Zeeuw wil geen rijbewijs halen, maar wel blijven rijden

Auteur: , 74 Reacties

Zeeuwen zijn niet alleen stug, maar ook heel erg volhardend. Of is dit exemplaar gewoon heel erg dom?

Fuck the police!

Een knul van 20 uit Domburg is voor de vijfde keer in een maand op de bon geslingerd omdat hij in een auto reed zonder geldig rijbewijs. Niet omdat deze al eens is ingenomen, want dan moet er wel iets zijn om in te leveren. Deze jongeman heeft gewoon nooit de moeite genomen om het roze kaartje aan te schaffen te behalen.

Als jij je altijd netjes aan de regels houdt en precies weet hoe je een auto moet besturen – ook in benarde situaties – vind ik het niet erg als jij besluit zonder rijbewijs achter het stuur te kruipen. Slim is het niet en het is zeker niet aan te raden, maar er zijn genoeg voorbeelden te noemen waarin dit geen enkel probleem hoeft te zijn. Echter, de jonge Zeeuw zal niet ’s werelds beste chauffeur zijn om de aandacht van de politie tot vijf keer toe te trekken.

Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen is onduidelijk, maar volgens de politie had de knul een eigen auto. Hier heeft hij zijn eerste boetes in gekregen. Vorige week was de maat vol en moest hij de wagen inleveren. Bij de vijfde aanhouding reed hij in een geleende auto, dus mocht de jonge Zeeuw nu zijn brommerrijbewijs inleveren. De politie stuurt hem door naar het CBR om een toets af te leggen, waarbij de jongen mag bewijzen of hij “überhaupt wel geschikt is voor het halen van een rijbewijs”. Het zal mij benieuwen.

UPDATE: we willen benadrukken dat het niet de bedoeling is om hier een misdrijf aan te moedigen. Ik wil alleen aangeven dat het geen probleem hoeft te zijn als mensen zonder rijbewijs zich voor 100% aan de regels houden en ook nooit betrokken raken bij een ongeluk, zoals deze bejaarde man. Omdat dit echter zelden gebeurd (zelfs al heb je een rijbewijs) is het natuurlijk ten zeerste aan te raden om je examen af te leggen.74 reacties

“Als jij je altijd netjes aan de regels houdt en precies weet hoe je een auto moet besturen – ook in benarde situaties – vind ik het niet erg als jij besluit zonder rijbewijs achter het stuur te kruipen” Serieus @maru? Ik vind het ronduit crimineel en geen voor respect voor de samenleving. En dat jij dit op een Autoblog waar veel jongeren komen zegt is ronduit dom.
@norge: Inderdaad, geen rijbewijs is geen verzekering. Dus mocht er wat gebeuren de ander is de pineut.
@sjaakk: ik kan je vertellen, dat je toch zelf moet betalen in zo’n geval. Mocht je een premium-auto als een merc,audi of bmw van een ander in elkaar drukken, dan betaal je gewoon de rest van je leven een maandelijks bedrag aan het slachtoffer
@melkkoe: Premium merken zijn goedkoop qua onderdelen. Japanners zijn schreeuwend duur in schadebedragen.
@dragspert: hmmm van Audi en BMW weet ik dat onderdelen satanisch duur zijn. MB ditto vermoed ik.
Daar wordt je premium genaaid voor onderdelen en het is niet eens lekker…
@fijnkonijn: MB onderdelen zijn absoluut niet duur, en alles vanaf 1960 is leverbaar vanuit het depot.
@fijnkonijn: Ik zit in de autoschade en zie elke dag alles voorbij komen. Geloof me, je wil liever een kop in elkaar rijden met een nieuwe 7 serie dan met een Mazda2.
@fijnkonijn: Als ex Mercedes magazijn man weet ik dat de MB onderdeel prijzen op Volkswagen niveau zijn,
@melkkoe: Iemand die zonder rijbewijs achter het stuur kruipt beschikt waarschijnlijk niet over het verantwoordelijkheidsgevoel om maandelijks te gaan betalen voor de eventuele schade die hij veroorzaakt en we leven in Nederland, dus komt iemand daar ook nog mee weg.
@melkkoe: van een kale kip…
@ar156sw: Van een kale kikker… ;-)
@melkkoe: de verzekering betaald het slachtoffer, jij mag dan de verzekering terug gaan betalen. Gelukkig dat het zo is anders zit het slachtoffer nog jaren met crisis
@nsmeijer: Welke verzekering gaat uitbetalen, als hij niet verzekerd is?
Laat staan, dat hij iemand dood rijdt, dan ben je helemaal van huis, als familie van het slachtoffer.

