Welke geleende supercar heeft deze meneer gecrasht?

Auteur: , 79 Reacties

Vriendschap is een pakketje schroot met een dun laagje chroom, zong Henk Westbroek eens. Van dat chroom is in dit geval, letterlijk en figuurlijk, weinig meer over.

Hou je kop, Henk!

Eigenlijk maakt het niet uit of je nu een Pagani Zonda, een Porsche Carrera GT of -zoals in dit geval- een Lamborghini Gallardo hebt, je krachtige supercar uitlenen is gewoon niet zo handig. Ondanks eerdere artikelen op Autoblog heeft de Taiwanees niet geluisterd en gaf hij, na herhaaldelijk aandringen door zijn vriend, de sleutels van z’n Lambo af. Met onderstaat resultaat, dus die is superstuk.

Gallardo is superstuk

Leen jij je auto uit?
Dat roept de vraag op: welke auto’s kun je nog wél veilig aan je vrienden meegeven? Mijn Lada is door meer mensen bereden dan Kim Holland, met de mededeling dat het ze 500 euro kost als ze hem kort rijden. Dat durven zij, en ik ook, nog wel aan. Maar leen jij je auto uit en waarom?

Via inautonews.com79 reacties

Ja hoor, geen probleem. Ze krijgen dan wel de oude polo zelfontbrander mee ipv de familiebak v70
En dit is precies de reden waarom ik mijn fiets nooit wil uitlenen.
@kurdmanx: Gewoon zorgen dat mensen denken dat je fiets in discutabele staat is en dan willen ze hem niet mee. Mijn 205 GTI had in het begin zo nu en dan kuren, voor mij leerzaam en geen probleem, maar niemand die hem wilde lenen. Ideaal!
Nee ik begin er niet aan. Kan alleen maar gezeik van komen
Ja, maar enkel aan een zeer select groepje vrienden, mits ze de vrijstelling betalen als er iets misgaat. Auto is full omnium (of casco voor de nederlanders) verzekerd.
@b00st: en ik mag toch aannemen dat je een supercar eigenlijk altijd omnium verzekert!
Ach, ik ben goed verzekerd, de kans dat ik hem kort rij is net zo groot als dat 1 van mijn vrienden dat doet dus waar hebben we het over….
@jrk68: Dat dus.
De mijne gaat achteloos mee. Ik heb het rothok hiervoor zelfs een jaar in de MyWheels als buurtauto verhuurd. Maar dan is ie natuurlijk verzekerd, dus eigenlijk telt dat niet.
@mout: Precies dat doen veel mensen ook http://www.ikbenhopper.nl daar staan ze allemaal autodelen € verdienen
Geen probleem, stuur ze graag weg met de quote : Brokken is dokken..
@johannes0174: slopen is kopen!
Ben ik even blij dat ik geen auto bezit
@philipf: jij fietst liever?
Nee!!
Depends. Ik heb vrienden wie ik blindelings vertrouw met mijn trackday auto omdat ik weet dat A. ze met elke auto perfect overweg kunnen, ook volgas en B. ze eventuele schade meteen zouden vergoeden omdat ze het a. kunnen betalen en b. niet meer dan normaal vinden. En dan heb ik ook vrienden aan wie ik mijn fiets nog niet toevertrouw omdat ze zouden vallen en mij de schuld ervan geven. Buiten categorie is mijn echtgenote, die is zo voorzichtig met mijn trackcar en kan zo goed “gewoon” autorijden dat ik binnen de vijf minuten lig te knorren :)
@vinox: typisch dat je personen vrienden noemt terwijl ze onbetrouwbare honden blijken te zijn…

Ik leen mn auto zonder problemen uit. Vertrouw dat ze er goed mee omgaan en bij eventuele schade komen we er ook wel uit.

