Welke liefhebber gaat er met deze hot hatch vandoor?

Auteur: , 90 Reacties

Wel een zak met geld meenemen.

Hij is niet te missen in een straatbeeld, heeft een felle Vtec onder de kap, komt met alle denkbare opties én beschikt over een handgeschakelde versnellingsbak. Ik heb het natuurlijk over de Honda Civic Type R. Het betreft hier een gloedjenieuw exemplaar, die sinds augustus 2017 geregistreerd staat.

De pittige Jap wacht al een aantal maanden op een nieuwe eigenaar. Het is dan ook lastig te verkopen. Enkel een echte liefhebber met een gevulde portemonnee zal zich over een auto als deze ontfermen. De 320 pk sterke hatchback is alles behalve anoniem. Heftige spoilers, dikke bumpers en een felle sound maken deze Civic Type R een waar beest.

De auto is wit van kleur, met rode accenten. Een typische Type R-uitvoering zou je kunnen zeggen. Met een prijs van 57.480 euro is de Aziaat echter alles behalve goedkoop. Daar staat wel iets unieks tegenover. Bovendien kun je vertellen op verjaardagen dat de Type R een tijd van 7:43.80 (video) wist neer te zetten op de Nürburgring. Met deze tijd had Honda een record in handen.

De specificaties zijn dan ook meer dan prima. 0-100 in 5,7 seconden en een top van maar liefst 272 km/u. Bovendien is het weer eens wat anders dan de zoveelste Mégane RS of Golf R. Maar ja, die prijs he.. De advertentie check je HIER.90 reacties

Jammer dat de ventieldopjes net iets minder hoogglans zwart zijn dan de velgen…

Daardoor wordt het design van de auto gelijk heel druk…
Leuke wagen maar blijft fwd…
Beter ga je gewoon voor een 4wd Focus RS!
@focusrs1: ieder zijn ding, ik zou van deze ook al heel blij worden :p
@focusrs1: De Focus RS heeft 2 generaties lang FWD gehad. Niets mis mee.
@stfu: gehad ja dat zeg je goed – het huidige model is in ieder opzicht beter mede door de 4wd
@focusrs1: Beter? Laat me niet lachen. Die auto is geen echte RS meer. Het pure is eraf.
@fordgek: ben fan van de st-rs reeks, maar de huidige rs ziet eruit als een matchbox
@nasty: evolutie.. Hij is volwassen geworden en geen boyracer meer
@focusrs1: RS met de volvo motor was mijn inzirbs puurder en leuker. 4WD is te safe
@dieselkameel: hij klonk beter als het huidige model dat wel ja .
maar op een vochtige weg is fwd natuurlijk bagger vergeleken met 4wd
@fordgek: en dat denk je omdat je dat gelezen hebt..
Ik rij zelf een mk3 RS en heb ook een mk2 RS gehad dus ik weet echt wel waarover ik het heb.
@focusrs1: en zelfs met 4WD haalt de Ford RS de tijd niet van de Civic met FWD op de Ring.
@erik2907: lekker belangrijk..
@focusrs1: het geeft alleen aan dat je voor goede prestaties op het circuit niet per se 4WD nodig hebt. En dat de rijeigenschappen op een zeldzaam hoog niveau staan. Toch wel belangrijk bij dit type auto, lijkt mij ;-).
@willeme: ja want je rijdt ook dagelijks op een circuit..
@focusrs1: de Ringtijd geeft alleen aan dat Civic zeer capabel is. Dat in die extreme omstandigheden er geen hinder aan ondervindt dat het een FWD is. Nu voegt AWD op een droog circuit niet veel toe (alleen een hoger gewicht en betere staan de start).
@willeme: stop maar hoor, sommigen, zoals @focusrs1, willen het gewoon niet begrijpen, ook al geef je de Type-R er gratis bij ……
@focusrs1: je rijdt ook dagelijks zeker zo dat je 4wd nodig hebt ipv fwd…. Je bent gewoon blij met je Ford en dat is begrijpelijk maar dit is gewoon wat meer hardcore.
Heel eerlijk het ontwerp is te druk en ziet er niet uit
Wat een lelijk hok….!! (smaak)
Doe mij dan toch maar een Megane RS… en hou ik nog mooi een kleine 20k over
@kees66: En die kun je dan weer mooi gebruiken voor de reparaties! (Renault fanboys in 3..2..1..)
Advertorial?
@Jochempie: Dit is geen advertorial. In dat geval wordt dat altijd vermeld. Zowel in de titel als in de tags.