OT: Dit soort volk dient nooit meer een gemotoriseerd vervoermiddel te besturen. Zeker nu al bewezen is, dat hij dat niet kan, want hij is al gaan rijden, maar kreeg vijf bekeuringen binnen een maand, dan hoor je niet op de weg thuis, ja, als passagier, meer niet en nooit anders.
@norge: x2
@norge: Er zijn genoeg mensen die echt niet kunnen rijden, maar wel een rijbewijs hebben. Daarentegen zijn er jongens en meiden die al van jongs af aan in een raceauto over het circuit denderen en hierdoor veel meer controle en verkeersinzicht hebben dan menig andere weggebruiker.

Dit betekend niet dat zij hun rijbewijs niet moeten halen. Integendeel! Maar als zij gewoon veilig aan het verkeer kunnen deelnemen, in tegenstelling tot onze Zeeuw hier, moet het niet zo’n probleem zijn om tijdelijk zonder te rijden. Het is dan op eigen risico. Geen verzekering inderdaad, en als je gepakt wordt moet je dokken.

Toch voor de gemoedsrust er even een waarschuwing bij gezet in de tekst. ;)
@maru: Een goede coureur heeft totaal andere vaardigheden nodig dan een goede chauffeur.
Iedereen moet gewoon een rijbewijs hebben.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Jij verdient een medaille voor zo’n naam!
@maru: Ook goede coureurs maken ongelukken, hoe voorzichtig ze ook rijden. Bij een verzekeraar is het al lastig om je schade vergoed te krijgen, laat staan bij een randdebiel met beperkte hersencapaciteit die besluit om een blokje om te gaan zonder rijbewijs.
@maru:

“Daarentegen zijn er jongens en meiden die al van jongs af aan in een raceauto over het circuit denderen en hierdoor veel meer controle en verkeersinzicht hebben dan menig andere weggebruiker.”
en
“moet het niet zo’n probleem zijn om tijdelijk zonder te rijden. Het is dan op eigen risico. Geen verzekering inderdaad, en als je gepakt wordt moet je dokken.”

‘Stop digging’ zeggen ze hier… waarom heeft iemand die op een afgesloten weg rondjes rijdt verkeersinzicht?? En zonder verzekering rijden is prima?! Leg dat eens uit aan iemand die schade heeft en vervolgens van zo’n schooier zijn geld terug moet krijgen, kan je vertellen dat heel lang duurt, heel veel moeite kost en soms niet plaatsvindt.

Dat je dit hier als ‘autoblog’ loopt te verkondigen is erg triest.
@maru: Verkeersinzicht leer je niet op een circuit wegens gebrek aan verkeer. Daarbij dienen die gasten over het algemeen in bezit te zijn van een racelicentie. Eigen risico met dokken betekent veelal dat het slachtoffer van zo’n knuppel voor z’n eigen schade mag opdraaien. En de rest van ons mag weer wat meer verzekeringspremie betalen.
@maru: op het circuit zijn er (meestal) geen onverwachts overstekende kinderen.
@maru: Vraag me af of je hier nog hetzelfde over denkt als jouw kinderen, ouders, vrouw/man het slachtoffer worden van een ongeval door iemand zonder rijbewijs, die vervolgens vaak doorrijden na een ongeval vanwege het feit dat deze persoon strafbaar is wegens het niet bezitten van een rijbewijs.
@norge: Je doet alsof ‘alle jongeren in nederland’ achterlijk zijn en dit bericht lezen en ook zonder papiertje het voorbeeld zullen volgen. Ik sluit niks uit, alleen zie ik dat niet met ingang van dit bericht gebeuren.
Als maru een bericht zou droppen met het volgende: Het is goed om zwart bij te klussen als je een uitkering hebt. Is dat dan soms minder crimineel ? In de wetenschap dat zwart werk bij wet verboden is ? Hoeveel jongeren zijn nu werkloos, janken bij uwv en hosselen om te overleven ? Juist dat zijn er meer dan een paar idioten die zonder rijbewijs rondrijden in heel nederland.
@bempi: Wat een grap ben jij!
@solmatje:

