YES! Chris Evans stopt als Top Gear presentator

Auteur: , 79 Reacties

Eindelijk, de BBC is wakker geworden.

Chris Evans

Na de dramatische kijkcijfers van gisteravond worden er conclusies getrokken. Chris Evans is EXIT. Noem het een #CEXIT, wat je wil, maar naast de fans waren ook zijn collega’s hem spuugzat. Voor het eerst in de geschiedenis van het moderne Top Gear (sinds 2002) trok het programma minder dan twee miljoen kijkers. Het nieuwe format is geflopt en de BBC weet het. Hieronder de officiële verklaring van Mark Linsey, Director BBC Studios – Top Gear:

“Chris is stepping down from his duties on Top Gear. He says he gave it his best shot doing everything he could to make the show a success. He firmly believes that the right people remain, on both the production team and presenting team to take the show forward and make it the hit we want it to be. The new series has so far notched up over 30m views in the UK alone and has already been sold to 130 territories worldwide.

Chris Evans laat weten:

“I have never worked with a more committed and driven team than the team I have worked with over the last twelve months. I feel like my standing aside is the single best thing I can now do to help the cause. I remain a huge fan of the show, always have been, always will be. I will continue to focus on my radio show and the allied events that it encompasses.”

Naast een nieuwe presentator is er natuurlijk ook een nieuw format nodig. De show was een exacte kopie van de shows met Clarkson, Hammond en May. Zo´n kopie werkt alleen als je dezelfde prestatoren hebt, en dat gaat dus niet.

Met dank aan alle tipgevers!79 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dit is simpelweg de beste keuze die ze kunnen maken. Sportieve reactie ook van Chris. Netjes.
@viezefreddyw: Tuurlijk sportief, maar da’s gewoon geschreven door de BBC.
@thearchitect: one down… eight to go?
Ik wil mijn politiek incorrecte trio terug.

Geen oppervlakkige Amerikaan, een saaie Duitser en een battalion reserve presentatoren.
@martinus: Wie niet ? Die krijgen we ook terug, alleen niet op de BBC..
@thearchitect:

De drie oma’s ..
Wie keek daar nog naar dan ??
@lincoln: Mijn licht dementerende oudtante van achtennegentig, tante Cor, kon er hele dagen naar kijken. Dezelfde aflevering wel twintig keer achter elkaar, voordat het enigszins begon te dagen dat ze telkens naar dezelfde aflevering zat te kijken…

We hebben haar trouwens maar in de waan gelaten dat het de Golden Girls waren.
@moveyourmind:

Ze klinkt als een gemiddelde topgear kijker ..

Waar kan ik de oorkonde “hoger opgeleide petrolhead” naar toe sturen ??
@lincoln: Stuur maar naar mij.

Neem ik dan wel mee als ik tante Cor bezoek. Misschien trekt ze nog wel de knip als ik haar wijsmaken dat het mijn Kerstrapport is…
@martinus: Krijg je terug, op Amazon. Laat jij dat TopGear lekker links liggen, dat gemopper wordt niemand beter van.
@martinus: Matt is cool. Die kan ik best als presentator van nieuwe TG voor me zien.
@ikbenmnzus: Yep, Matt, samen met Rory en Chris H. Goed trio … en dan af & toe Eddy Jordan als gekke valsspeler … Sabine & Chris E. voegden toch niets toe …
@viezefreddyw: Noem het een CHRexit.
Eindelijk.
6 afleveringen te laat, eigenlijk.
@n54coupe: als je het niet probeert….

@xiran: …weet je nooit dat je er geen reet van kan :’)
@nielsnl1: exact!
Mede mogelijk gemaakt door Autoblog die vanaf de eerste seconde liet blijken ginger niet te zien zitten.
@Soulmaster: graag gedaan
@Soulmaster: Autoblog, de Nederlandse wannabe-tabloid. Jeuh.
@Soulmaster: idd graag gedaan :)
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@murica: Blij dat hij stopt. Ik vind het een vervelende man. Maar goed, dat is mijn mening.
@murica: Trouwens, van mij mag hey progamma gewoon stoppen. Ik vind het nog steeds jammer dat die andere 3 weg zijn. Ik kan niet wachten op de Grand Tour.
@murica: hey=het
@murica: En ik ben weer een gesprek met mijzelf aan het voeren :D
@murica: alles voor de post-counter ;-)
Bye bye zwaai zwaai.

