Zien we hier de Jaguar XFR-S Sportbrake?

Auteur: , 14 Reacties

Jaguar zou op het punt staan om een extra gepeperde variant van de XF Sportbrake te onthullen. Is dit de eerste afbeelding van deze snelle blauwe pakezel?

Naar verwachting zal Jaguar volgende maand tijdens de autoshow van Geneve de XFR-S Sportbrake, maar die zou al de eerste afbeelding zijn. Onder de motorkap ligt dezelfde 5.0-liter V8 met 550 pk/680 Nm als in de XFR-S sedan.

De sedan sprint van 0 naar 100 km/u in 4,6 seconden en heeft een topsnelheid die gelimiteerd is op 300 km/u. Naar verwachting zal de XFR-S Sportbrake iets langzamer zijn, maar dat zal waarschijnlijk slechts enkele fracties van een seconde zijn.

Tot nu toe levert Jaguar de XF Sportbrake alleen met diverse dieselmotoren en is, tot de komst van de XFR-S, geen benzinemotor leverbaar. (via: autocar.co.uk)14 reacties

Daar zou ik mij graag in willen verplaatsen, lekker kleurtje ook.
Prachtige auto, stukken beter dan destijds met de X-type aka Mondeo… Alleen weinig verfijning qua performance, vooral brute kracht waarschijnlijk. Maar dat mag bij een Jagggg!
Wat een geile bak, waar is de NSFW tag?

En dit ding zal waarschijnlijk alleen maar brute kracht zijn, lekker haaks de bocht om zoals tot dan toe alleen een E63 AMG Estate dat kan (kijkend naar de stationbakken in deze wereld).
Vet! Leuke concurrent van de E63 AMG!
@oskaar7: *E63 AMG Estate
Geen speciale auto om te zien helaas.
HEBBEN…
Zou het niet logischer zijn als ze eerst wat andere benzinemotoren gingen leveren? Al was het maar een XF-R Sportbrake?
Heerlijk, inderdaad @ejs dat zou logischer zijn
Hopelijk wel, wat een bak!
Als de station niet zo’n spuuglelijke spoiler heeft is dat een goede reden voor de station te kiezen, je wilt immers niet dat je Jaguar op een Subaru lijkt.
Damn, wat een pornobak!


Maar wel erg aparte motorenprogramma: eerst een diesel, dan een benzine met extreem veel peper in de reet en dan pas gewone benzine..
Schitterend, zo een Engelse heer van stand die ongegeneerd de hooligan uithangt. Goed bezig hoor, daar bij Jaguar.
Damn wat een gave bak! De ‘gewone’ sportbrake is, kan ik u uit eerste hand vertellen, al een geweldige auto. Hopelijk betekent dit dat ze eindelijke ook de gewone benzinemotoren in de sportbrake gaan leveren, dan kan hij ook eindelijk de oversteek maken naar de USA, daar mag de markt voor grote, luxe stations dan wel minimaal zijn maar Jaguar heeft met de sportbrake wat mij betreft de mooiste in zijn segment te pakken. Daar moeten toch ook zeker een paar amerikaanse benzinerijders van te overtuigen zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).