Nee een realist eerder, maar die worden inderdaad vaak gezien als een grap door kudde volkeren die liever dom willen blijven. Ga jij maar voor de ‘grap’ de statistieken van het cbs erop na kijken pannekoek.
@bempi: Rijden zonder rijbewijs en “zwart” werken zijn fout en natuurlijk zal niet iedere jongere zich geroepen voelen, om nu zonder rijbewijs te gaan rijden. Maar onderschat de “kracht” van Autoblog niet, voor die enkeling dan.

Maar ik vind het gevaarlijker, dat iemand zich in het verkeer begeeft in een auto zonder rijbewijs. Want dat je jezelf iets aan doet, vind ik niet zo’n probleem, maar doe het een ander niet aan.
“Zwart” werken, hoeft niet persé gevaarlijk te zijn. Eenvoudig werk op een kantoor, of in een magazijn, kan zonder gevaarzetting, best “zwart” gedaan worden, niet, dat het hoort, of dat ik het goedkeur, maar daar zou ik eerder toestemming voor kunnen geven, of het door de vingers zien.
@Orichy:

Ik weet niet hoeveel impact zo’n bericht heeft en hoeveel jongeren hier komen ( ongetwijfeld veel ), maar dan nog vind ik dat je dat statistiek moet onderzoeken. En fouten maken we allemaal. Het lijkt wel alsof er niet vergeven kan worden. Dat zegt veel over de autoblog bezoekers die toch veelal altijd hier lopen te zeiken en verstand denken te hebben over auto’s.
De meeste die hier dagelijks komen en regelmatig posten zijn echte lowlifers en nietsnutters.
En daar begint de fout van een democratie en waarom nederland zo’n lekker zoet land is voor fraudeurs etc. Trek 1 lijn en blijf consequent in de strafmaat. Ga niet versoepelen, dat scheelt publieke discussies zoals dit.
@bempi: Je hoeft niet te meten via statistieken, maar gebruik je logisch verstand en je kunt bedenken, dat er maar één hoeft te zijn, als deze gup en er kan een aardige ravage door ontstaan. Denk altijd maar zo voorkomen is beter dan genezen, zeker in dit soort gevallen.
En natuurlijk vergeef ik het hem wel en weet ik ook, dat het aanstootgevend gedrag is, soms onbewust, maar doeltreffend voor meer hits en om pageview te genereren.
Het lokken van discussie en aandacht ontbreekt het hen niet aan, dat kunnen de bloggers van Autoblog als de beste, maar soms mag het net iets taktvoller en genuanceerder, dat is soms ook verantwoording nemen.
Zoals norge zegt vind ik het ook niet kunnen dat dit wordt geschreven hier op autoblog. Iedereen moet capabel genoeg zijn om te kunnen rijden, en om dat te bewijzen moet je een rijbewijs halen. Daar heb ik en vele anderen met mij flink wat tijd en geld ingestoken om dat te bereiken. En dan denkt zon klootviool dat hij dat niet hoeft te doen? Als iemand al voor de 5de keer is aangehouden zonder rijbewijs moet ie maar een paar dagen in de bak met een flinke geld boete en minimaal 100 uur schoffelen. Bij elke volgende keer de straf verdubbelen.
@subgtt: Het gaat mij totaal niet om het geld, of de tijd die het mij gekost heeft.
Mij gaat het vooral om het sociale gedrag, wat in Nederland steeds verder afneemt.
Ansich prima, dat iemand nieuwe dingen uitprobeert, als het verantwoord gebeurt en met beleid uit-, of ingevoerd wordt, zul je mij niet horen.
Wat mij stoort is, dat mensen ongefundeerd dingen doen, zonder enige vorm van doordachtzaamheid, niet voor zichzelf, maar zeker niet voor zijn/haar omgeving.
En dit hier is daar een goed voorbeeld van, dat is heel jammer.
@subgtt: Dan stuur je netjes feedback via de mail en kom je hier niet meer terug, probleem opgelost, het is immers een blog.. iets met meningen enzo…
@The360box: en ik mag mijn mening niet geven omdat…?
een van de redenen dat er bij ons relatief weinig verkeersdoden vallen is het vrij pittige rijexamen.

