Wat kan Verstappen laten zien bij laatste F3-race in Macau?

Auteur: , 20 Reacties

Het is dé afsluiter van het Formule 3-seizoen: de Grand Prix van Macau. We hadden het een jaar geleden niet kunnen voorspellen, maar het wordt ook de afsluiter van de F3-loopbaan van Max Verstappen.

Max Verstappen in Macau

Het stratencircuit in Macau is als Monaco, maar dan met nog veel meer venijn. Het is niet voor niets dat er in Macau vrijwel elk jaar motorrijders om het leven komen en menig autocoureur er flink de vangrail in klapt. Het maakt de races op het stratencircuit op een vreemde manier indrukwekkend. De coureurs hebben ontzag voor het parcours en dat merk je aan alles.

Macau is ook het toneel van de laatste Formule 3-races van Verstappen, voordat hij volgend jaar de overstap naar de Formule 1 maakt. Hij hoeft zich dus niet meer te bewijzen, al was de race in Macau daar een goede mogelijkheid toe geweest. De Grand Prix staat namelijk hoog aangeschreven en is daarnaast de laatste kans van het jaar om eens flink te knallen.

Max en vader Jos in Macau

Moeten we er daarom vanuit gaan dat Verstappen zich neerlegt bij een plek in de grijze middenmoot? Zeker niet, want de aanstaande F1-coureur kan zelfs op de Playstation niet tegen zijn verlies. Laat staan tijdens een prestigieuze race als die in Macau. Hij kwalificeerde zich als derde, maar kreeg een gridpenalty, nadat hij door rood reed in de trainingen en start zodoende als vijfde.

Het is lastig inhalen op het smalle stratencircuit, maar Verstappen liet al eerder zien gaatjes te kunnen vinden die niemand anders vindt. Daarnaast heeft hij een kwalificatierace en een hoofdrace om zich naar het podium te knokken. Wie weet zit er meer in en treedt hij in de voetsporen van Ayrton Senna en Michael Schumacher: legendes die wonnen in Macau en later boven zichzelf uitstegen in de Formule 1.

Mocht je de verrichtingen van Verstappen (en Tom Coronel in het WTCC) live willen volgen, dan kun je hier terecht voor een verslag van alle races.20 reacties

Macau is een loterij, als je niet als eerste de Lisboa door komt is de kans groot dat je in de rail eindigt.
Ik kan me de race waar Tommie aan meedoet nog goed herinneren, toen stonden ze twee hoog in de bocht na Lisboa….
Hopelijk zijn middelvinger. Aan de rest van het veld. En dan lekker vakantie houden tot je in je F1 auto mag.
Dat wordt een leuk weekendje autosport kijken, ach het wordt toch k*t weer.
Morgen het WEC in de zandbak, dat wordt dus weer een Toyota show, het WTCC en de F3 in Macau en als toetje de Aussie V8’s.
Aan mij hebben ze geen kind dit weekend..
@tupperware: gezellig voor je vrouw en kinderen……
@roppp:
Maak je geen zorgen. kind is ouder dan 90% van de reaguurders hier en oud-coureur, dus als hij thuis is gaat hij er gezellig met een biertje bij zitten.
Moeders, die gunnen we een dagje sauna..
Ik denk dat ie ver zal stappen
@damrakker: leuke woordspeling = niet leuk.
@awesome: als hij zich voor de race maar niet verstapt
@monaco:
Dat is dus al gebeurt, hij was op weg naar een podiumplek in de kwalificatie race maar moest die met schade opgeven. Max start dus helemaal achteraan.
Of die schade zijn eigen fout was verteld het verhaal niet.
@tupperware: de remmen achter blokkeerde bij het aan remmen voor een bocht en hij crashte.. Technisch mankement is niet uitgesloten maar foutje van Max zou ook kunnen. Balen maar als je niet op de limiet zit dan kom je sowieso nergens…
@awesome: hij is dus geen stap verder
Podiumpje moet kunnen lijkt me. Inhalen is gewoon moeilijk dus het is vooral een kwestie van niet zelf in de muur rijden en een beetje mazzel hebben dat ze voor je wel een foutje maken zodat je er voorbij kan.

Als ‘ie er 4 op de baan zuiver inhaald en wint is dat wel een heldendaad.
Macau is een circuit waar gehaaidheid en ervaring belangrijker zijn dan talent. Hier moet je slin rijden, en snel. Coronel was hier altjd erg goed. Ik denk dat verstappen er wel een podiumplaats uit weet te halen.
@gtwillem:
Coronel start als 5de nadat hij hem in Q3 in de muur hing, jammer want er zat meer in.
@jrk68: zeker jammer. Ik mag zijn rijstijl wel, altijd op het randje. Ik volg zijn verrichtingen vanaf zijn tijd in Japan (eind jaren 90: JGTC in een NSX en Formule Nippon, waar hij kampioen werd). Jammer dat hij, net als vele andere Nederlanders, nooit voor een absoluut topteam heeft kunnen rijden, zelfs in de F1 had hij behoorlijk succesvol kunnen zijn.
@gtwillem:
Ik ken Tom nog uit de AX en geloof mij, hij is geen spat veranderd.
Zolang hij er lol in heeft zal hij blijven rijden, of dat volgend jaar weer in het WTCC is hangt af van budget. Dat was dit jaar ook hangen en wurgen.
Nu weet ik het niet zeker maar ik kan mij herinneren dat zijn vrouw Paulien de gridgirl was in Spa. Aan die kont mag hij naar ik weet zonder bezwaar zitten….
Helaas is het podium niet meer haalbaar, in de kwalificatie race is Max uitgevallen. Hij starte erg sterk en lag na 2 ronden op de 2e plek. In ronde 5 kwam hij ineens voorbij met een kapotte voorwielophanging. Wat er precies gebeurt is kon je niet zien, maar hij start de race daardoor op p24. Ben benieuwd hoever hij kan komen.
@Jordy s om hoelaat gaat tom rijden?
@rob5nismo:
Tom rijdt vannacht om 4 uur, live op Eurosport.
Wat is het volledige tijdschema? (Max en Tom)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).