Welke auto gaat schuil onder deze “BMW Z3”?

Auteur: , 83 Reacties

Je raadt het nooit.

Een bijzondere auto die u niet elders kunt vinden,” schrijft de verkoper in zijn advertentie. Dat geloven we graag, want het ombouwen van een Mazda MX-5 naar BMW Z3 lijkt niet direct de meest logische zet. Kijk, transformeer je een vrij goedkope auto nu in een afgrijselijk dure hypercar, dan is het een ander verhaal. In dat geval begrijpen we het. In dit geval? Wel, we zijn vooral verward.

In eerste instantie ging ik er nog vanuit dat er wel een specifieke reden geweest moest zijn om een smakelijke Mazda MX-5 om te bouwen tot BMW Z3, maar na het lezen van de advertentie ben ik er nog altijd niet uit. Sterker nog, er borrelen alleen maar meer vragen in me op.

De MX-5 is naar verluidt omgebouwd in de Verenigde Staten. Dit doet vermoeden dat de BMW Z3 daar nooit is verkocht en import wellicht te duur was. Echter stond de compacte, opengevouwen BMW gewoonweg bij de dealers in Noord-Amerika; bij de duizendtallen, zelfs. Mogen we er dan vanuit gaan dat zelfs een Z3 te duur was voor de eigenaar, waardoor hij zich geneigd voelde zijn eerste generatie Miata om te bouwen en deze uit te voeren in Duitse stijl? Het heeft er alle schijn naar.

Wat het motief ook geweest is, het feit is dat de auto zijn weg naar Nederland heeft gevonden, met het vermoedelijke doel mensen compleet te verwarren. Ook de huidige eigenaar is het teveel geworden, want deze heeft hem recentelijk te koop gezet. De MX-5, die onderhuids niet is veranderd, moet tenminste 3.000 euro kosten.83 reacties

Had een stuk uit de spatborden geslepen en ze terug aan elkaar gelast dat in elk geval het wiel in het midden staat maar verder leuk project
Zinloos gedoe en er alleen maar lelijker op geworden… Kill it with fire.
Als je de raamstijl en het zijruitje ziet weet je als kenner/mx5 eigenaar gelijk wat ee onder deze plastic ellende schuil gaat.
@w0o0dy: Ja. Nog meer ellende.
@E34M5Touring: Ellende? Je weet niet wat je zegt. Een MX5 is een topwagentje! Onbegrijpelijk dat je daar een BMW van wilt maken. Omgekeerd snap ik het wel. :-)
@tge1: Ik weet heel goed wat ik zeg. Heb jaren voor Mazda gewerkt. Kan gewoon niet geil worden van zo’n ding. Alleen dat gezwaai naar elkaar al. Zou er doodziek van worden.
@E34M5Touring: Ik word er best wel geil van. Ik rijd al jaren Mazda en heb al een paar jaar een MX5. Topwagentje!
@tge1: goh.. Didn’t see that coming.
@E34M5Touring: je zwaaigame is gewoon niet goed ontwikkeld. Het gaat als volgt: NA bestuurders krijgen een opgestoken hand of de koplampen gaan even omhoog. NB bestuurders zijn net iets minder waardig, dus die krijgen een voorzichtig knikje. NC bestuurders worden stoïcijns genegeerd vanwege hun lelijke, zware sloep en ND bestuurders krijgen een duimpje. Het is een soort rijdende apenrots, en bestuurders van verschillende modellen moeten hun plaats kennen.
@jochempie: Potverdikkeme, het is dat het bijna onmogelijk is om me te beledigen (lompe mensen kunnen het niet en intelligente mensen doen het niet), maar deze NCFL rijder is bijzonder tevreden over zijn auto. :-) Ik krijg van alle MX5 bestuurders een duim!
@tge1: hehe, het blijft leuk. Maar serieus, had Mazda maar wat beters in gedachten voor de NC… het is dezelfde basis als de RX-8, ze hadden er een echte S2000 concurrent van kunnen maken..
@jochempie: Dat is zo… Neemt niet weg dat het een erg fijne cruiser is. Volgend jaar komt er waarschijnlijk een ND voor in de plaats, maar voorlopig voldoet die prima. Een S2000 is een erg leuke auto, maar ik vind die intussen een beetje gedateerd raken.
@jochempie: Zelfs Ferrari-eigenaren zwaaien naar mij heb ik al gemerkt! (ND)
@w0o0dy: enige wat ik zie is een NB met een slecht of hooguit creatief gerepareerde voorschade.
@stephane8200: dan hebben ze ook veel moeite gedaan om een NA deur op een NB te schroeven.
@jochempie: ik heb een NA, maar die staat al een tijdje in de garage stil te staan. Maar dat terzijde ;) Ik dacht aan de achterkant te zien dat het een NB is maar dan zie ik het verkeerd.
Mazda mx5
Want door je MX-5 van 1000 euro op een Z3 van 2000 euro te laten lijken ben je ineens helemaal het mannetje.
@720s: alles om een BMW mannetje te worden
@720s: misschien dat de richtingaanwijzer nu niet optioneel was
@720s: een MX5 NA voor 1000 euro? Die tijden zijn voorbij. Maar goed, deze auto is ideaal als je uit een BMW-omgeving komt, maar ook leuk wil sturen.
-edit: doe eens normaal-
Voor dat geld koop je ook een gewone z3. Ik zou het dan wel weten
@ippy: Helemaal mee eens. Een MX5.
@baardmijt: die heb je niet met een 2.8 liter 6-cilinder
@rvdw: die heb je ook niet voor 3k
@rvdw: heb je niet nodig.
@rvdw: nog een reden waarom de MX5 een betere keuze is: lichtere neus, dus betere handling.
@rvdw: gewoon motorswap op de oprit doen..
Kill it with fire!
Ach grappig bedacht…uitvoering is wat minder grappig
Vroeger, toen de z3 nog meer waard was dan een mx-5…
Ik zal vast voor een extremist uitgemaakt worden. Maar dit soort mensen moeten gestenigd worden.