zelfs al kan je heel goed rijden, kan je nog wel eens een inschattingsfout maken en ben je alsnog de rest van je leven aan het afbetalen…
Haal idd die onzin ervan af. Zo’n zinloos en dom figuur hoeft maar iemand het ziekenhuis in te rijden en zal nooit van zijn-lang-zal-zijn-leven het geld hebben om schadevergoeding te betalen. Dat jullie overal tegen aan willen plassen is prima, maar denk ook eens even na.

Thanks
@lebeaunl: de schade vergoeding wordt door de staat betaald en de staat verhaalt dat op de dader.
@mashell: En daar zit achteraf niemand op te wachten, toch. Ik niet tenminste en zo te lezen vele met mij.

Maru mag zijn mening hierover hebben, maar hij moet hem iets genuanceerde hier vertellen, of verklaren, dat is wel zijn plicht, als verantwoordelijk schrijver op Autoblog.
Het is geen blog meer onder vriendjes en vriendinnetjes, die status is Autoblog allang ontstegen. En die status wil Autoblog zelf ook, want ook zij willen af en toe wel serieus genomen worden, anders ga je niet samenwerken met RTL, voor aandacht en publiciteit.
Ik snap ook nog steeds niet waarom je rijbewijsnummer niet gekoppeld is aan het kentekenbewijs. Het is toch van de domme dat je een auto op jouw naam kunt zetten zonder dat je een rijbewijs hebt.
@jack_abarth: Zelfde hier hoor, alleen rijdt de eigenaar er niet mee maar ik wel, uiteraard verzekerd.
@jack_abarth: heeft misschien te maken met dat je natuurlijk wel op afgesloten eigen terrein mag rijden zonder rijbewijs. En er aan kan sleutelen. Iemand die bijvoorbeeld auto’s wilt restaureren kan dan zonder rijbewijs dat werk doen.
@barchetta:

Dan hoeft er ook geen kenteken op, scheelt meteen weer wegenbelasting. Dus in zo’n geval zou verplichte schorsing passender zijn.
@jack_abarth: Ik had een auto gekocht voordat ik officieel mijn rijbewijs in ontvangst kon nemen..
Voor de rest vrij krom, ja =D
@kaasboerin: Er zit ook nog verschil tussen een auto kopen en hem op naam hebben, als ik zo pietluttig mag zijn, maar goed, ik snap het wel.

Een auto op naam, zou moeten betekenen, dat de persoon in kwestie ook een geldig rijbewijs moet bezitten en als het gekoppeld is aan elkaar, dan heb je sommige problemen ook ondervangen. Tevens voor een voertuigverzekering, ook daar zou een geldig rijbewijs voor nodig moeten zijn, van de aangevraagde verzekerde.
Tevens bij melding in het systeem, dat het rijbewijs is in genomen, dat automatisch melden aan het verzekeringssysteem, zodat de verzekering gelijk weet dat er wat aan de hand is en eventueel maatregelen kan nemen.
Het is misschien weer een beetje meer; “big brother is watching you”, maar blijkbaar is dit wel de manier, om onze samenleving tegen onverantwoordelijke mensen te beschermen.
De oplossing hiervoor is heel simpel: Als dit soort figuren zo graag wil autorijden, dan laat je ze dus verplicht – via het CBR – op eigen kosten hun rijbewijs halen. Geef ze een voorwaardelijke boete van een paar duizend euro die vervalt als ze binnen een jaar hun rijbewijs halen, en in deze onmiddellijk als ze gaan rijden zonder rijbewijs + extra verhoging per overtreding. Stop een deel van dat geld in een schadefonds waaruit direct uitgekeerd wordt aan slachtoffers van dit soort debielen en iedereen is tevreden.
Het werkt in elk geval beter dan 5 keer een simpele boete uitdelen of een auto in beslag nemen, want dat maakt blijkbaar niet zo’n hele grote indruk.
@hetvijfdewiel: Daar kan ik ook wel mee leven, maar misschien toch gelijk een boete opleggen, om de onverantwoordelijkheid en de misdraging te bestraffen.
het moraalriddergehalte ligt weer hoog vandaag.
@melkkoe: Dit kun je inderdaad beter cool vinden. Hopen dat je nog zo open minded bent als je vrouw of kind door zo’n stuk vreten geschept wordt.
“Als jij je altijd netjes aan de regels houdt en precies weet hoe je een auto moet besturen – ook in benarde situaties – vind ik het niet erg als jij besluit zonder rijbewijs achter het stuur te kruipen.”

