Wie maakt deze Land Cruiser pickup weer vies?

Auteur: , 25 Reacties

Want auto's moeten rijden en pickups moeten vies zijn.

Je kijkt naar een prachtige Toyota Land Cruiser uit 1974. De Japanner werd back in the day vooral gebruikt als werkpaard maar dit exemplaar verkeert in een absolute nieuwstaat. Deze Sky Blue gespoten Land Cruiser FJ45 werd in 2015 volledig gerestaureerd en staat nu te koop via eBay. De aanbieder hoopt 87.000 dollar te vangen voor de pickup.

Het originele blok uit ’74 ligt nog steeds in het vooronder, maar vele onderdelen die verwant zijn aan de motor zijn nieuw. De pickup staat op een geheel nieuw onderstel en ook zijn onder andere de aanwezige trommelremmen (jawel!) geheel vervangen.

In tegenstelling tot vroeger beschikt deze Land Cruiser sinds diens restauratie over hedendaagse airco en LED-verlichting. De opgeknapte Japanner staat op dit moment in Miami, Florida.25 reacties

Tja, zot eigenlijk maar ze brengen het al wel een hele tijd op gek genoeg. Die ICON exemplaren gaan voor 140k weg ofzo. Not my cup of tea. Liever een Bronco.
@E34M5Touring: Bronco’s zijn ook meer mijn ding. Heerlijke auto’s zijn dat. Jammer genoeg stijgen de prijzen daarvan ook als een raket.
Dingen rechtplakken en hangen waren niet de restaurateurs hun sterkste punten zo te zien
@remcog19: ding is een beetje naar links ingezakt… toch een gemiste kans voor die centen
Ik vind dit soort auto’s altijd leuk, de looks van een oud model maar wel de gemakken van een moderne auto (airco bijvoorbeeld). Goed voorbeeld daarvan vind ik ook Singer, of de David Brown Speedback GT. Leuk om te zien dat dit gedaan wordt, helaas valt het wel buiten mijn budget…
@hight96: dat zijn echt compleet nieuwe auto’s, deze landcruiser is alleen een beetje gemoderniseerd
@koenigsegggone1: Ja oké, maar je snapt m’n punt wel toch?
@koenigsegggone1: als je de advertentie leest, is de alleen ophanging vernieuwd en is de airco optioneel. Lezen is soms best lastig.
@hight96: vind ze ook leuk, maar wie gaat er mee rijden? Veel te kostbaar. Dus die airco is ook niet nodig. Bovendien hoor je deze auto stinkend uit te stappen😃
@pomoek: Als ik het geld had…
Geniaal toch?
Bijna te mooi. Een klassieker mag best een beetje patina hebben, gebruikssporen vertellen hun eigen verhaal. En zeker bij zo’n werkpaard mag je best zien dat de auto dapper zijn mannetje heeft gestaan onder zware omstandigheden.

Toch is het een ontzettend gaaf ding, het model is gewoon bijzonder mooi. Net als vele andere Toyota’s uit de jaren zeventig, zoals de Corolla, Carina en last but not least de Celica. Net kleine Amerikanen om te zien met al het chroomwerk.
Eigenlijk is dit zonde. Deze auto’s zijn op hun mooist als ze goed gebruikt zijn, een roestplek hier, wat laswerk daar, modder overal en wat ducttape en strotouw dat de uitlaat bij elkaar houd.
Wel een behoorlijke prijs voor zo’n ding, zag laatst nog een gewone staan (als je naar de defender kijkt de 90) voor 5k
Prachtige auto! Maar voor dat geld ga je ‘en niet gebruiken waarvoor die gebouwd is. Zelf heb ik een Land Rover Series IIA pick-up uit ’67 voor in ’t weekend. Die ziet er in het donkergroen met wit dakje, rode krik, turquoise schep, jerrycan en band achterop ook nog eens een stuk toffer uit dan deze Land Cruiser. Op de kop getikt voor 3,000 $ en wordt in het weekend flink afgeragd, precies waarvoor die bedoeld (gekocht) is!
Heerlijk zo een wagen. Ik zou er meteen mee door de stront gaan ploeteren op het veld. Lijkt me heerlijk.
Mooie restauratie maar niet mijn ding, zie ik liever een Bronco.
Mooi ding! Sterk en betrouwbaar. Toch heb ik liever een normale versie en geen pick-up. Meer ruimte voor daktent :-)
Oeh! Hebben!!
Wat een belachelijke prijs voor deze auto, vorig jaar was mijn galaauto een vergelijkbare Land Cruiser. Zelfde model alleen een korter pickup bed, en geen dak (model had een soort cabriodak met een buisconstructie maar die gebruikt de eigenaar niet). Auto was perfect gerestaureerd. Nieuwe lak, onderstel haarfijn in orde alleen de motor ruimte was iets minder mooi als het exemplaar in dit artikel. 20 jaar heeft de restauratie geduurt, en de getaxeerde waarde van dat exemplaar lag op 10.000€. Benieuwd of iemand bijna een ton voor dit exemplaar over heeft.
Nieuw chassis, dit betekent dus in Nederland een nieuwe auto. In de usa mag het gewoon maar hier krijg je dit nooit op kenteken.
Leuke kleur
Mn ps heeft dat model maar dan met cabine volledig gerestaureerd. Deze rijd over 6 weken mee in onze Transamazonica reis, over de beruchte BR319, waar deze wagens voor gemaakt zijn!
Mooie wagens, n niet kapot te krijgen! Alleen in Nederland heb je er niet heel veel aan
Airco ok, maar ledverlichting??? Over de prijs gaan we zwijgen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).