hierboven.

Als officiële reden voor de exercitie geeft Musk op dat hij wil onderzoeken of in de toekomst massaal transport van mensen onder de grond kan plaatsvinden over verschillende lagen. Hij kreeg dat idee naar verluidt toen hij ergens vaststond in de oneindige files van Los Angeles. De gedachte achter het idee is logisch: in grote steden wonen mensen vaak in flats boven elkaar, maar de straten hebben doorgaans maar één niveau en dat is dus te weinig. Meerdere onder elkaar liggende tunnels zouden dat probleem in theorie kunnen oplossen.

De tunnels zouden geschikt gemaakt kunnen worden voor auto’s, maar Musk zou liever zien dat er een ‘hyperloop’ in gebouwd wordt. Het zal geen verrassing heten dat je zo’n hyperloop min of meer kan zien als de moderne variant van…een monorail. We hebben je door, Elon.

Elon-Amber-Cat

UPDATE: meer over The Boring Company op apparata.nl.

Image-Credit: shockdiamonds, schrodude en ohshebossedup via Instagram, via Elektrek26 reacties

Ondergrondse tunnels?

Ik denk dan aan;

– verplaatsing c.q. verdringing grondwater
– vergrote kans op aardverschuiving
– aardbeving?
– luchtverversing in de tunnels

Zomaar een paar dingen…
@FrankypankyV8: Daar zit het grote verschil; je denkt in problemen, Elon denkt in oplossingen. 😀
@dcg: En je hebt een combinatie van beide nodig voor succes.
@robert110: als je denkt in oplossingen weet je al wat het probleem is..
@fiero: Je kan ook oplossingen bedenken zonder dat er een probleem is.
@dcg:

Ik geef je zeker geen ongelijk…maar Musk heeft ook nog de centjes of kan ze lospraten bij anderen. Anders zou ik ook nog wel een paar oplossingen kunnen bedenken (en er een probleem bij halen :) )

;)
@FrankypankyV8: deze man is wel een visionair en hij krijgt dingen voor elkaar. Laat maar lekker gaan.
@FrankypankyV8: luchtverversing hoeft niet met een hyperloop.
@FrankypankyV8: in een vliegtuig zet je toch gewoon het raam open voor luchtverversing :-)
Iets met teveel hooi op de vork nemen. Als die nou eerst van tesla een winstgevend bedrijf maakt.
@robert110: tesla is nog heel jong en volop in ontwikkeling, dus winst maken is gewoon minder vanzelfsprekend. Zeker nu onze favoriete Muskusrat allerlei projectjes aan het doen is.
@robert110: ze hebben een veel hogere winstmarge dan de concurrentie. De cijfers gaan in het rood door de enorme investeringen die ze maken. Vergeet niet dat ze de grootste fabriek ooit aan het bouwen zijn.
@stanny: @banaan7: Precies ze doen veel investeringen terwijl ze eigenlijk geen geld hebben maar wel een lopend bedrijf. Dat is gewoon niet handig.
@robert110: joh, jij gaat het allemaal beter doen, we lezen het hier wel als het zover is..
@robert110: Juist wel heel handig! Equity investeerders staan in de rij om te investeren in Elon’s bedrijven. Je hoeft geen winst te maken om een waardevol bedrijf te bouwen en veel geld te verdienen. Investeren in techniek en opschalen van het bedrijf maakt het Tesla aandeel meer waard, het verhandelen van aandelen brengt geld in ’t laatje. Ik werk zelf voor een Amerikaanse startup waar bijna 100M is in gestoken, zonder operationele winst te maken. Het totaal uitstaande aandelen is meer waard dan de investeringen tot dusver = winst!
via Android app
@robert110: ze hebben zelfs een hogere marktwaarde dan GM en Ford.
Aardbevingen en Californië is wel een dingetje uiteraard. Als de St Andreas breuk van zich laat voelen is zo’n tunnel wel een probleem
Ik ben een beetje Elon Musk moe aan het worden. Alsof hij de enige is momenteel die de moderne Einstein is ofzo…
via Android app
@venividivici: Hij is wel een van de weinige ja. Vervelend he, iemand die doet waar z’n hart bij ligt voor sake of human kind. We hebben in jaren geen visonair en wereldveranderaar als hem gehad.
@stfu: Haha. Hij is helemaal geen wereldverbeteraar. Hij is gewoon het eeuwig kind, hij heeft gewoon rare bedrijven als speeltjes. Hij weet anderen ook nog zo gek te krijgen daar geld in te steken. En daarom is hij een echte held.
@mashell: Inderaad. En alleen kinderen zijn nog open en fantasierijk genoeg (niet verziekt door ons ‘onderwijssysteem’) om dit soort wereldverbetering teweeg te brengen. Er zijn inderdaad te weinig van dit soort gasten succesvol in deze wereld. De meeste invloedrijken denken alleen nog maar in hokjes of aan zichzelf.
via Android app
Kijk even op electrek.co. Staat ook een video op.
Ik heb geHeard dat hij er een gat mee wil vullen.
Wat is die Elon Musk toch vooruitstrevend met zijn ruimtevaartspeeltje van de toekomst…

Alleen jammer dat onze eigen Victor Muller hem voor is op ruimtevaartgebied door in korte tijd het ene na het andere automerk naar de maan te helpen… Mét succes…
Wauw die is vergezocht. Maar ook eel weer heel makkelijk ;-)
Het is helemaal geen raar idee van hem om zo’n apparaat te maken. Sinds 1960 is de V.S. al bezig met het aanleggen van een ondergronds tunnelsysteem, waar veel ondergrondse complexen in gemaakt zijn al. En dit is door heel de V.S. heen al. Alleen niet veel over vrij gegeven. Op youtube kan je er genoeg films over vinden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).