Zelfrijdende auto van Google blijkt boetemagneet

Auteur: , 17 Reacties

Je dacht met een autonome auto veilig te zijn voor de flitsbrigade? Helaas, zelfs de zelfrijdende auto van Google trapt het gas weleens te diep in.

Google-auto is boetemagneet

Natuurlijk moeten we de kanttekening plaatsen dat Google nog druk bezig is met het testen van zijn eerste autonome auto, maar het heeft het voertuig nu geprogrammeerd op een manier die in Nederland behoorlijk in de kosten kan lopen. De autonome auto rijdt namelijk automatisch te hard als auto’s in de buurt dat ook doen, tot 16 kilometer per uur boven de toegestane snelheid.

De informatie kwam naar boven tijdens een testritje van Reuters in de Google-auto. De knappe koppen van het techbedrijf stelden vervolgens dat uit eigen onderzoek bleek dat het in sommige situaties verstandiger is om wat te hard te rijden. Vertel dat nog maar eens tegen Koos Spee, Google…17 reacties

Wie krijgt de boete?
@norge: De kentekenhouder neem ik aan.
Misschien heeft ‘ie gewoon altijd honger.
@tomr:
Wel nee, hij wordt opgejaagd..
Alchoholcontrole 1
via Android app
@reggie-boy_rood: dat is een interessante opmerking die je maakt. Als je een autonoom voertuig zichzelf laat rijden, ben je in principe geen bestuurder meer, de auto bestuurt zichzelf immers.

Anderzijds kan de inzittende vandaag de dag nog wel de controle overnemen door gewoon stuur en pedalen te gaan bedienen, waardoor hij dus wel bestuurder is.

Kort gezegd moesten autonome auto’s loggen wanneer ze zelf gereden hebben en wanneer ze bestuurd zijn, anders krijgen we nogal wat dronken mensen die achteraf de auto de schuld van de dodelijke aanrijding geven. (dit geeft trouwens ook mooi weer waarom het zo langzaam gaat met de regelgeving rondom autonome auto’s)
@knipperlichtje: Of je doet het zo als bij ons rijinstructeurs. Je hebt op dat moment 2 bestuurders. De feitelijke (in dit geval de auto) En de juridische. De gene die in de auto zit. En daar gaan dan uiteraard alle bekeuringen naartoe.
@xenonlampje: Maar wat is dan juist het grote voordeel van een zelfrijdende auto? Als men dan rekening houdt met hoeveel zo een auto uiteindelijk gaat kosten zal een taxi rit telkens men zelf niet wilt rijden goedkoper zijn denk ik.
@DILA: Het voordeel is dat er minder ongevallen gaan gebeuren met een automatische auto. Ook als je zelf nog steeds verantwoordelijk bent als er iets mis gaat, zal dat veel minder voorkomen.
Hoe zit het met de rijbewijs trouwens, als je in een zelfrijdende auto rij…euh zit.
Jammer dat alle milieu fanatici hier waarschijnlijk enorm boos om worden!
Auto, waar dan? ik zie een Calimero achtig ei meer niet.
@Sracerr:
Is ook geen auto, maar een vervoersmiddel om personen van A naar B te brengen. Dan doet het design er niet echt toe.
ik vind die auto echt schattig! Maar niet echt jongensachtig
@Jantje_555:
Setje 20″ er onder en gaan met die banaan.
@Hubert:

Joah, met spinners!
En vergeet de picknicktafel, sneeuwschep en kachelpijp niet!
Kun je je rugleuning nog verder naar achteren leggen voor de ultieme joloswek terwijl je automatisch door de McDri…euh McRide gaat.
Hoe kan dat ding nou te hard rijden? In een 30km zone?
Dat ding kan toch niet op de snelweg 130 km/u die 12km/u te hard ?
Ja…… In de” joe-naait-‘t-steeds”…. Max 65mph?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).