Webber: Ricciardo gaat Verstappen verslaan in 2017

Auteur: , 23 Reacties

Marky Mark denkt dat zijn landgenoot dit jaar onze landgenoot de loef af gaat steken.

Verstappen-Ricciardo

Mark deed de uitspraken in het kader van de ‘Bathurst 12 hour’ die dit weekend werd verreden. Voor het geval je het gemist hebt: de equipe Lowndes/Vilander/Whincup won de race op het pittoreske circuit met hun Ferrari, voor een Porsche en een Bentley.

De kersverse pensionado en achtvoudig Grand Prix winnaar was aanwezig bij het race-feest in eigen land. Uiteraard werd hem door de journalisten gevraagd naar zijn mening over de interne strijd bij Red Bull Racing dit jaar. Mark is namelijk niet alleen een landgenoot van de goedlachse Ricciardo, maar ook zijn directe voorganger bij het team van Red Bull.

Vorig jaar had Ricciardo Max nog nipt in de tas. In de periode dat de twee elkaar’s teamgenoten waren, haalde Ricciardo zes podia en Max vijf podia. Beiden scoorden één overwinning. In de kwalificaties was Daniel doorgaans de snellere van de twee, hoewel de koude cijfers (11-6) enigszins vertekend worden door het feit dat Max vooral in het begin moeite had de Ozzie bij te benen over één rondje. Naarmate het seizoen vorderde lukte dat al een stuk beter.

Velen verwachten dan ook dat Max dit jaar misschien wel het voortouw kan nemen. Webber is echter niet één van die mensen. Hij denkt dat de ervaring die Ricciardo heeft hem gaat helpen om de nieuwe auto’s zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Ricciardo startte top op heden in 109 GP’s, Max heeft 40 starts achter zijn naam staan.23 reacties

Het zal mij niets verbazen. Dit word het eerste volledige seizoen bij RBR voor Max.

Zou mooi zijn als Ricciardo kampioen wordt en Max genoeg punten binnen haalt voor het constructeurskampioenschap. Natuurlijk zou het nog mooier zijn als Max kampioen word, maar ik zie het nog niet gebeuren.

Dus, Ricciardo dit jaar kampioen, volgend jaar Max(en de 6 jaar daarna ook)
@87sandyd: Een nieuwe auto betekent een ‘level playing field’ voor beide coureurs; Ricciardo mag dan wat meer F1 ervaring hebben, Max doet het ookal z’n hele leven en met zijn bulk aan talent denk ik eerlijk gezegd dat Max initieel sneller zal zijn …
Tuurlijk zegt Webber dat, iets met WC eend..
Een Australiër die in Australië vertelt dat een Australiër zijn teamgenoot gaat verslaan.
Goed verhaal!
@awesome: Kansloos inderdaad, gelukkig kunnen wij Nederlands nu op een Nederlandse sites elkaar gaan vertellen dat de Nederlander toch echt gaat winnen!
@felixf: Klopt, maar wat wij vinden dat vinden journalisten helemaal niet belangrijk.
Pas wanneer Jan Lammers tijdens de Junkyardrace op Zandvoort gaat vertellen dat Max Verstappen WK word, dan doen we er iets mee.
@felixf: de engelse, duitsers en amerikanen (die paar die f1 kijken) zijn het over het algemeen met de nederlandse kant eens.
Onzin ..
Onze Max heeft de grootste pet ..

En dat blijft zo ..
Bla bla bla helderziende Aussie Webber… eerst zien dan geloven, is het nog altijd!
Webber moet gewoon lekker zijn mond houden en in Australië blijven.
Zie ik ook nog wel gebeuren. Daniel is snel en wordt redelijk onderschat over het algemeen. Hij kan ’t Max (en de rest) echt wel moeilijk maken maar in the end hoor ik toch liever het Wilhelmus op het podium ook al gun ik het ze allebei.
Ik moet echt nog maar zien of ze überhaupt mee kunnen voor het kampioenschap. Heb vertrouwen in die newey maar die andere teams staan ook niet stil.
Wat max keer op keer doet, is mij en alle andere mensen verbazen, de lat nog hoger leggen dan voorheen. Eerste jaar twee 4e plekken in een Torro Rosso, knokken met grote namen en verschillende buitengewone inhaalacties. Tweede jaar gelijk naar Red bull, meerdere podia en natuurlijk die magistrale races in Spanje en Brazilië. Ik verwacht daarom dat hij nu weer iedereen gaat verbazen en Ricciardo gaat verslaan, ongeacht wat voor auto ze hebben. De Jongen wordt beter en beter, zag je eind vorige jaar al duidelijk.

Zie je het gebeuren: Max die volgend jaar ineens keihard door het ijs zakt, Ricciardo aan de horizon ziet verdwijnen en de titel aan zn neus voorbij ziet gaan. Nou dacht het niet.
Webber? O ja, die gast het moest afleggen tegen een Duitse tiener!
Max is al populairder dan Daniel. Niet alleen hier in Nederland. Als Max hem dit jaar verslaad dan is Daniels tijd als eerste rijder voorbij..
Wij van wc eend…
Ik vind het een uiterst lastige situatie. Bij Ferrari weet je dat onder normale omstandigheden Vettel Raikkonen verslaat, bij Mercedes weet je ook dat Hamilton Bottas wel aan zou moeten kunnen. Maar bij Red Bull weet je het niet. We weten allemaal wel dat Ricciardo ontzettend goed is en we weten ook dat Max ontzettend goed is, maar waar ligt het plafond van Max? Tot nu toe heeft hij zich alleen nog maar doorontwikkeld, en het zou zomaar kunnen dat hij dat ook in 2017 blijft doen. Dan kan het nog wel eens een heel lastig verhaal gaan worden voor Ricciardo
Volgens mij is Ricciardo gewoon eerste rijder bij RBR en zal het team denk ik meer vertrouwen hebben in zijn ervaring dan Max zijn stuurmanskunsten. Vergeet niet dat Max nog steeds maar net komt kijken en ook nog steeds een hoop moet leren, ondanks wat hij al heeft laten zien. Ik kan het me heel goed voorstellen als ze bij RBR inzetten op een groter zekerheidje van RIC kampioen en VES die zich mooi in de kijker rijdt. Zou het heel gaaf vinden als Max al kampioen zou worden maar heel realistisch is dat niet.
Even mijn glazenbol geraadpleegd. Na eerst de WC eend aan de kant geschoven te hebben denk ik dat Max zeker nog zal/moet groeien. Maar Ik denk ook dat Max meer voertuig- en motorkennis en -beheersing heeft dan menig F1 coureur dankzij zijn pa. Nu iedereen opnieuw moet beginnen zal dat zeker zijn uitwerking hebben dit jaar. Laat daar nog links en rechts een regenrace bijkomen dan wil ik nog wel eens zien of RIC het gaat redden tegen Max.

Groeten van mijn glazenbol.
@erik2907:

Jij van wc eend ..
De onderlinge strijd tussen Max en Ricciardo is helemaal niet belangrijk als ze niet eens om podium plaatsen mee strijden.
En er gelijk van uit gaan dat RedBull de beste auto heeft, is ook kortzichtig.
Zelfs de testen van Barcelona gaan niets zeggend zijn.
Pas als de kwalificatie van de eerste GP verreden zijn heb je een reëel beeld van de kracht verhoudingen.
Ricciardo 1 Max 2. Volgend jaar andersom uiteraard.
Riccardo is wel een formule 1 coureur die ik het gun om wereldkampioen te worden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).