Snap eerlijk gezegd ook niet dat je je auto niet uitleent aan goede vrienden… Zoals velen hier zeggen te doen…
Nee, de Z4 wordt niet uitgeleend.
@racerx: Amen!
Ik heb er niet zo veel problemen mee. Naar brokken is dokken zeg ik altijd. Krijgen ze geen lambo mee (jammer genoeg heb ik daar het geld niet voor) maar een 320ci E46.
De BMW mag alleen zakelijk gereden worden, dus die leen ik niet uit (op die manier heb ik een atmosferische 3-liter zescilinder met 0% bijtelling!!!) Daarbij ben ik weliswaar verantwoordelijk voor de auto, maar níet de eigenaar. Het is niet aan mij om hem uit te lenen.

Normaal ben ik niet zo moeilijk met het uitlenen van een auto, zolang ze maar met de juiste hoeveelheid benzine weer de auto terug geven.

Met de Subaru ben ik nu wat huiverig. Ik heb hem een keer uitgeleend aan een oud collega. Zijn auto was kapot (Alfa 156, vraag je er natuurlijk gewoon om) en hij had een sollicitatie gesprek. Aangezien ik die dag de 325 naar de garage moest brengen en een leenauto zou meekrijgen (116d jonguh!) gaf ik de sleutels van de Subaru.

Aan het einde van de middag reed ik toevallig via een andere route naar huis, om op de A6 lekker met 140/150 op de teller door te rijden. Word ik voorbij Almere door een spierwitte Subaru ingehaald die minimaal 70km/h harder ging, vol in de begrenzer (waarschijnlijk in V)….

Sindsdien lenen ze de Polo van mijn vriendin maar als ze moeten lenen, kan zij in de Subaru ;-)
@gtwillem:
Sorry, maar dan ben je geen vriend.
Ik mag met alles van mijn vrienden rijden, ze zeggen het zelfs vaak en nog het mooiste spul ook, een Ferrari, een Maserati Quatroporte een 500 SL, waarschijnlijk omdat ze weten dat ik er veel voorzichtiger mee om zal gaan als met mijn eigen wagen.

Maar juist raggen met een andermans wagen, ben je de vriendschap niet of nauwelijks waard.
@desjonnies: we spreken elkaar ook niet meer. Ik was niet erg onder de indruk.

Ik ben er vrij huiverig op nu. Mee rijden geen enkel probleem. Ik ben er zelf als een grote oude nerd zuinig op, maar ik leen hem graag uit aan kenissen die zelf ook een leuke auto hebben (928 S4, S2000, 944 Turbo, Fiat Coupe Turbo, Exige S2) Mensen in dat soort auto’s zijn vaak een stuk volwassener met je auto ;-)
Heb geen vrienden…
@norge: Dit verbaast me niets.
@norge: Hier toch wel? ;)
@sydney: Autoblog vrienden daargelaten…
@norge:
Hallo VRIEND !
@desjonnies: Hei, venn..
@norge:
Als je ze allemaal met oud en nieuw met de oliebollen hebt laten zitten gaat het natuurlijk hard die kant op….., Maat..

Het is je vergeven..
@tupperware: Nogmaals sorry, maar de Jag reed zo lekker..
@norge: ik zie correlatie met die Hyundai en Caddy… ;)
Sinds mijn fiets kapot is, heb ik helemaal niks meer om uit te lenen.
Alleen aan mijn vriendin, mits ik erbij zit.
@audirijder:
Zo zo, jij bent niet bang..
@audirijder: haha, ik las eerst: “alleen m’n vriendin, mits ik erbij zit.”
@erwh: na 3 x lezen snap ik jou zin pas.. Erg scherp haha
Ik heb in het verleden ook mijn auto uitgeleend aan een vriend. Hij zat even zonder, hoorde ik later dat hij er als een mongool mee reed. Zelfde verhaal als die Subaru zoals hierboven. Ik leen niks meer uit. Is ook geen vriend meer.
Ik leen heel vaak m’n auto uit..
@sydney:
Je demo’s tellen hier niet mee he, dat is gewoon handel….
@jrk68: Het was dan ook verre van serieus bedoelt he..
Mijn impreza leen ik uit aan een zeer select groepje mensen, m’n corsa heb ik minder moeite mee
@rike: Kan ik begrijpen!
Ik leen zelfs mn bedrijfswagen nog moeilijk uit, nadat een collega schade had gereden en van niks wist. Achteraf kon ik zelf alles regelen met de lease maatschappij. De scumbag was kort erop ontslagen. (Niet vanwege de schade)

