Wint Toyota hiermee dan ein-de-lijk op Le Mans?

Auteur: , 9 Reacties

Voor de Japanners was het meerdere malen close but no cigar op het Circuit de la Sarthe. Met de nieuwe TS050 Hybrid is Toyota vastberaden om de concurrentie eindelijk een tik op de neus te verkopen.

Meerdere malen was Toyota dichtbij en vorig jaar glipte de overwinning na 24 uur volle bak racen letterlijk in de laatste ronde door de vingers. Zoveel pech gun je niemand, maar de Japanners zijn vastberaden om met de nieuwe TS050 Hybrid het tij te keren.

De Toyota komt uit in de 8MJ-categorie van de LMP1-klasse, evenals voorgaande jaren. De verbrandingsmotor betreft een nieuwe geblazen 2.4 liter V6. De compressieverhouding van deze motor is met behulp van ontwikkelingen aan de verbrandingskamer, het blok en de cilinderkoppen opgeschroefd, waardoor het thermische rendement van de motor is gestegen.

Verder werd de elektronische mumbo jumbo (MGU) efficiƫnter en lichter en bleef eigenlijk alleen de monocoque van het oude model ongewijzigd. Ook interessant: de organisatie wil de snelheden in het WEC omlaag krijgen in verband met de veiligheid, dus de diffuser werd smaller en de splitter zit nu hoger op de neus.

De 2017-spec TS050 heeft inmiddels meer dan 30.000 testkilometers achter de rug, inclusief 30-uurs endurancetests. Laten we hopen dat de Japanners hiermee die zure nasmaak van Le Mans 2016 kunnen wegspoelen! Van Audi zullen ze in elk geval geen last meer hebben. De Boksbeugel kondigde eerder al aan te stoppen met enduranceracerij.9 reacties

Ik gun het ze van harte! Vond het vreselijk om vorig jaar al die beteuterde gezichten te zien. Maar ja, het blijft racen; it ain’t over until the fat lady sings.

-edit: merci! Gefixt-
@str8six: was erbij op start finish, was een gekkenhuis.
@str8six: Bij het zien van die blikken verwachtte ik een massale harakiri in de pitbox van Toyota. Mooi om te zien dat ze er dit jaar weer voor gaan.
Ziet er stukken beter uit dan die Porsche.
Ik vind het elk jaar weer een toffe dag televisie de volle 24uur live
@rob5nismo: ik kijk ook de volledige 24 uur…
Ik gun het ze wel. Echte autogekken daar in Japan.
Ik gun het Toyota wel
Hoop dat ze het dit jaar halen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).