Xhibitionist: bootje met autodesign en plek voor 3 helikopters

Auteur: , 26 Reacties

Eduard Gray, eigenaar van de Zweedse designstudio Gray Design, heeft weer eens een smakelijk bootdesign opgetekend. Het luistert naar de naam 'Xhibitionist', en je hoeft er, zoals bij al zijn designs, niet direct een productiemodel van te verwachten.

Gray is geen onbekende in de autowereld. De maker van onder andere de Strand Craft Limo Beach Cruiser heeft er een handje van het design van auto’s en boten te fuseren in gelikte renderings, waar we vervolgens niets meer van horen. Maar dromen mag.

Ook was hij betrokken bij onder andere de Zeus Twelve, waarvan ondergetekende zich al afvroeg of we daar ooit nog van gingen horen, maar dat nog net iets te vers is voor een notering in onze vaporware-top 10.

Vaporware in vaporware - vaporwareception

De Xhibitionist is een 75 meter lang jacht met en profil de ranke coupélijn van een lage auto. Om helemaal mee te tellen in de 21ste eeuw is het ding bovendien voorzien van zonnepanelen. Veel zonnepanelen. Daarnaast kan je al je luxe wagens benedendeks kwijt. Het verhaal er achter lees je HIER, een video van het gevaarte staat op autojunk.

Zie je jezelf als multi-miljardair hiermee al de zeeën bedwingen?26 reacties

leuk slag schip
Mooie lijnen! Er missen alleen een paar wielen onder, anders zou je hem zo op de oprit mogen zetten. Overigens veel beter dan dat omgevallen flatgebouw van Mr. Jobs.
Iets te optimistisch, 3 helicopters… En waar moet je ze kwijt als het stormt. Leuk ontwerp maar niet haalbaar.
Prachtding zeg !
goed zo Eduard Gray ..

leuke vaderdag tekening ..
kan die ouwe op zijn koelkast plakken ..
Ziet er niet verkeerd uit zeker de binnenkant niet.
Blech. Wat een misbaksel…
Schitterend! Zelfs met een miljoen de strekkende meter ga je het niet redden.
Als je een jacht maakt met zulke afmetingen mag het er toch iets zeewaardiger uitzien.

Heb het niet zo op die ‘hotwheels’ ontwerpen.
kwijl
Dat ding ziet er geniaal goed uit… gewoon in productie brengen want ik ben er zeker van dat er publiek voor is.
@xilver: Ik denk het niet aangezien nog in geen enkel ontwerp van Strand Craft interesse is geweest. Geschatte prijzen zijn ook absurd. En de boot maken zonder een eigenaar is financiële zelfmoord. Is heel goed mogelijk dat het nooit verkocht geraakt. Wordt dan ook zelden gedaan. Zo geraken veel prachtige ontwerpen nooit het bouwstadia. Bootwereld is al enorm vermoderniseerd, maar er is nog steeds wel een grens.
Kijk maar naar de Wallypower. Iedereen is er lovend over, maar hij is er ook nog niet in geslaagd een 2de te verkopen. En de eerste was voor hem persoonlijk en geraakt hij nu ook niet kwijt.
@adyton: Dat vind ik nochtans een vreemde vaststelling. Het lijkt me net dat prijs niet echt een discussiepunt is aangezien zulke jachten enkel aan types theedoek en miljardairs worden verkocht. Het belangrijkste zou in mijn ogen de kwaliteit en het design zijn.

Maar goed, ik ben ook geen potentiële klant dus ik heb er enkel het raden naar.
@xilver: Eigenlijk hebben deze Strand Crafts niet veel te bieden als je ze vergelijkt met andere jachten van die lengte en ze zijn duurder. Rijken willen graag pochen, maar ze laten zich nog altijd niet bedotten. Het ziet er spectaculair uit, mr Strand Craft spreekt niet echt een behoefte aan. Er zijn maar weinig jonge excentrieke miljardairs en zelfs die kiezen liever voor andere zaken of een designer die al naam gemaakt heeft (zoals Starck). Anders was die allereerste boot, die ze ooit aangekondigd hadden, al lang gebouwd. Die foto’s zijn heel de wereld rond geweest, maar heeft niemand overtuigd.

Er zijn jachten waar auto’s op kunnen, maar dat zijn dan explorerboten die echt overal in de wereld geraken en tal van andere speeltjes aan boord hebben voor plezier. Veel interessanter.
Deze boot is gewoon een paradebootje voor in of net buiten de haven te liggen. Daar hoeft geen garage in.

Lengte speelt nog steeds een grotere rol om mee uit te pakken. Een fantastische kwaliteit is al sowieso een gegeven bij luxe-jachten.

En trouwens ook: veel jachten worden niet gekocht privé door rijken, maar door bedrijven om te charteren. Deze Strand Craft is niet rendabel genoeg daarvoor.
@adyton: Daar heb je wel een punt, ik denk dat je dan effectief beter af bent met een meer ‘traditionele’ gevormde boot dan dit. En met het resterende geld kan je nog een AMG powerboat kopen, dan heb je van beide types een boot.
Deze site heet toch Autoblog? Volgens mij zie ik toch een boot hier……
Dit heeft niets met designen te maken, dit is iemand die een paar avonden gek is gaan doen met Max/Maya/Autocad
@darkpluisje: en wat is het verschil met designen dan?
@darkpluisje:

Ik kan 5 jaar gaan gek doen met autocad maar veel meer dan een baksteen gaat het bij mij niet worden.
Ik heb er totaal geen verstand van en geen enkele grafische kunst maar volgens mij is het maken niet het probleem maar het bedenken.
WTF moet je met 3 helikopters??
@roberto: luchtgevecht houden met je rijkeluisvrienden.
Wat is de afmeting van die “voorruit” dat is onmogelijk te maken zonder vervorming
Verder leuk voor erbij als je abramovich heet of graag in een woestijn boort
auto’s op een boot – is als rondrijden met een boot op uw auto
Ik ben een nog grotere liefhebber van yachten dan auto’s, maar de 2 combineren tot 1 design is afschuwelijk! Eerlijk gezegd heeft geen enkel ontwerp van Strand Craft me al aangesproken. Dit is nog het lelijkst van al. En zeker niet als je hoort wat een belachelijke prijzen ze dan meestal nog schatten.
Echt een mooi ding zeg! Alleen dat helikopter dek mogen ze houden. Ziet er echt niet uit bik de rest.
Weet iemand hoe die autos heten in die boot? Is het een bestaand concept, of heeft hij ze zelf getekend?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).