Belgische bejaarde rijdt 34 jaar zonder rijbewijs

Auteur: , 26 Reacties

Het is aan het doortastende optreden van een imitatieflik te danken dat de 77-jarige snoodaard in zijn lurven werd gegrepen. Oh nee, toch niet.

Belgische Pliesie

Bij een routinecontrole op het dragen van gordels viel de man uit Anzegem door de mand, aldus het Nieuwsblad. Dit bewijst maar weer hoe klein de pakkans eigenlijk is.

‘Hij meldde laconiek dat hij al 34 jaar niet meer over een rijbewijs beschikt’, aldus de politie. Tsja, als je het al zo lang volhoudt, dan lig je niet wakker van een staandehouding. Had die Henk Westbroek (wiens Volvo onlangs gestolen werd, maar dat terzijde) toch mooi gelijk.

Heel verrassend is het niet, bejaarden rijden immers en masse zonder rijbewijs. Dit komt in de beste kringen voor, bijvoorbeeld bij de Duitse politie, en bij 175.000 Nederlandse huishoudens.

De man kreeg in 1978 door de rechter een rij-ontzegging opgelegd, maar reed daarna, geheel volgens verwachting, stug door. Alle proeven opnieuw afleggen zeker, ammehoela! Zou hij, als iemand die niet werkt, niet gratis een rijbewijs kunnen krijgen?

Overigens vestigt de oude baas hiermee geen record, in 2005 werd een man uit Andijk aangehouden die al 41 jaar zonder rijbewijs reed.26 reacties

Dat zijn toch altijd die domme Belgen..
@porsche996fan: dom? Hoor jij nu niet achter de schoolbanken te zitten trouwens?
gedwongenleaser
@porsche996fan: wij rijden tenminste niet op vangrails zoals het nieuws hierboven. Domme nederlanders… *veralgemeen modus uit/*
@nasty: Belg?
@porsche996fan: iemand die fan is van 996 is pas dom, slechtste en lelijkste 911 ooit gemaakt.
@9114life: @porsche996sukkel
LOL schitterende opmerking! 996 is bekend als saaiste en lelijkste Porsche van de laatste decennia. 991 is vele malen mooier en op de dag van vandaag meer geld waard dan een 996.Man man en dan een natie ‘dom’ noemen, terwijl in NL er minimaal 175.000 zonder rijbewijs rond tuffen. Die 15jarigen van tegenwoordig, nog net genoeg hersencellen om reacties-van-één-zin te typen. Kruip maar terug in u hol (bed)
@lowlow: 991 = 993
@lowlow: Dat je er nog serieus op ingaat verbaast me enorm.
@lowlow: Een Belg zo te zien. Belgen zeggen ook u.
@lowlow: 993 Is gewoon echt slecht. Een van de langzaamste Porsches. Daarom kies ik toch liever voor de nieuwe 991 de 997 of de 996.
@9114life: 997 en 996 zijn bijna hetzelfde.
Als je 34 jaar zonder rbw kunt rijden kan je het vast veel beter dan veel bestuurders die ik dagelijks tegenkom die wél hun papiertje hebben (gok ik dan maar).
@wimpster: Gezien de extreem lage pakkans zou het wel eens kunnen dat de mensen die je tegenkomt ook geen rijbewijs hebben. Met zekerheid rijdt de meerderheid in B rond met een rijbewijs dat afgegeven is op simpele vraafg zonder examen. Verschil is miniem.
Opvallend golfje voor zo’n oude vent
@meneer:
Politie in Brussel heeft van die sinistere zwarte Golf VI GTI’s met als herkenningspunten louter witte letters (‘politie’) op de zijdeuren en kleine zwaailichten op het dak. Politie zijn in België is niet zo slecht (als je niet vervangen wordt door een kartonnen bord tenminste…)
@StijnB: achja, met dat asfalt daar zou een Land Cruiser fijner zijn
@meneer:
In Brussel is slecht asfalt het minste van je zorgen…
Hoe vaak moet je dan ook je rijbewijs afgeven als je tegengehouden word. 9 kans van de 10 kijken ze en als je er niet als crapuul uitziet of naar alcohol stinkt mag je gewoon doorrijden.
Als je geen gekke dingen doet achter het stuur en je een beetje geluk hebt dat je geen idioot tegen komt die een ongeluk veroorzaakt kan je makkelijk heel erg lang zonder rijbewijs rijden. Ik ben in al die jaren nog nooit gecontroleerd door oom agent..
Ach weet je wat het mooie is, wat je niet hebt kunnen ze je ook niet afpakken ;)
Geef dit soort mensen een rijbewijs of vrijstelling, het bewijst toch dat ze in al die tijd geen boetes hebben opgelopen en/of ongelukken hebben veroorzaakt. Dat kan je van vele MET rijbewijs niet zeggen…
Waarom moet de interne linking binnen de website de posts gaan dicteren? Schrijf toch eens de posts normaal uit en doe dan je interne linking. Nu staat er totale onzinstukken in elke paragraaf gewoon om maar een linkje erin te kunnen proppen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).