Met kiezelsteentjes uiteraard,in Saudi Arabië zouden ze het met stoeptegels doen.
Uitleg is vrij simpel. De ombouw is gedaan toen de z3 nog vrij nieuw was. Op dat moment vond de eigenaar het dus wel financieel interessant.
@jackass266: ja dit lijkt mij echt een zeer winstgevend project. Ahum….
@hplh: financieel interessant in de zin van: een relatief goedkope auto, met de looks van de veel duurdere en nieuwe Z3. Of dat gelukt is, is een andere discussie.
Wat een maffe bak.
Oef, ik snap het inderdaad ook niet, het is vreselijk uitgevoerd en eerlijk gezegd denk ik dat dit hele project duurder is dan een tweedehands Z3.

Zonde van de MX5 dus.
De verwijderingsbijdrage en geen cent meer…
Zucht. De manier van adverteren alleen al:
“Prachtige en unieke auto.”
“Het betreft een oldtimer, dit is terug te zien aan de auto. ”

Dit is dan te toekomst van het land.. zucht.
@cr33p: *de
Dat ding staat hier in de buurt, is echt geen stuiver waard. Ziet er in het echt nog erger uit dan op de foto
3000eu, pardon?!
3
Hij heeft tenminste nog achterwiel-aandrijving.

Freude am Fahren is Freude am Fahren.
Voor de garbagerun is het wel laggen zo’n ding.
@dirkiii: Laggen? Is het een turbo dan?
@e34m5touring: dyslectie helaas😢
@dirkiii: No worries. Poor attempt at humor van mijn kant.
@e34m5touring: heb je al een vervanger voor 159 gevonden?
@dirkiii: Heb ik. Zaterdag staat ie op Autojunk! Hou het nog even voor mezelf. Heb iets gekocht wat niemand echt verwachtte, inclusief mezelf.
@e34m5touring: dat zijn meestal de leukste keuzes. Mijn eerste auto was ook zo gekocht ik kwam voor een peugeot 106 gti rn ik ging naar huis met een 406 v6 coupe
@dirkiii: Ja mooi! Bij die twee kom je in ieder geval altijd met wat leuks thuis!
@e34m5touring: een tesla?
@fouadski: Saaier nog.
@e34m5touring: iets van vag dus..
@fouadski: Good guess
@e34m5touring: Polo WRC! Of toch een mk4 R32..
@2wheeler: Nee en nee helaas.
@e34m5touring:

Dacia? Lada?
@erik2907: Vallen die ook al onder VAG?
@e34m5touring: Skoda Octavia?
@e34m5touring: jammer! Sterkte man.
@spideriv: Ja ach, ik ben er blij mee. Kijk er wel naar uit eerlijk gezegd. Had het zelf ook niet verwacht.
@E34M5Touring: een golf gtd, gti, leon cupra, octavia rs?
@e34m5touring: passat CC?
@jochempie: @dirkiii: @2wheeler: @thijsj:

Het is een Golf 6 GTI Edition geworden. 3drs, handbak, org NL, 50.900km, 2012. Een witte. Helemaal origineel. Gekocht bij het bedrijf waar ik al jaaaaaren mn onderhoud doe. Kreeg een kneiter van een aanbod op de Alfa. Heb de meeste suggesties uit @willeme: lijst geprobeerd en kwam er achter dat ik het allemaal wel leuk vind, voor 20min. Daarna wordt het me te krap, te stuiterig, te zenuwachtig. Vond de GTI fijner en scherper dan ik dacht maar niet zo zenuwachtig. Misschien minder exotisch dan een Clio RS of Abarth maar met de verhuizing naar de US in het achterhoofd heb ik besloten voor de VW te gaan. Zo’n ding (zeker in deze spec/staat) raak je altijd wel kwijt. Tot die tijd ga ik er lekker mee rijden. Zit wel te denken aan een JD kuurtje. Omdat hij letterlijk 800m van me vandaan zit. En omdat ik dan 260pk heb. Dat ook natuurlijk.
@e34m5touring: dat is inderdaad een vrij saaie keuze ;) qua uiterlijk dan, het zal ongetwijfeld wel leuk rijden. En gelijk heb je wel, die raak je zo weer kwijt! En het helpt ook wel heel goed om een fijn bod op je oude auto te krijgen je auto te kopen bij een bekende waarvan je niet hoeft te twijfelen aan de geleverde kwaliteit. Gefeliciteerd, geniet er nog even van, en mooie auto’s rijdt je in de US of A maar weer ;). Ik zou het JD kuurtje achterwege laten voor deze keer, zoals je zegt hij is nu helemaal origineel en in deze staat verkoop je ‘m ook makkelijk. Tuning verkoopt altijd minder makkelijk, ook al is het een gerennomeerde tunert.
@thijsj: Daar heb je wel een punt idd. Toch nog maar ff overdenken. Thanks!
@e34m5touring: tof zeg! Je zit altijd goed qua restwaarde inderdaad. Heel benieuwd naar de foto’s!
@2wheeler: @jochempie: kan em zaterdag ophalen. Dan maak ik ff foto’s. Thanks guys!
@e34m5touring: leuke bak hoor, als zs nou een GTI Variant hadden gebouwd, was ik ook geïnteresseerd geweest. Enjoy!
@e34m5touring: Maar kom op zeg… Dan kan je in zo een grote zee vissen met zoveel moois, kom je aan met een Golf…. Je had ook een Mazda MX5 ND kunnen kopen en die laten tunen door BBR tuning. Dan heb je een lichtvoetige, achterwiel aangedreven auto met 200 pk.
@tge1: LOL zo’n comment en dan de Golf van de roadsterwereld aanraden… Ik hoef geen MX5. En die ND is zo allejezus klein daar pas ik niet eens in. Zelfs niet als passagier. Dus fijn dat jij er geil van wordt. Ik heb er echt geen kut mee.
@e34m5touring: Maar een Golf! Waarom een Golf? De Golf van de Golf wereld? Je hebt zoveel interessants te kiezen en dan kies je de allerveiligste auto die je maar kunt bedenken. Waarom vraag je dan tips aan medelezers hier? :-) De reden dat een MX5 zo goed verkoopt is omdat er nog maar weinig fabrikanten zijn die zo een lichtvoetig wagentje voor een competente prijs in de markt kunnen zetten. Natuurlijk hoef je er geen te kopen, je zou gek zijn als je iets koopt wat je niet mooi vindt!
@tge1: Waarom moet ik MIJN keuze aan jou verantwoorden? Iets hierboven leg ik uit waarom. Dus lees dat nog eens door zou ik zeggen.
@e34m5touring: Je moet natuurlijk helemaal niks. Ik zie het nu, het ding moet gemakkelijk in te ruilen zijn. Oke, dan is een Golf rationeel gezien een goede keuze.
@ikschrijfookoverautos: “Wat het motief ook geweest is, het feit is dat de auto zijn weg naar Nederland heeft gevonden, met het vermoedelijke doel mensen compleet te verwarren”.
Ha, in de link, die je zelf geeft staat een telefoonnummer. 1 belletje en je hebt je antwoord!! Dit was een journalistiek hoogstandje :-)
Wauw, hier klopt alles niet.
Uhm, de Z3 werd in de US geproduceerd en was ook zeker leverbaar daarzo. Nog minder redenen dus om dit gekke bouwsel in elkaar te plakken…
Motief? Tja, kunnen er veel zijn. Ik denk dat een MX-5 bij een sloop is gekomen en de zoon van de baas in zijn vrije uurtjes er BMW bumpers op heeft geschroefd als een soort van grap.
Da’s de reden dat de snelle SUV van BMW de X5M heet en niet de MX5.
“Heeft zijn weg naar Nederland gevonden”, blijkbaar heb je niet alleen de standaard domme Belgen maar ook domme Nederlanders. Dan wel van het slag helemaal op het achterhoofd gevallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).