Mn eigen auto leen ik aan niemand uit.
Ik leen gewoon geen auto uit aan vrienden. Al hebben ze wel eens in mijn auto’s gereden, maar dan als B.O.B.

Da’s dan eerlijk, snap je?

Maar uitlenen? Noch de Kever, Golf 1, Polo, MB W123, laat staan de Corvette! Nein..nein..nein..

Mijn vader mag natuurlijk altijd wel in mijn auto’s rijden, want ik weet hoe hij rijdt.

Sterker, MB W123 werd in de kroepoek gerden terwijl mijn ouders een weekeindje weg waren met dat ding.

Maar toen was ik vooral blij dat ze niets hadden. De tegenpartij was schuldig, alleen wel een strijd om een fatsoenlijk bedrag te krijgen ondanks wapperen met een taxatie-rapport!
Ik wel onder het motto slopen is kopen. Scheuren is niet erg gaat toch niet zo hard
Niemand rijd in de auto van Johnny, behalve Johnny!
@dutchdriftking:
Anita ook niet..?
@tupperware: daar rijdt johnny ook in?
jahoor if a friend in need mijn voiture nodig heeft kannie gerust aankloppen
@st33fie: zozo jij gooit de talen wel door elkaar vandaag zeg
@ettie: en dat op een vrijdag middag
Aan je (goede) vrienden hoor je gewoon je auto uit te lenen. Gelukkig kunnen die van mij allemaal goed rijden. Als ze ‘m nodig hebben, en ik heb ‘m niet nodig, geen probleem. En benzine en eventuele schade spreekt voor zich, dat hoef je er niet eens bij te vertellen. Ben overigens heel erg zuinig spullen, en als iets leen al helemaal. Laatst ook een Bmw 730d F01 geleend van een vriend, omdat mijn auto bij de garage was. Maar goed, ik heb misschien een andere mentaliteit.
Ik leen mijn auto elke dag minimaal 8X uit aan mensen zonder rijbewijs. En het mooie is nog, ik wordt er nog voor betaald ook!!
@xenonlampje: Tja Lampje, dat heb je als je rijschoolhouder bent….
Ik hou mijne ook lekker voor mezelf :)
Ik leen mijn auto ook niet uit. Komt alleen maar ellende vab als het fout gaat.
Als ik ze niet zou vertrouwen met mijn auto waren het mijn vrienden ook niet.
Slopen is kopen
Ik laat zelfs m’n vriendin niet in mijn auto rijden..
Ehmm… nee. Ondanks dat ik iets simpels als een 530i met automaat heb, en een Fiatje 126. Leen ik ze niet uit. Daarbij zou ik, als ik wél uit zou lenen, de BMW eerder uitlenen dan de Fiat. Iets met choke, ongesynchroniseerde 1e, geen toerenteller (lastiger te bepalen qua geluid met een 2 cilinder), geen ABS, kreukelzone zijn je teennagels… geen goed idee om em effe uit te lenen, die kleine. Daarbij leende ik op mijn 205 GTI na (€350,- bakkie, voor pa’s werk makkelijk) de rest van mijn auto’s ook niet uit.
Ik leen m’n auto niet uit, wel rijd er wel eens iemand anders als we gezamenlijk ergens heen gaan. Dat is dan vooral op vakantie bijvoorbeeld, waar je de hele rit ook niet alleen kan rijden.