Op AB word bijna dagelijks wel geschreven over een bijzondere auto die te koop staat. Dit is een bijzondere auto die te koop staat.
@willeme: Oh, is dat zo. Ik dacht dat het gewoon een nieuwe hot hatch was. Iets dat vaker voorkomt op een autoverkoop-website.
@jochempie: Een Advortorial is een artikel geschreven in opdracht met commercieel doeleinde voor een vergoeding. Daar is in dit geval geen sprake van, dus om antwoord te geven op je vraag: nee, dit is geen Advertorial ;-)
@willeme: Alright. Dan voel ik me gesterkt in m’n afvragen waarom deze auto een artikel waard is, thanks!
Echt, wie koopt dit? Honda maakt het zich hier weer eens erg moeilijk mee. Waarom dit extreem schreeuwerige uiterlijk niet aan bieden als optie? Desnoods zonder meerprijs. Een Nürburgring Pack, zoiets.
@poes: go big or go home zeg maar.. dit is hoe de auto eruit ziet omdat dit de performance is die Honda wilde bieden..
Top boyracer en de benchmark in zijn segment.
Dat sommige het design niet trekken zal mij worst zijn, ik heb dan weer niets met vormloos saai Duits blik.
Bijkomend voordeel is de spreekwoordelijke Japanse betrouwbaarheid.
@jdeboer: Maar er zit (gelukkig) nog wel een heeeeeeele wereld tussen saai Duits blik en deze Japanse schreeuwlelijk…
@jdeboer: heb er gisteren eentje in Rood gezien op de A12.. moest hardop lachen. Lijkt een Tcc racer met een kleurtje IPV sponsor stickers. Heel bizar apparaat qua styling maar dan wel gelijk ook ongelooflijk badass. Dit ding last niet met zich sollen, dat is de uitstraling.
kwenie wat erger is. Een VW sirocco of deze bak met een enorme foute jappeklapper
@jensonb: je ontelbaar aantal spelfouten zijn nog erger..
@stuko: je -> jouw
@jensonb: hahaha 😂 een droeftoeter op zijn plek zetten +1000
@jensonb: haha.. ik moest wel lachen ;) maar helaas hebben we beide gelijk, want in deze vorm kan het beide.
@stuko: prima. Net als met auto’s over (taal?) smaak valt te twisten haha
@stuko: Pijnlijk man
@stuko: met het aantal vingers dat je dit bericht hebt getypt kun je de spelfouten tellen. Of je had beter op moeten letten op school ;)
@stuko: het aantal IS
Ik vind dit mooi
Gewoon ik rijd een snelle auto en ja dat mag gezien worden
Ik ben één van de weinige maar ik vind het echt een geweldige wagen. Lekker extreem en out of the box maar ook gewoon belachelijk snel en potent.
@viezefreddyw: leuk als je 22 bent misschien..
@stfu: Ook als je wat ouder bent dan dat. Maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.
@viezefreddyw: Ik doe ook mee met deze mening!
@viezefreddyw: ik vind dit gewoon een gave auto omdat Japan nog de enige is die durft. Bij alles wat niet volledig zilvergrijs en vierkant afgemeten is op basis van een Volkswagen wordt iedereen gelijk bang voor verandering, Japan laat zien dat het ook anders kan. Auto’s zoals de nieuwe Civic, de C-HR en zo zijn er wel meer, zijn niet per sé mooi, maar laten zien dat design niet per sé zo conservatief moet zijn. Kijk waar Toyota was aan het begin van deze eeuw, in de Yaris Verso tijd zeg maar. Willen we dat soms weer terug? Ik in ieder geval niet.
Rijdt misschien leuk, maar wat ziet ie er afschuwelijk uit…
Fantastisch apparaat te koop bij een geweldige dealer! (Kom er al jaren)
Ja of voor dat geld gewoon een tweedehands BMW M140i.. Dan houd je geld over voor een aantal aanpassingen zoals een andere uitlaat + einddempers. Ik vind de Civic een vette bak maar hij is wel erg duur..
Heb bij het zien van deze auto het idee dat het ineens kan transformeren tot een transformer. iets too much
Wel gaaf om een x in te rijden van iemand anders maar ik zou deze zelf nooit kopen. Zeker niet voor dat geld
@yupyup. Het is een toppertje.
Ik heb mijn Honda bij Van Nieuwkerk gekocht. Ik was daar voor het eerst.
En ik ben tevreden omdat Van Nieuwkerk een goede deal gaf. En dan kom je uiteindelijk bij de waarheid van dit artikel. De verkoopprijs is een vraagprijs. ……. Wie een vraagprijs betaald is niet echt slim.
Ik zou onderhandelen en deze Civic type R voor bijvoorbeeld €55000,— cash, kan je nu krijgen.
Of €54000,— dan breng ik de auto voor tenminste 3 jaar hier voor onderhoud.
@tarquesh: Wow, meesteronderhandelaar.
Ok, bedankt, meneer de verkoper van die garage.
@tarquesh: zozo, en hoe krijgt de handelaar garantie dat jij ‘m daar drie jaar lang komt onderhouden?
100K voor een gepeperde A3 limousine of A45 AMG, dat is duur. Ik weet echt wel dat ze een stukje hoger op de ladder staan, maar >40k hoger? Me dunkt van niet. Daarnaast is dit Japanse bommetje nog hoe een hot hatch er imo uit hoort te zien.
Ik vind het eigenlijk best meevallen. Voor dat geld krijg je best veel auto. Het is ten eerste een Civic, dus een doorwrochte auto. Je hebt vijf deuren en een verrassend grote achterbak. Ook prima. Het moet in eerste instantie een praktische hatchback zijn. Dat is het dus.

