WTF: baby overleeft ternauwernood crash op A30

Auteur: , 31 Reacties

Dit had heel veel slechter kunnen aflopen.

WTF: baby overleeft ternauwernood crash op A30

Een flinke klapper zorgde er vanmiddag voor dat de A30 tussen Ede en Lunteren in beide richtingen moest worden afgesloten. Bij het ongeluk was een vrachtwagen betrokken, die dwars door de middenberm schoof en op de andere rijbaan tot stilstand kwam.

Hier klapte weer een bestelbus op, waarbij de vrachtwagen z’n lading (tomaten en uien) verloor en deze over de weg verspreidde. Bij het ongeluk raakten meerdere personen gewond. Eén slachtoffer zou serieus gewond zijn. De baby in deze Mercedes ML mag in elk geval van geluk spreken, want de zuigeling raakte niet gewond toen een stuk vangrail de ruiten van de SUV doorboorde en de maxi cosi op een haar na miste. Een ander kind dat in dezelfde auto zat liep wel verwondingen op.

De politie verwacht dat het nog tot 22:00 vanavond duurt voor alle troep is opgeruimd. Eén en ander resulteerde op een flinke file op A1 richting Apeldoorn. Op de nabijgelegen A12 zou het volgens de VID wel meevallen.

Foto via Martijn de Graaf31 reacties

Dat kind gaat dus nooit meer een loterij winnen..
@dampu020: hij leeft nog hoor
@theyoungsaablover: @dampu020 bedoelt dat dit kind al zijn geluk voor het leven al verbruikt heeft.
@theyoungsaablover: hij bedoelt dat hij al zijn geluk voor de rest van zijn leven heeft opgebruikt
@dampu020: Zijn leven is zijn lotterij!
Nou die baby mag zijn/haar hele leven wel oppassen want die heeft met dit ongeluk al zijn/haar beschermengeltjes verbruikt.
Pfff dan bof je. Moet altijd aan kubica denken bij dit soort ongelukken
Voor de ouders een drama, de baby zal zich er nu al wel niets meer van kunnen herinneren. Gelukkig is het daar allemaal goed afgelopen.
Shitt.. Lucky baby
Hopelijk gaat het met zijn of haar brusje ook goed. Hoe dan ook, fijn dat de bestuurder niet 1/100 seconde eerder van huis is vertrokken….
@pomoek: scherp
Het is al jaren bekend dat het huidige ontwerp van vangrails niet toerijkend is als het gaat om vrachtwagens en motorrijders. Naar verluid is de vrachtwagen dwars door de vangrail heen gereden. Kan hier niet iets beters op ontworpen worden?
@drijver: ja. Vervangen door beton. Alleen die kosten…
@RRRobert: ik weet dat ze dat op een gegeven moment op de welbekende n57 hebben gedaan (ik kom er bijna elke week), omdat die elke dag was afgesloten door een ernstig ongeluk… maar dat is ook niet ideaal voor motormuizen. breken meteen dr been en gaan kei en keihard op hun kanus als ze de stukken beton raken. en om nou heel de snelweg net als daar 1 richting te maken…
@gwnbmw: motorrijden moet dan ook beperkt worden tot circuits. Het is niet meer uit te leggen dat mongolen zonder enige noemenswaardige bescherming met veel te hoge snelheden op twee wielen aan het verkeer mogen deelnemen, terwijl de automobilist (verplicht) in zijn 5-sterren kooi zit vastgesnoerd.
@roppp: Die bovenstaande vangrail ging dwars door zo’n 5 sterrenkooi; wat heeft een motorrijder hier mee te maken?
@RRRobert: Hmm. In Duitsland op de A71 is de vangrail van beton. Dat is ook niet perfect. Als er wat gebeurt dan is het beton gewoon kapot maar repareren is een stuk lastiger dan een nieuw stuk stalen vangrail inlassen. En dan heb je nog die idioten die s’nachts met grootlicht rijden, denken dat het er niet doorheen schijnt maar zich het hoogte verschil in de rijbanen niet realiseren.
Zo dat kind heeft al zijn geluk verpeeld voor de rest van zijn leven
Zo, die is stuk.
Gelukkig niks gebeurd en geen airbag uit… Volgens mij zit daar een sticker dat de maxicosi daar niet kan worden geplaatst…. Dus dubbel mazzek voor de kleine!!!!
@masterik: Die sticker staat daar meestal om uit te leggen hoe je de airbag uitzet als je een maxi cosi plaatst.
@maseraudi: volgens mij staat er op deze stickers een dikke rode streep door de maxi cosi… Het is niet standaard bij elke auto mogelijk de bijrijders airbag uit te schakelen
@masterik: Je kan de bijrijders airbag toch uit zetten voor een Maxi cosi?
@dutchdriftking: niet bij elke auto…
De vangrail zit tussen de maxi cosi en de gordel. Dat scheelde echt 2mm
Reed er vanmiddag iets verderop langs, zag al veel politie en ambulance langskomen met een noodgang. Altijd kippenvel.

Stom dat je dan denk: blij dat ik een afrit later pas de snelweg op kwam.

Als je leest over een baby is een file wel het laatst waar je je zorgen om moet maken.

Maar blij te lezen dat het deels goed af is gelopen.
Gelukkig is het goed afgelopen.

Vandaag lesje zoveel gehad in hoe de maxi cosi te plaatsen, mijn hoogzwangere vriendin heeft dit ook gelezen… En dan vooral niet ongeïnteresseerd opmerken dat je het haar zelf hebt ‘geleerd’. Het is een prachtig wonderlijk gebeuren, maar die hormonencoctail hadden ze wel iets anders mogen maken.
@lekbak: het beste is je maxi cosi te plaatsen op een isofix bevestiging van je auto. Zit altijd goed, snel geplaatst(lees niet zitten te kloten met een gordel) en is veilig. Spreek uit ervaring 😉
@mars1985: juist! Stukken veiliger als met een gordel!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).