Verder laat ik niemand zomaar achter het stuur waar ik niet bij ben!
Iedereen mag mijn voertuigen lenen, ben ik geheel niet moeilijk mee. Maar goed, ik koop ook geen dure auto’s/motoren.

Zelf lenen van voertuigen vind ik nooit zo fijn; stel dat, ondanks dat ik voorzichtig ben, er iets gebeurt… Het gebeurt wel, maar dan is het van m’n ouders.
@ejs: wat rij je? Ik wil misschien wel eens iets lenen…
@humpyourdog:

Een Daihatsu Cuore met dik 3 ton op de teller en een Honda ST1100 Pan European net rondom deuken en krassen..
het ligt aan enkele factoren, zoals al vermeld:
– rijvaardigheid vriend(in)
– vervangingswaarde auto tov je vermogen
– mogelijkheid dat vriend ev. schade gaat betalen
– je mate van egoisme en niet willen delen

Als ik bv Jay Leno was en mn beste maat rijdt een Veyron in de soep dat zou me weinig doen denk ik al kan ie m niet betalen. Is het weer iets zeldzaams en niet vervangbaar dan zou ik hem gewoon niet uitlenen.
Niemand je auto uitlenen. Daarnaast vind ik rijden in een geleende auto ook niet fijn.
Ik ben er ook niet van. Bovendien heb ik al jaren een automaat en daar kan niet iedereen mee overweg. En als ze dat een keer willen proberen, doen ze dat maar met een proefrit.
@roppp: voor je het weet rijden ze dwars door je huis idd…
Ze pakken de bus/trein maar. Desnoods breng ik ze ff. Maar er is er maar 1 die plaats neemt achter het stuur…en dat is ondergetekende…

Gelukkig heb ik een sedan (zonder neerklapbare achterbank), dus ze kunnen sowieso niet bij me terecht voor een verhuiswagen…
Ik leen mijn auto nooit uit (behalve pa) 210pk 320nm dat onderschatten de meeste mensen…
De enige auto die bij ons wordt uitgeleend is de Leasebak, maar dat wordt eigenlijk alleen aan collega’s (Het is niet voor niet de auto van de ZAAK) en familie leden gedaan. Iets met je moet van te voren aangeven bij de leasemaatschappij als er een vriend of kennis in de auto rijd zonder dat jij er bij bent.
Ze krijgen mijn supra echt niet mee, tenzij ik 100% zeker weet dat ze elke cent aan schade kunnen terug betalen, als ze dan nog willen moeten ze wel eerst tekenen uiteraard, zodat achteraf niet gezegd kan wordne dat dat niet de afspraak was ofzo
@spykerboy: Tatta be like: eerst tekenen voordat, je als vriend, een auto mag lenen.
Ligt een beetje aan de auto. De M5 en Camaro leende ik niet zomaar uit. Lui waarvan ik weet dat ze er mee kunnen rijden vind ik geen probleem. De Audi ben ik niet moeilijk mee. Wordt soms ook wel liefkozend Sleezy Suzy genoemd… Pay her and she’s anybody’s girlfriend…
Ik heb 3 gasten die ik vrienden noem, maar dat gaat dan ook door dik en dun. Zij kunnen altijd bij mij terecht en ik altijd bij hen. Één van de gasten kan voor geen meter rijden en heeft zijn eigen wagen al 3x in taxies en straatmeubilair geparkeerd maar hij krijgt mijn auto nog steeds mee. Als het een keer mis gaat dan lossen we het samen op, dat weten we allebei.

Daar heb je -echte- vrienden voor.
@rrvliet: als er geld in het spel Is leer je je vrienden kennen. En meestal loopt het verkeerd af dan.
@rolov: Helemaal waar. Gelukkig hebben de mensen die ik tot mijn vrienden reken zich al in deze situaties bewezen. Ik prijs mezelf zielsgelukkig dat ik hen heb.
Ach ja… een crash maakt je auto wel “one of a kind”
Ik denk niet dat mijn vrienden overweg kunnen met mijn 98pk spacestar uit 2002..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).