Dan de hardware. Een 2.0 VTEC Turbo met 320 pk!! Die tijd op de Nurburgring is niet om elke dag na te doen, maar om aan te tonen dat de auto het vermogen ook kwijt kan. Als je kijkt naar de opties die mogelijk zijn (niet veel, alles zit er standaard wel op) kun je niet anders concluderen dat het met de uitrusting wel goed zit.

Ten opzichte van een Golf GTI, Leon Cupra, 308 GTI of iets dergelijks heeft deze auto wel een extra randje. Minimaal vergelijkbaar met de Focus RS, Megane RS of de Hyundai i30 N.

Dus er is vrij weinig op aan te merken. Ja, het uiterlijk. Het is geen fraaie auto. Maar dat is ook nooit de bedoeling geweest. Het moest een bijzondere auto worden, en dat is het. Een Lancer Evo is ook geen mooie auto, maar ook daar maakt het niet uit. Net als met een Nissan GT-R. Het gaat om de prestaties, de kwaliteit en de rijeigenschappen. In het zwart ziet deze CTR er overigens bizar indrukwekkend uit, maar dat terzijde.

Last but not least: het is een originele auto. Geen imitatie van wat al rondrijdt, maar een bijzondere auto met een uniek karakter. Aangezien de auto zijn uiterlijk meer dan waarmaakt, vind ik het niet zo’n probleem. Sterker nog, ik zou hem er juist om kopen. Dit zijn typisch van die auto’s die de meeste verguizen, maar de eigenaren compleet weg van zijn.
@willeme: Goed verwoord en zo is het gewoon, keurig!
@willeme: hear, hear!
@willeme: nou, ga jij maar lekker in die Civic rijden dan😂. Lang verhaal over een lelijke sport auto. Pffft je hebt ook originele lelijke dikke vrouwen die alles goed kunnen. Nou en?
@macan: Ieder zijn smaak. Laat dat. De ene vind dit mooi, de ander vind dat mooi. Jij vind een Macan mooi. Ik vind een Macan een veredelde Audi wat weer een veredelde VW is.
@viezefreddyw: ik een Ferrari een veredelde fiat. En een ds5 een Tupperware hok.
Idd ieder zijn smaak. 😂
@macan: Exact, ieder zijn smaak. Laat dat dan ook zo zijn in plaats van af te geven op andermans smaak als die afwijkt van de jouwe.
@viezefreddyw: Ff iets beter lezen. 😂 man man. Er bevalt je iets niet en meteen persoonlijk. Iets met bouwvakkers…..
@viezefreddyw: wat zegt je vader er eigenlijk van dat je zoveel op autoblog zit? Of runt hij de boel nog en mag jij meedoen?
@macan: het maakt allemaal niet uit, dik, dun, slank, mooi, lelijk, over 100 jaar weet niemand meer of je hebt bestaan!
@macan: uiterlijk is niet relevant bij een auto.
@willeme: 😳ok.
Wat een lelijk hok, als je daar in rondrijd word je keihard uitgelachen
Ik heb het ontwerp van de nieuw Civic steeds onsamenhangend gevonden, zelfs simpelweg verkeerd. Met de type-r geplakte stukken er bovenop en wit-zwart kleurstelling doet het bijna pijn aan de ogen…

