Wie linksaf slaat rijdt eerder iemand dood

Auteur: , 29 Reacties

Die Beyoncé snapt er dus geen zak van.

Wie linksaf slaat gaat eerder dood

De gemeenteraad van New York City heeft een wel heel ongebruikelijk verzoekje aan Google gedaan. Wat wil namelijk het geval? Bochten naar links leiden in Amerika tot een kwart van alle dodelijke verkeersongevallen met voetgangers. Het stadsbestuur vraagt daarom aan Google om het aantal ‘ga hier linksaf’-commando’s in navislaviesoftware te beperken. Sounds like a plan!

Naast het vermijden van bijvoorbeeld snel- en tolwegen, zou het in de ogen van NYC dus ook mogelijk moeten zijn om de navigatiesoftware te vragen routes met teveel afslagen naar links te ditchen. Aanvullende ideetjes voor andere leuke zoekopties plempt u uiteraard in de comments.

Kiddin’ aside, de gemeenteraad is ervan overtuigd dat de huidige situatie vraagt om een dergelijke oplossing. Overreden worden is de belangrijkste doodsoorzaak voor kinderen onder de 13 jaar in The Big Apple. Het stadsbestuur wil nu de handen ineenslaan met de private sector, om zo het aantal sterfgevallen terug te dringen. Het hoopt daarbij dat Google ruimdenkend genoeg is om mee te werken, maar die kans achten we niet per se heel groot.

Aan de andere kant: 3x rechtsaf is eigenlijk linksaf, toch?29 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Of gewoon goed opletten..
In sommigen steden kun je op drukke wegen niet meer linksaf.
Dan wordt je 3x rechts opgestuurd.
En sommigen grote leveranciersbedrijven (DHL etc.) hebben hun routes al zo uit gezet dat ze minimaal linksaf hoeven te slaan.
@Hubert: yup, vooral UPS doet dit met speciale software.
O,ja .. Een onderzoek laten verrichten zonder dat de uitkomst is dat je meer belasting moet betalen ??

Dat noemen in NL “flutonderzoekjes” ..
@lincoln: niet te hard roepen, voor je het weet betalen we extra belasting voor links af slaan wat geregistreerd wordt met een kastje in de auto die meteen de snelheidsbelasting int.

Dat kastje negeert dan uiteraard links rijden, te langzaam invoegen, wisselen van baan zonder te kijken en richting aan te geven en andere hinderlijke praktijken, want daar kunnen andere automobilisten geïrriteerd van raken wat ze misschien weer verleidt tot het betalen van wat extra snelheidsbelasting.
Rechtsom de rotonde!!;)
@moatie: Nee joh, recht door rijden geeft de minste kans op ongelukken, dus gewoon recht er overheen. Kijk wel even uit voor de bloembakken en schoffellaars.
@robert110: kan zeker wel…. als een open stuk hebt die voor zwaar en exceptioneel transport bedoelt zijn.
@moatie: op rotonde sla je juist alleen rechtsaf, de rotonde zelf is gewoon een bochtje in de weg :D
En dan gaan we allemaal omrijden, dat is echt een heel goed idee, ahum…. Ook in Newyork heeft men tegenwoordig GroenLinks?
@dutchdriftking: GroenLinks wordt in de VS gezien als zwaar communistisch. Je hebt maar twee smaken in Amerika: rechts en rete-rechts ;-). Mede daardoor kost het aanschaffen en tanken van een Challenger Hellcat geen drol…
@gtwillem: Één van de redenen waarom ik Amerika er mag!
@gtwillem: Gewoon relatief hoor, voor ons is dat daar goedkoop ja, maar de lonen liggen daar dan ook weer lager.
-edit: Correct! Is aangepast-
Wat een onzin, in de Nascar en Indycar gaan ze bijna alleen maar linksaf en daar vallen echt niet zoveel meer doden dan in de F1.
@noodles: Er vallen wel degelijk meer doden bij indycar? En Nascar kan er ook wat van. Hoe kom jij hier bij als ik vragen mag???
Wie voor de trein stapt in plaats van erin gaat ook eerder dood.
En 3x rechtsaf geeft dus wel mooi 3x een, weliswaar per actie lager risico, maar wel 3x ten opzichte van 1x een wat hoger risico. Zet dit weg tegen die 25% en weg is je voordeel met 3x rechtsaf slaan.
Tja links, veroorzaakt vooral ellende.
Netzoals het bpm-stelsel in Nederland, gaat ook alleen maar linksaf…
Komt er gewoon op neer dat iedereen die voor links kiest uiteindelijk zijn eigen ongeluk tegemoet gaat!
@venividivici: volgens mij komt het er op neer dat het gevaar van links komt (zoals helaas ook te vaak bewezen is buiten het verkeer om).
Oke, dan past google het aan. Dan worden het meer rechtsaf slaan. En dan komen ze er achter dat er weer te veel mensen komen te overlijden door rechts afslaande auto’s. Gaan ze google dan weer vragen om het weer terug te zetten naar links?
Voor spotters is het wellicht leuk als Google aangeeft waar de exoten rijden. Denk wel dat er mensen zijn die dit als privacy schending ervaren.

Maar Google zou wel scholen kunnen vermijden in hun routes tijdens spits.
Zonder gekheid: volvo heeft dit (of had dit) al jaren geleden. Bij de intro-rit van de eerste xc90 (toen nog een multi-cilinder met een verbruik van een startende boeing…) viel me dat op. Uitleg van iemand van Volvo: hij is zo geprogrammeerd dat linksaf de rijbaan oversteken vermeden wordt. Dus 3x rechtsaf. Weet niet of dat nu nog is.
Waarom gaat men niet links rijden?
Lol dat plaatje 😁😁😁
Utrecht zou helemaal gek worden. Weet je hoeveel extra CO2 er wordt uitgestoten als je een auto zo een extra stukje laat rijden om linksafslaan te voorkomen!
Meestal snap ik de link van de foto’s van Smoke wel.

Bij deze kijk ik en denk ik: Is dit een of andere bekende Tranny van de Nederlandse TV die ik weer eens gemist heb?
Tis maar goed dat jullie eronder ene link naar Byonce hebben gezet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).