Da’s fijn, dat jij dat vind. Nog veel fijner is dat jij daar niks over te zeggen hebt.
Gewoon 20 jaar opsluiten dat soort gasten. Gevaar voor de samenleving.
Ongelofelijk dat deze klinkklare onzin (“vind ik het niet erg als jij besluit zonder rijbewijs achter het stuur te kruipen”) op autoblog.nl staat. Autoblog.nl is in mijn optiek een gezaghebbende website, die in zekere zin een voorbeeldfunctie heeft. Propageren om zonder rijbewijs te rijden is een hele kwalijke zaak. Ik ben benieuwd hoe de auteur erover spreekt als een dierbare van hem door een randdebiel zonder rijbewijs het ziekenhuis in wordt gereden, en vervolgens zelf uit mag gaan zoeken hoe dit financieel af te handelen is. Want, nee, zoals in reacties hierboven gesuggereerd wordt, is er geen enkele verzekering die hier aan mee gaat doen.

Beste redacteuren van autoblog, haal deze onzin van jullie site.
Iemand enig idee hoe de jongen een ”eigen”’ auto kan hebben terwijl hij dus geen geldig rijbewijs heeft?

Mijn inziens is registratie van een auto alleen mogelijk adhv een rijbewijs, en zelfs zakelijk gezien moet er, naast een geldig kvk, ook een rijbewijsnummer worden ingevoerd.
@arnhem87:

Een auto zonder rijbewijs mag je gewoon kopen. Je moet het kenteken op je naam laten registreren, daarvoor is alleen een geldig legitimatie voor nodig ( paspoort – id kaart ) en als je 18 jaar of ouder bent. Alleen mag je er niet mee rijden en moet je verder alle kosten betalen ( verplicht verzekeren, wegenbelasting en apk ).
@bempi: dus je kan ook onder 18jaar een auto op je naam zetten bij het postkantoor?
@arnhem87: een leasemaatschappij heeft ook geen rijbewijs (want geen natuurlijk persoon) maar bezit wel stapels auto’s.
@mashell: Bij een leasemaatschappij is naast het uitreksel KVK ook een kopie rijbewijs nodig van een tekenbevoegde. Maar inderdaad de auto wordt niet op een natuurlijk persoon geregistreerd maar op het bedrijf ( de leasemaatschappij ).
Bericht en berichtgeving zijn typerend voor de huidige ‘het is mijn recht’ cultuur. Al veel te lang doet men alsof iedereen gelijk is en verworven rechten heeft. Dat is een leugen. Sommige mensen hebben een handicap en kunnen niet rijden. Omdat ze bloind zijn bijvoorbeeld. Of zoals hier, te dom.
Wat een drama eitjes hiero. Huilen omdat een redacteur hier iets ridicuul plaatst, maar zelf dag en nacht hier rondzwerven en van alles roepen. Hoe ironisch.
@bempi: Nee sorry, in dit soort gevallen komen onderbuikgevoelens inderdaad snel naar boven en het internet is daar een makkelijk medium voor,maar je kan met niet met droge ogen beweren dat de reactie van velen hier overdreven is. Het stukje is daarvoor iets te populistisch geschreven en leert mij dat de auteur in ieder geval wat meer levenservaring kan gebruiken. Het is gewoon fout om zonder geldig rijbewijs te rijden, net als dat je ook geen snoep mag stelen bij de Jamin.En al zijn het totaal niet te vergelijken vergrijpen,de rechtsstaat (hoe vaak die er ook naast zit) valt of staat met het respecteren en handhaven daarvan.
Als je weet hoe je een auto moet besturen, dan neem je even de moeite om je rijexamen te doen, omdat je dan weet dat je de eerste keer geslaagd zal zijn en omdat het goedkoper is dan 5 boetes per maand.

