Wie is de mysterieuze eigenaar van Tupac’s Siebener?

Auteur: , 25 Reacties

What you won't do...for a Siebener...

2pac

Straatpoëet Tupac Shakur legde al ruim twintig jaar geleden het loodje, maar True Thugs Never Die. Zodoende praten we ook op deze site soms nog steeds over de rapper die een groot deel van de jaren ’90 was, vooral als een van zijn voormalige auto’s weer eens te koop staat.

Zo schreven we begin vorig jaar over Pac’s BMW 750iL. Het is de auto waarin de destijds 25-jarige artiest voor de laatste keer de wereld aanschouwde in zijn achteruitkijkspiegel, nadat hij werd neergeknald met behulp van een Glock 22 in Sin City. De stijlvolle youngtimer is weer helemaal opgekalefaterd en van kogelgaten of bloedspetters vind je niks meer terug.

Onlangs dook de E38 (aankoopadvies) op in een aflevering van Pawn Stars. De pandjesbazen begluurden de 7-serie op zijn chromen wielen bij het bedrijf Celebrity Cars, dat claimt de auto in het bezit te hebben sinds de herfst van 2017. Spoiler Alert: de gewiekste zakenmannen wilden de prijs van 1,5 miljoen Dollar uiteraard niet betalen.

Maar is de 7-serie eigenlijk wel eigendom van Celebrity Cars? Dat is de vraag. Er is namelijk nóg iemand die claimt de 7-serie te verkopen, met de naam Gary Zimet. Zimet heeft een toko genaamd Moments in Time, dat bizarre items aanbiedt, zoals de lijkwagen waarin Martin Luther King zijn laatste rit maakte. Let wel, Zimet is mogelijk gewoon een louche sjacheraar die zijn G’s op een sleazy manier maakt. Hij tracht bijvoorbeeld ook een originele kopie van Schindler’s lijst voor 2,2 miljoen Dollar te verkopen. Probleem is alleen dat de nazaten van Schindler claimen dat de lijst nep is.

Hoe dan ook biedt Zimet de Siebener nog steeds aan op zijn website en claimt hij dat Celebrity Cars de auto ook maar probeert te verkopen uit naam van de (vorige?) eigenaar. Gezien de achtergrond van deze handelaar lijkt dat ogeloofwaardig, maar het feit is dat Celebrity Cars geen juridische actie onderneemt om Zimet te stoppen met het adverteren van hun(?) auto…

Interessant is daarbij dat noch Celebrity Cars noch Moments in Time uit de doeken willen doen wie nu de daadwerkelijke (vorige) eigenaar van de Bimmer is. Wij hebben echter wel een vermoeden. Suge, geef nou maar toe…Het heeft lang genoeg geduurd (via jalopnik.com).25 reacties

best i can do is $150
@gove: I need about tree-fitty
Typische rappervelgen.

Maar wel een bizar stukje geschiedenis dat te koop staat!
@theblazerunner: Wordt de auto een stukje rapper van
@theblazerunner: valt mee, aangezien de auto al jaren gewoon gebruikt wordt en een scala aan eigenaren heeft gehad.
I’m not an expert, but let me call a buddy of mine to see what we’re dealing with.

Bestaat het programma nog joh?
@viezefreddyw: hahaha ja dat scala aan buddy’s is me ook altijd bijgebleven. xD
@viezefreddyw: blijkbaar al zo klassiek dat ze het op historychannel moeten uitzenden
@gulli: het enige history aan historychannel is het logo
@viezefreddyw: so you’re asking $20k? Best I can do is $1250,-
Hij kan van mij een Six pack krijgen
Ik had de auto zo gelaten, nu is het gewoon een 7 serie….
De echte staat te koop bij Jet Cars omdat zij €50,- extra vragen voor de velgen, dus die moet wel de juiste zijn.
Luguber…

Maar ja, als je daar van houdt, overal zijn liefhebbers voor…

Al wil het nog niet zo vlotten met het verkopen van het kunstgebit van Mary Servaes met nog een stukje draadjesvlees tussen de voortanden dat ik voor slechts € 450,- op Marktplaats heb staan… Terwijl er nog wel een echtheidscertificaat bij zit…
@moveyourmind: is het wel Leids draadjesvlees?
@lekkerlinksrijden: Als dat voor jou dit unieke item nog begeerlijker maakt… Dan is het Leids draadjesvlees…
Net even gekeken waar een vergelijkbare 7 serie voor weggaat in de US, tussen de 5-15k. En dan heb je voor 15k echt een snaarstrak plaatje van een auto. Dan moet het ‘verhaal’ je dus 1,4 Miljoen waard zijn. Nou, succes ermee.
@E34M5Touring: het punt is bovendien dat de auto sindsdien meerdere eigenaren heeft gehad die er ook echt fors kilometers mee gemaakt hebben. Inmiddels is er nog nauwelijks iets over van het verhaal.
Moment in Time verkoopt ook de medaille die hij droeg toen hij werd neergeschoten. Dan moet het toch wel allemaal echt zijn? :-P

http://momentsintime.com/tupacs-bullet-dented-crown-medallion-worn-when-shot-in-1994/#.Wq_GhejwaUk
@quincy: je krijgt een lifetime warranty op alles! Waterdicht verhaal dit
Wat een bullshit verhaal.
Heb de gewoonte om mensen te discrimineren op achternaam ..
Werkt uitstekend kan ik je zeggen ..
Het is niet de auto waarin Tupac voor de laatste keer de wereld aanschouwde in zijn achteruitkijkspiegel. Want Suge Knight zat achter het stuur.
1,5 miljoen om dat er een of andere rijmende crimineel eigenaar is geweest.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).