Als het volgende seizoen TG nou weer massaal bekeken wordt is ’t eigenlijk wel een beetje sneu voor Evans, maarja, heeft ie zelf gedaan.
Jammer voor mij ..
Ik ben/was voorzitter van de fanclub ..
@lincoln: en enig lid.
@lincoln: het klinkt al triest..
@lincoln: hij is niet dood hoor, de fanclub kan blijven!
Heb nog geen aflevering van de nieuw Top Gear gezien, maar gezien de reacties hier op AB wordt het ook nu pas een beetje de moeite waard.
@berlinetta:

Wordt ook alleen maar bekeken door de “hoog opgeleide” petrolheads ..

Dus jij mag helemaal geen mening uiten over de acteurs van het uur durende reclameblok ..
@lincoln: Laat mij dan maar lekker laag opgeleid zijn.
Alleen Chris Evans?Jammer
Is het niet gewoon klaar met heel Top Gear?
@mylvan: Waarom dat? Men kijkt graag naar mooie beelden van auto’s en humor moet er ook gewoon inzitten. Ook vrouwen keken, omdat ze het grappig vonden. Dus entertainment is belangrijk, maar het is niet zo makkelijk om dat even nieuw te verzinnen. Een saai autoprogramma met alleen wat reviews trekt namelijk ook geen kijkers.
Ik neem aan dat Chris Evans zelf ook wel zag dat het gewoon niet werkte. De kijkers (waaronder ik) vonden hem gewoon geen goede Top Gear host. Als het achter de schermen dan ook nog niet botert (zijn conflict met Leblanc) en zijn radioshow er ook onder gaat lijden (door het vroege opstaan voor die show en daarna nog Top Gear te moeten filmen) moeten hij en de BBC gewoon keuzes maken en dan is dit de enige juiste keuze.
“Zo´n kopie werkt alleen als je dezelfde prestatoren hebt, en dat gaat dus niet.”
Ook bij die vaste presentatoren werkte het al eventjes niet meer.
En als zij ook voor een kopie gaan bij een andere zender dan wordt ook dat een flop (vraag maar aan Jack Spijkerman).
@mashell: ik denk niet dat ze voor een kopie gaan. Maar dat zullen we zien..
Mooi zo, dat was het grootste pijnpunt in de nieuwe show. Nu de show iets bijschaven en meer door de presentatoren laten dragen, dat kunnen ze best. Dat geforceerd gescripte gedoe is soms echt tenenkrommend.

Geheel nieuw format? Nah, nergens voor nodig.
Hele format op de schop nemen, volgend seizoen niet meer leuk doen als je niet leuk bent maar gewoon autootjes testen (hoi Sabine!). TG is een instituut en heeft diverse levens gehad, ook voor Jezza en zijn mannen. Tijd voor iets heel anders dus. Studiopubliek eruit, Stig eruit, ster in goedkope auto eruit. Gewoon mooie auto’s testen, geholpen door al die mooie opnames en locaties. Dan wordt het wel weer wat.
@spiderman: Zonder sterk presentatie trio, wordt het niets.
Alle poli-cor’s die nu geselecteerd zijn, leggen gewoon te weinig gewicht in de schaal. Presenteren kunnen ze wel, maar in persoonlijkheid komen ze allemaal individueel en als collectief te kort.
@spiderman: Volgens mij hebben ze in deze 6 afleveringen meer auto’s getest dan in de drie voorafgaande seizoenen met Clarkson/Hammond/May bij elkaar. Daarbij waren de tests van Chris Harris en Rory Reid van een uitstekend niveau. Het waren vooral de optredens in de studio die dit seizoen de das om deden.

Overigens ben ik het er niet mee eens dat ‘kopiëren van het bestaande concept’ een foute keus is geweest. Matt’s introducties van de Stig (“Some say…”) waren gewoon goed. En op andere gebieden hebben ze juist niet dezelfde keuzes gemaakt: rallye-auto ipv. goedkope auto en de gesprekken met de gasten verlopen nu via een vast stramien. En de Bombshell is exit. Op zich geen slechte keuzes, alleen is het veel te houterig, veel te gemaakt, en heeft Evans overduidelijk moeite een gesprek op gang te brengen en te houden.