Door zonder rijbewijs te rijden, houdt hij sowieso al de regels.
@pinkie: houdt = overtreedt
Even ter verduidelijking: een auto rijdt nog steeds beter zonder rijbewijs dan zonder brandstof.
Zelf rij ik auto sinds mijn 10e, ik ben aan het autorijden op de weg sinds mijn 17e en heb mijn rijbewijs behaald op mijn 18e. Op mijn 10e heb ik eens een stuk op de weg mogen rijden van mn ouders in een doodlopende afgelegen straat van 2km lang, daar had toen een persoon bij me in de auto gezeten die tot enkele jaren ervoor nog navigator was bij een rallyteam. Hij leerde me toen even mooi een bochtje nemen in de verderop gelegen wei. Lekker dwars door de bocht op mijn 10e. :-)
@saxoke: oh dus jij was onze wei aan het omploegen
@saxoke: Zal ik dan maar roepen, dat jij vrije ouders had en die misschien ook wel een beetje dom waren.
Dat jij eerder toe was om je rijbewijs te halen, dat kan, maar ik vind het uiteindelijk vrij onbehoorlijk, om een kind van tien, op de openbare weg, achter het stuur te laten, ook al zit er een volwassen en ervaren persoon naast.
Het hoort niet en is in strijd met de regels, die wij met elkaar hebben afgesproken, om het allemaal overzichtelijk en verantwoord te houden.
@Orichy: ken je mijn ouders? Mijn moeder is idd een domme [email protected] Maar mn vader is helemaal niet dom.
Het stukje openbare weg leidde helemaal nergens naar (behalve naar die ene woonst van de kennis en naar de weilanden die errond lagen.) Zo onverantwoord is het helemaal niet.
Ik reed dan ook alleen maar als ik toestemming van mn ouders had. K ken ook iemand die de auto van zn ouders op zn 16e tegen een lantaarnpaal aan parkeerde. Die nam te pas en te onpas de auto thuis om “alles” te doen. Op zn 15e reed ie zelf met de auto naar school. DAT NOEM IK PAS DOM EN ONVERANTWOORD!!!
Het rijden op die doodlopende straat kwam overeen met de ritjes in de wei bij mn grootmoeder die ik elke zaterdag en woensdag deed met mn cross auto (audi 100 2.2, een Ford Fiesta 1.1 en als eerste crosser een 2cv.) Alleen was die straat recht ipv een groot vierkant ;-)
@saxoke:

Het feit dat ze toestemming gaven maakt ze alleen maar dommer. Zonder toestemming kunnen ze het er altijd nog op gooien dat jij hun sleutels stiekem had meegenomen…
@jack_abarth: dat zouden ze dan helemaal kunnen doen…. maar… als ze wisten dat ik reed zonder hun toestemming dan was het heel snel gedaan met mijn gedoe bij mn grootmoeder in de wei.

Achja… jullie lijken me echt een stel gefrustreerde mensen die op hun 18 nog ni wisten hoe ze n auto moesten starten.
Afgelopen weekend heb k mn neefje zn eerste rijles gegeven. K moet zeggen sturen kan dat jochie van 7 al best goed. Meer laat ik m niet doen. En ja hoor: volledig op prive terrein!
@saxoke: Nee, ik ken je ouders niet, maar het feit dat jij mag rijden op je tiende, ook al is dat onderbegeleiding en op een doodlopende weg, zegt mij wel, dat er iets niet goed zit met de verantwoordelijkeheid.
Mooi, dat nooit iets gebeurd is, gelukkig dat jij heb kunnen genieten van een vrije opvoeding, daar ben je heel blij mee en jij gebruikt hem nu nog steeds, dat is fijn voor jou.
Het overgrote deel van de jongeren, zal jou verhaal wel stoer en interessant vinden, omdat zij het autorijden zelf niet mochten op die jeugdige leeftijd. De rest blijft het enigszins onverantwoord gedrag vinden, zeker van je ouders.
Het maakt mij verder niet uit dat het gebeurt, zolang er geen ongelukken gebeuren, pas als dat gebeurt, dan verdien je een zeer zware straf, zeker omdat jij nu ook weet, dat het onschuldig lijkt, maar dat het dat niet is.

