Alcoholslot is gemakkelijk te omzeilen

Auteur: , 19 Reacties

Uiteraard kan je gewoon iemand anders laten blazen, maar er is nog een manier om het alcoholslot voor de gek te houden.

Alcoholslot in een Gallardo

Mensen die veroordeeld zijn tot een alcoholslot hebben aan de NOS uit de doeken gedaan hoe het mogelijk is ondanks een alcoholslot toch bezopen achter het stuur te kruipen.

De eerste gedachte die bij je opkomt is: laat lekker iemand anders blazen, maar dan zit je nog met het probleem dat je vaak na een halfuur of drie kwartier nogmaals moet blazen. Ook dat is echter vrij gemakkelijk te omzeilen. Iemand met een alcoholslot legt het uit:

“Als je met een slok op zou willlen rijden, laat je iemand anders voor je blazen. Onderweg moet je vaak nog een paar keer blazen. Dat zijn hertesten die ze tijdens het rijden moet doen. Maar dat is gemakkelijk te omzeilen. Je kunt het alcoholslot ontkoppelen. Dat mag en is geen overtreding. Op deze manier krijg je onderweg geen enkele hertest.”

Het CBR, verantwoordelijk voor de alcoholsloten, is bekend met dit probleem en zegt te werken aan een oplossing. Dit houdt in dat alle sloten geüpdatet worden met nieuwe software. Dit moet er voor zorgen dat beter wordt geregistreerd of een handset is ontkoppeld.

Mocht bij een controle blijken dat er is gereden met een ontkoppelde handset, dan kan je als deelnemer uit het programma worden gezet. Het blijft natuurlijk nog steeds mogelijk om iemand ander te laten blazen en die persoon als passagier mee te laten rijden. Of je stapt gewoon in een auto zonder alcoholslot. (via: nos.nl)

Foto: Gallardo met alcoholslot, via Autojunk19 reacties

Als je een nuchter persoon bij hebt die voor je wil blazen, hoe absurd is dat.

Tenzij het om een alcoholieker gaat die altijd z’n kinderen bij zich heeft, zou het toch absurd zijn dat je een passagier meeneemt om voor je te blazen.

Ik vraag me af zijn er overigens geen andere nuttige methoden. Ik zeg maar iets zoals een balon opblazen met schone lucht en die dan voor je laten blazen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Er zijn toch wel simpele apparaatjes te bedenken die een uitademactie kan simuleren? Of meet een alcoholslot meer dan alcohol en ziet hij dan dat het gewoon lucht is?
@bosje: idd, iets van een luchtpompje op 12v oid.
Ik zou echt niet weten waarom je als deelnemer van asp alsnog bezopen zou gaan rijden, hoe hardleers ben je dàn.
Het is toch allang overduidelijk dat de overheden op alle mogelijke manieren zo snel mogelijk zoveel mogelijk geld willen incasseren, en voorts gooien ze het geld over de balk dat het niet mooie is. Vermoedelijk gaat het dan ook niet lang meer duren ‘of de bevolking gaat in opstand komen.
@exclusieviteitsfreak: Het is toch overduidelijk dat als de overheid alcomobilisme wil aanpakken, en je zelfs dan nog wat te zaniken hebt, dat je medeweggebruikers dan beter af zijn als autorijden voor jou onbetaalbaar gemaakt is?
Dankzij de inkomsten van het alocoholslot voor de CBR heeft CBR geen problemen meer anders waren zij in 2011 bijna failliet. http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2011/01/cbr_bijna_failliet.html
Zou sowieso niet in een auto met Alco slot stappen.
@norge:
Wel, kom je dan nooit meer thuis?
@tupperware: Je denkt in beperkingen. Alsof jouw auto het enige vervoersmiddel ter wereld is. Vrienden of betaalde vrienden (taxi) kunnen je ook thuis brengen, of anders laat je je boodschappen thuis bezorgen, pak je de bus, of rij je met je buren mee naar ’t dorp.

Whatever. Als je je rijbewijs voor je werk nodig hebt, en je wordt met drank op achter t stuur gepakt, ben je extra de lul, maar ook extra stupide. Immers: zit je voor je werk op de weg, maak je veel kilometers en wéét je dus wat je dagelijks allemaal in het verkeer kunt tegenkomen.
Je wilt de betreffende hufters alsnog een kans geven, saboteren ze de boel.
Dan is er maar één oplossing : rijbewijs afnemen.
of je gaat gewoon niet aan de alcohol als je moet rijden, want doe je dit wel dan ben je gewoon een malloot, al helemaal als je een alcohol slot opgelegd hebt gekregen, want zo’n ding krijg je niet als je zo nu en dan eens met een enkel biertje op gaat rijden.
Dus mensen gaan opzettelijk blazen voor mensen die bezopen zijn. Zijn die mensen niet helemaal goed bij hun hoofd misschien?
Als ik een alcoholslot zou hebben, dan zou ik gewoon m’n achterbak volgooien met ballonnen die ik als ik nuchter ben allemaal vul ;)
Dat degenen die een alcoholslot willen omzeilen eens even nadenken waarom dat slot überhaupt in hun auto zit …
Als je iemand anders die nuchter is laat blazen kan die net zo goed toch rijden…
Heb je een BOB in de auto gebruik hem dan ook!
@nitin_pahladsingh: tenzij die persoon geen rijbewijs heeft, doordat hetzij kind of hetzij ingevorderd of whatever. Niet alles met een ademhaling kan/mag autorijden.
Als iemand met alcohol op rijdt, dat moet aangepakt worden.

Als iemand dit stelsematig doet en er dus een alcohol slot nodig is voor zo’n persoon, dat is al erg genoeg.

als zo iemand hiermee fraudeert, dan vind ik: 10 jaar cel, op eigen kosten ! Je hebt kansen genoeg gehad om je leven te beteren lijkt mij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).