Wat je moet weten over supertalent Lando Norris

Auteur: , 17 Reacties

Om maar een heerlijk cliché uit de kast te trekken: is dit de nieuwe Max Verstappen?

Wat je moet weten over racetalent Lando Norris

Afgelopen weekend werd ‘ie kampioen in de Europese Formule 3 en het is een protegé van McLaren. Hoog tijd om eens in te zoomen op de racecarrière van de Brit Lando Norris. Zelfs onze eigen Max is onder de indruk van z’n 17-jarige collega, dus dat belooft wat.

Norris wordt getipt als de nieuwe reserverijder van McLaren, een rol die nu nog wordt vervuld door wel/niet pensionado Jenson Button. McLaren wil echter de tijd nemen om Norris in lagere raceklassen te laten rijpen. Zo ziet teambaas Zak Brown het liefst dat de jonge coureur een jaartje Formule 2 gaat rijden, waar Nederlander Nyck de Vries ook in uitkomt en die eveneens in het junior-programma van McLaren zit.

Hiervoor was Lando al de jongste wereldkampioen karten ooit en hij is nu met 17 jaar de jongste kampioen in de Formule 3 ooit. Coureurs die rechtstreeks vanuit de F3 naar de F1 overstapten zijn bijvoorbeeld Max Verstappen en Esteban Ocon. McLaren heeft zoals gezegd andere plannen en laat Norris het liefst nog een jaartje F2 rijden.

Overigens begon Norris in de karts en wel op 7-jarige leeftijd. Bij z’n eerste event pakte de piepjonge coureur meteen pole position. Enige tijd later zou hij de jongste wereldkampioen ooit in de karts worden. Lang verhaal kort: Lando Norris is er eentje om in de gaten te houden. Al kan dat natuurlijk niet anders met zo’n knoepert van een achternaam.

Chuck Norris17 reacties

Hij kan met zijn 17 jaar toch ook nog geen F1 rijden? Dan lijkt de F2 me de logische vervolgstap. Jaartje laten rijpen en daarna de F1 in. Misschien dat Alonso tegen die tijd wel stopt over overstapt naar een ander team.
@berlinetta: klopt, hij mag wel testen bijvoorbeeld, maar komt niet in aanmerking voor een superlicencie, dus hij rijd met een groen lampje
@berlinetta: Norris wordt in november van dit jaar 18. Als ‘ie volgend jaar F1 zou willen rijden is zijn leeftijd geen probleem meer.
@edge: Oke thanks. In dat geval geldt dat er nog geen stoeltje voor hem vrij is en de F2 alsnog een logische stap is.
@edge: Maar zo’n superlicentie is volgens mij helemaal onmogelijk onder de nieuwe regels; zelfs met genoeg punten en z’n nog te halen weg-rijbewijs, moet ie 2 jaar ervaring in formule-auto’s hebben; dat ‘extra’ jaartje is dus weldegelijk een ‘moetje’ op weg naar de F1.
@dawwg: In 2016 reed hij Formule Renault 2.0 en dit jaar Formule 3. Dan heeft hij die twee jaar toch op z’n conto staan?
Veelbelovend talent inderdaad. Heeft echt potentie om een grote te worden. Een jaartje of twee ergens laten rijpen om vervolgens naast Stoffel plaats te nemen lijkt mij een mooi vooruitzicht voor het jochie.
Idols ..
Om hoger opgeleiden slim te houden ..
@lincoln: ja er moeten meer lager opgeleiden komen. En allemaal aan de macht. Nee, nog beter, helemaal niet opgeleiden. Dan wordt de wereld een mooie plek. Want de hoger opgeleiden hebben er een zooitje van gemaakt. Met hun misselijke uitvindingen als geld, raketten en auto’s. Back to nature! Terug naar de oertijd! Natuurlijk.
@porker: ALLEMAAL AAN DE ZWARE SHAG VAN DE LIDL!!!!
@porker:

OK .. nou noem je heel toevallig 3 vindingen op die uitgevonden zijn door mensen die graag plat entertainment consumeerden ..
Best logisch ook, Top snelheid van een F1 bolide ligt ongeveer op dezelfde snelheid als Chuck Norris zijn Roundhouse kick
Lando Norris doesn’t lose races. He allows others to win.
@original_arnoud: The earth does not spin by itself; it’s caused by Lando Norris’ acceleration from pole position.
Uh.. Ocon heeft nog GP3 en DTM gereden alvorens een F1 debuut te maken. Als ik het me goed herinner is de laatste coureur (voor Max) die rechtstreeks uit de F3 kwam, Räikkönen geweest.
@hondainsider:

Raikkonen heeft nooit F3 gereden, hij kwam uit de Formule Renault 2.0.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).