Trouwens mag je wel wat aardiger over je moeder zijn, je moeder een domme [email protected] noemen, is een uiting van weinig respect tonen, dat is jammer, maar zij zal het wel verdient hebben, volgens jou.
Verplicht op cursus sturen, alles op eigen kosten…simpel als wat.

OT: waarom moet dat er dan weer speciaal bij vermeld worden dat het hier om een Zeeuw gaat?
Mooi volkje hoor, die zeeuwen
Dus zonder rijbewijs kan je 5x met een boete weg komen zonder iets erbij?
En als iemand met rijbewijs die ingenomen is iets verkeerd doet na de 1e x is een misdrijf…
Hallo nederland.
@driver28: ik was al bang dat ik de enige was die daarover viel.
@driver28: Yep, iets met bevoegd persoon met en zonder geldig papiertje en onbevoegd persoon zonder papiertje.

Ansich ook wel een klein beetje logisch, want als je een rijbewijs hebt gehaald en je dus een bevoegd persoon bent om te mogen rijden en als je het geldig rijbewijs moet inleveren, dan heb je één, of meerdere overtredingen begaan, als je dan bent gaan rijden, dan is dat inderdaad een misdrijf. Omdat het ingevorderde rijbewijs nog steeds jouw eigendom is, maar niet meer in jouw bezit is, je bent dan tijdelijk niet rijvaardig verklaard, door de offier van justitie. Die verklaring tot niet rijvaardig zijn, is een zwaarder middel, dan alleen onbevoegd zijn in het besturen van een gemotoriseerd vervoermiddel.
Maar als onbevoegd persoon, dus zonder ooit een rijbewijs gehaald te hebben en dan te gaan rijden, is alleen maar een overtreding, dat is net zoiets als een lichte snelheidsbovertreding, dat is strafbaar en daar krijg je ook een boete voor, als de politie je aanhoudt. Ook al doe je beide, zoals deze gup, het blijven alleen maar overtredingen, los van elkaar..
Een misdrijf is zwaarder, dan een overtreding, beide zijn strafbaar, maar wel in verschillende gradaties en dat is logisch, toch.

Je kunt ook nog rijden, als bevoegd persoon, met een rijbewijs wat niet geldig meer is, bijvoorbeeld als het verlopen is, dan gelden weer andere regels. Want dan ben je in eerste instantie al in overtreding, door te gaan rijden met een ongeldig rijbewijs, wat wel in jouw bezit is, maar dat is nog geen misdrijf, maar een overtreding. Als je daarna een andere verkeersovertreding begaat, weet ik niet, of dat ook alleen maar een overtreding is, of dat je een misdaad pleegt, ik denk dat je alleen een overtreder bent, omdat je nooit de rijvaardigheid is ontnomen.
Een rijbewijs is eigenlijk niets meer dan een roze kaartje waarop staat dat je aan de MINIMALE eisen voldoet die de wet stelt om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Als het behalen daarvan al teveel moeite is,dan heb je niets in het verkeer te zoeken.
@p924: Dat is niet helemaal waar, je bent met een rijbewijs rijvaardig verklaard en bevoegd, tot het besturen van een vooraf bepaald gemotoriseerd voertuig.
Zonder rijbewijs ben je onbevoegd en nooit rijvaardig verklaard, tot het besturen van geen enkel gemotoriseerd voertuig.
Die rijvaardigheidsverklaring doet het hem, die maakt je bevoegd. Dan heb je aan de minimale eisen voldaan, om je op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer, met een vooraf bepaald gemotoriseerd voertuig.
Hadden ze die knul niet bij de tweede keer meteen een paar dagen in de cel moeten zetten?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).