Toch respect voor mensen die dit subliem technisch vernuft kopen, ik vergeef dan ook de overduidelijke advertorial.
@koentag: Dit is geen advertorial. In dat geval wordt dat altijd vermeld. Zowel in de titel als in de tags.

Op AB word bijna dagelijks wel geschreven over een bijzondere auto die te koop staat. Dit is een bijzondere auto die te koop staat.
@willeme: Ik had advertorial in de reacties gezien en liet er mij door opjagen, excuses
Ik zou t zelfde als @tarquesh doen
Voor dat geld heb je al een leuke c-coupe of een 4-serie. Als je dan per se een klein onpraktisch sportief hok wil zou ik het wel weten…
@Hupke: de Civic is toch niet zo klein en al helemaal niet onpraktisch? Dat hok, daar zat je wel mee juist, vind het niet om aan te zien.
‘Slimme’ plek trouwens voor de noodhamer, zo in de voetenruimte van de bestuurder:

https://www.autoblog.nl/gallery/Honda/0_Divers/Civic_Type_R_Autotrack/type-r-autotrack-10014.jpg

Kom je normaal al bijna niet bij, laat staan als je na een ongeval bijvoorbeeld ondersteboven in de sloot hangt.
Blinde mensen mogen niet rijden, dus weet niet waarom Honda de auto zo heeft vormgegeven.
Hebben ze deze ook in business package zonder opsmuk?
Deze post hadden jullie beter in braille kunnen brengen. Deze is auto is leuk voor Vincent Bijloo. Gevaar is wel dat de rest van NL bij het zien van dit misbaksel ook meteen naar de oogarts rent.
Wat is iedereen tegenwoordig zaaddodend conservatief, veilig in het ziekenfonds, totdat de bom valt.(Doe maar)
Onze opa’s en vaders hadden tig keer meer lef, een veel bredere kijk op de wereld en kwamen met Rovers, Lancia’s, Saab’s, Wolseley’s, Cadillacs en een CX thuis.
Zij zouden over straat rollen om met deze Honda te mogen raggen!
@desjonnies: Conservatief… Welke Saab, Rover of Lancia ken jij met +/- 50 gaten/zijde, waarvan 2 instaan voor 50% opening? Concepts tellen niet mee 😉. Zelfs de 19” velgen vallen in het niets met al dat geweld, dat is al een zotte prestatie op zich.

De vorige Civic vond ik ook speciaal maar wel mooi. Bij dat model was 18” velgen al voldoende om er een strakke bak van te maken, geen nood aan plaksels en kippengaas.
@koentag: renault V6, lancia delta integrale om maar 2 te noemen.
@peug206: Saab, Rover of Lancia. Inderdaad, de Lancia Delta Integrale gedeeltelijk – afgeleide van een cult rallymonster uit de jaren 80. Die staat zelfs stoer met 16” velgen!
Mja die prijs, ik wil em graag rijden maar importeer voor 60k toch liever iets tofs uit Duitsland.
272 in een hatchback, das verdomme rap
Nou Autoblog, grijp je kans en maak een review filmpje..
Welk merk een auto heeft maakt mij niets uit, zolang hij maar goed rijdt en zelfs het uiterlijk heeft normaal weinig invloed op mijn keuze, het enige dat een auto moet doen is mij plezier geven in het rijden.
Desondanks merk ik, met ouder worden, dat ik iets minder extreem begin te worden en jammer genoeg is deze Honda voor mij te lelijk qua uiterlijk, in de jaren 90 ok, maar tegenwoordig iets te plastiekerig en hoekig…
Top wagen, jarenlang rijplezier tegen normaal onderhoud. Kom daar maar eens om bij Ford, BMW, VW, etc, etc. vergeet het maar.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).