De toegevoegde waarde van Sabine Schmitz en Eddie Jordan ontgaat me volledig.
Volgend seizoen gewoon met Matt LeBlanc, Chris Harris en Rory Reid, en dan wordt het weer een topprogramma.
@potver7: inderdaad, laat Reid, leblanc en Harris groeien en er komt denk ik best iets leuks. In de zomer moeten die gasten gewoon heel veel samen bbq om hun eigen draai er aan te kunnen geven.
@spiderman: Juist die optredens van Sabine hebben mij af en toe weg doen schakelen. Wat een afgang was dat… vooral als ze geforceerd grappig probeerde te zijn (Duitsers zijn nooit grappig … PUNT)
@kees66: Ik moest gisteren anders wel lachen om die grap van Rosberg !
Gaat hij ook nieuwe kleren kopen?
Ja hoor, net als op ’t schoolplein vroeger, het is zeker weer allemaal de schuld van die rooie met die bril.

Ugly dit.
@hansiehansie:

Leescht de laatste alinea van @autoblogger ’s betoog.

Me heeft dit vanaf episode 1 gezegd, de format is versleten, dat was’ie al een seizoen of drie vier met het oude trio, echter waren dat net geroutineerde circuspaarden die met de pluim op het hoofd (edel dier hè) probleemloos de rondjes door de circusbak liepen en rücksichloos door een brandende hoepel sprongen – allemaal komedie

Die rooie met die bril was niet sterk, maar viel door de oude format 10 keer harder op !
Goedzo. En door! Ik vond het programma het afgelopen seizoen op Evans na prima weg te kijken, dus gewoon lekker door gaan nu.
Als ze nu eens het concept van Extra Gear nemen en dat nog een beetje verder uitbouwen, dan lijkt me dat zeker een geschikte update van de show.

Gewoon Harris & Reid voor de presentatie nemen. Dat werkt wel prima!
@Rohrl-fan: Precies, extra gear is een leuk programma, kleine naamsverandering en verder met die show.
Vraag Rowan Atkinson !!
Petrol Head pur sang en een geweldinge vent.

Case Closed.
@thearchitect: Die zou wel gek zijn…!
@thearchitect: helemaal mee eens! Dat zou echt TOP zijn!
Jammer
Er moest iemand geslachtofferd worden, en dat is Chris geworden. Enige juiste keuze denk ik. De Jason Dawe van TopGear 3.0.

Ik ben nu wel benieuwd of LeBlanc zijn taken over neemt, of BBC op zoek gaat naar een nieuw boegbeeld. Reid lijkt me eigenlijk nog geen slechte keuze. Harris moet lekker auto’s testen, die kan de show alleen niet dragen als host.
Ik blijf erbij: Sabine vs. The Stig. Veel leuker om naar te kijken dan naar Meneer Evans. Van mij had dit al veel eerder mogen gebeuren maar toch leuk dat hij het geprobeerd heeft.
@jordydeknecht: Helaas. Sabine kan een aardig potje sturen, maar zakt door het ijs als ze in verstaanbaar Engels uit het script moet voorlezen. En o wee als die tekst ook nog ‘ns grappig bedoeld was…
@potver7: Geef ik je gelijk in, maar het mag van mij (en ieder ander denk ik zo) wel in veel mindere mate gescript worden
Het verbaast me niet…

Met die schreeuwert van een Evans leek het wel de Dino-show…

Toen Jeremy Clarkson, de Brontosaurus van de BBC, Top Gear nog presenteerde begon het trouwens ook aardig op een soort van dino-show te lijken…
Misschien is die dikke van Autoweek wel een geschikte opvolger?
@henkhupelschoten: haha edo? Geweldige vent!!!
Goed nieuws dit. Chris Evans is geen goede Top Gear host gebleken en de show is gewoon beter af zonder hem. Ik ben benieuwd wat er van het presentatieteam overblijft.

Mij is het aandeel van Sabine in het programma grotendeels ontgaan. Ze was zo weinig in beeld dat ze eigenlijk geen kans heeft gehad om zich als Top Gear host te bewijzen. Eddie Jordan heb ik ook mijn vraagtekens bij. Grappige kerel maar ook hij is nog niet echt veel beeld gekomen (wel een stuk meer dan Sabine).

De overige presentatoren hebben zich wel bewezen. Matt presenteerde in het begin zeer stijf, weinig emotie, maar hij verbeterde zich enorm gedurende de rest van het seizoen. Wat mij betreft is hij wel geschikt als main host. Chris Harris heb ik altijd een geweldige presentator gevonden en ook bij Top Gear heeft hij weer super werk afgeleverd. Rory vond ik ook erg goed. Top Gear kan het beste met Matt, Rory en Chris Harris door moeten gaan denk ik. Ik zie deze heren nog wel uitgroeien tot een hecht team. Minder presentatoren geeft meer rust in het geheel waardoor hopelijk items niet meer afgeraffeld worden.
@dberkwood: Aan Sabine heb je weinig gemist. Zo spannend als Weisswurst.
Mooi. Irritante kerel was dat. Had ea ook niet mee natuurlijk. Moest grote schoenen vullen. Op zich wel jammer, ken hem niet persoonlijk -net als vrijwel elke andere reaguurder- dus wellicht privé een heel aardige vent. Maar geen aansprekende persoonlijkheid in deze show. En voor de rest, je merkt duidelijk dat ze zoekende zijn qua presentatoren. Het lijkt wel of de BBC een of ander interview via zo’n marketingbureau heeft laten doen onder het beoogde publiek. Wie zou je wel willen zien presenteren. En het gevolg is dus een wat erg politiek correcte mix. Een vrouw, een oude kerel, een donkere, een blanke, een wereldster. Bweh. Qua programma wel top nog steeds natuurlijk. Nog steeds een van de eerste programma’s waar je bijzondere auto’s in beeld en geluid kunt zien. Blijft mooi. Weet niet hoe ze verder gaan. Hoop dat Rory en Harris blijven. Net als Joey overigens. Ik denk dat hij best zo’n show kan ‘dragen’ als main-host. Hou die Eddy aan, maar dan graag meer in beeld als grumpy old man. En de Stig, tsja. Lastig, wel een goed vergelijk tussen de verschillende auto’s dus houden maar. En anders kunnen ze altijd nog Bavo Galema vragen, toch ?
Chris Harris naar voren brengen als je het mij vraagt. Die man past qua stijl wel een beetje in het straatje van het vorige trio met eveneens veel humor en serieuze autopassie. Matt Farah zou ik ook graag zien aanschuiven.
Kinderachtige titel.
Na de eerdere ingrepen was het ook niet meer dan logisch eigenlijk…
Het was in de laatste 2 afleveringen al duidelijk dat ie in het verdomhoekje stond..
Ik snap niet dat ze bij de BBC niet op voorhand gezien hebben dat dit zo zou aflopen
Net de laatste aflevering gezien. Ik vind het flauw dat ze hem eruit hebben gegooid. Hij had met 6 afleveringen amper kans om er in te groeien. Maar iedereen loves to hate, dat zie je ook hier weer en dan kiest de BBC voor makkelijk. Ik had er meer respect voor gehad als ze hem wat langer gesupport hadden.
Ik heb me prima vermaakt met het seizoen. Vond het beter dan de laatste 6 afleveringen met de oude cast.
Goh?! Zag iemand samen met mij hoe er tijdens de laatste proef hoe de kampen verdeeld waren? Juist met het springen….check de footage van de laatste 10 minuten….i rest my case.
http://jalopnik.com/chris-evans-stepped-down-from-top-gear-after-police-con-1783079430


Zijn er bij de Beeb ook nog presentatoren die geen sexuele frustratie hebben?
Kansloos dit. Ze hadden bij voorbaat al geen kans en dat zullen ze ook nooit krijgen, omdat alle zuurpruimen janken omdat Clarkson en co weg is. Stop met janken.
Arme jongen, hij ziet er vriendelijk uit, blijkbaar is ie dat niet.
Er was gewoon vanaf het begin een hetze tegen hem gestart. Heel veel jankerds die het o zo erg vinden dat de drie waren vertrokken. Media sprong er lekker op in want dat zorgde voor de clicks en de krantenverkopen en zie daar de hysterie was compleet. Want het één hield lekker het ander in stand. Staaltje karaktermoord was het.

Het zal mij om het even zijn wie die show presenteert, maar de reacties op Evans waren schromelijk overtrokken. Vooral door de schreeuwende fans van Clarkson.

Beetje hetzelfde effect als je Justin Bieber of Lady Gaga geen hol aan vindt. Beginnen de beliebers en the monsters heel hard te janken dat ze de allerbeste zangers aller tijden ever ooit zijn. Hier heb je dan te maken met de Clarksonites…
Gelukkig, nu het format nog op de schop.
Eindelijk is da irritant stemmeke/persoon der uit, nu nog dien stijve hark die denkt dat presenteren gelijk staat met acteren de deur uit. Ik zou zeggen, voluit gaan voor Chris Harris & Rory Reid en de belachelijke aankondegingen voor de Stig gewoon laten vallen en het zou terug een topper kunnen worden, Sabine nemen we voor haar driving skills er maar bij. ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).