‘Ziggo gaat Formule 1 gratis uitzenden’

Auteur: , 57 Reacties

Ziggo zet even groots in op de Mad Max-mania: gratis F1 op de buis!

'Ziggo gaat Formule 1 gratis uitzenden'

Het AD meldt dat kabelaar Ziggo en Sport1 gezamenlijk een open sportzender gaan optuigen, gratis toegankelijk voor de 4 miljoen Ziggo-abonnees in Nederland. Deze nieuwe zender zou de naam Ziggo Sport krijgen, waar Jack van Gelder het zonnebankbruine hoofd van moet worden.

Opmerkelijk aan het nieuws is dat de nieuwe zender Formule 1 achter de decoder vandaan willen halen. Wie Formule 1-races met Nederlandse commentaar, achtergronden en interviews wilt zien heeft daar nu nog een abonnement op Sport 1 voor nodig. Op Ziggo Sport wordt het straks gratis uitgezonden. Of dat voor alle races op de F1-kalender geldt, dat weten we nog niet. Het AD houdt het op ‘zowel hoogtepunten als live-wedstrijden’ (Ziggo alsook Sport1 willen niet reageren op het verhaal).

Het betaalde pakket van Sport 1 – dat de F1-rechten voor 2016, 2017 en 2018 ook al binnen heeft – zal overigens gewoon blijven bestaan, dus niet-Ziggo-klanten kunnen daar alsnog terecht voor hun dosis F1 met commentaar van onze grote Twittervriend Olav Mol.

Mocht het verhaal kloppen en Ziggo Sport inderdaad gratis F1 gaan uitzenden, dat weet u ongetwijfeld waar die plotselinge interesse voor Formule 1 vandaan komt (hint).57 reacties

Ziggo zal het gratis aanbieden, of je het ook kunt bekijken zonder storingen is een tweede…
@gash: Ik denk dat dit juist een stunt is om de klanten weer een beetje tevreden te krijgen. En om de cyberaanvallen te stoppen. Ik wil niet zeggen dat ze het alleen daar om doen, maar het heeft meegewogen denk ik.
@gash: al tig jaar UPC, nu Ziggo. Echte problemen van UPC zijn van jaaaaaaaaaaren geleden.
Alleen voor Ziggo klanten neem ik aan?
@str8six: yep enkel voor ziggo abonnees
@Soulmaster: Wat jammer dat ze zo weinig klanten hebben he
@granlusso: ja raar he en dan toch de grootste zijn van Nederland
@str8six: Wat staat er nou ?! lees jij ook alleen de titel’s?
@clarkson: nee zeker niet. Even snel gescanned, maar heb niet expliciet gelezen “alleen voor ziggo klanten”. Wel jammer want heb net via online afgesloten -_-
@str8six: Als het daadwerkelijk gratis komt binnen het ziggo pakket dan kan je het net zo makkelijk weer opzeggen neem ik aan?
@clarkson: nou helaas zitten we er twee jaar aan vast. Beetje jammer weer.
@str8six: Dan heb je het speciaal voor de andere voetbalwedstrijden. Als je het alleen voor de f1 had besteld is het erg zonde ja!
Ik kijk via live stream naar Sky f1.. veel beter, dan het Nederlandse gedoe
@Mika_Hakkinen: moet je daarvoor betalen of moet je hiervoor de juiste via via adresjes weten?
@ahs1979: Google.. sky f1 stream en dan iets met vip.. heb je niet van mij he
@Mika_Hakkinen: BBC
@Smokey: Ik hou het bij Sky, ik kan dat vrouwke niet uitstaan op de BBC. Het is zo jammer dat Formule 1 naar Sky is gegaan, toen alles nog bij de BBC was, was het de beste F1 tv wat ik ooit gezien heb. Jake, Martin, Crofty, Ted, Eddie.. Dus ik kies voor Sky
@Mika_Hakkinen: thanks.
@ahs1979: No problemo! Geen HD, maar altijd beter dan Rob Kamphuis, waar je jeukende handen van krijgt
@ahs1979: ik heb Spa ook via via op internet weten te zien, was ook Sport 1, met Olav Mol
Een van de eerste grote stappen om F1 voor iedereen populair te maken , door het (deels) achter de decoder weg te halen. Daarna het geluid, de snelheid, de moeilijkheidsgraad van het rijden, fatsoenlijke banden, verbruik gelul afschaffen, enz enz enz
Blijf toch op de duitse zender kijken die commentator is niet zo een blije
@patbenz: Als de F1 ergens niet goed te volgen is, dan is het wel de – Ho momentje, eerst even een Krombacher reclame tussendoor – Duitse RTL.

Er gaat niets boven de BBC. Als het daar niet te volgen is moet ik het doen met een Sky Sports livestream, maar dat is nogal behelpen qua kwaliteit.
@motoragent: Zelfde hier, eerst BBC en wanneer BBC niet uitzend kies ik voor een livestream van Sky.
@bassx: Via Acestream SkySports kijken is ook een goede oplossing. HD beeld, maar het vinden van een goede stream kan nogal een uitdaging zijn. Voorheen had je Wiziwig waar alle streams op een rijtje stonden, maar daar hebben ze helaas een stokje voor gestoken.
@motoragent: *kuch* http://tuchkatv.ru/322-sky-sports-f1.html *kuch* deze link werkt al sinds wiziwig down is :)
@chiocat21: Dank u vriendelijk ;)
@motoragent: precies, de Beeb is echt de fijnste zender om tijdens de race langzaam bij in slaap te dommelen….
Ik luister liever naar Olav Mol..
Liever de BBC.
Daar kan toch geen Nederlandse zender aan tippen.
Hellaas geen Ziggo.
Kijk eigenlijk alles op de BBC en als die het niet uitzend jammer dan…
De highlights op de BBC zijn ook heel goed trouwens, kun je ’t alleen niet live zien.
@trustmeiamanengineer: Toen BBC nog alles had was het briljant, jammer genoeg is het team opgesplitst. Ik kijk nu Sky omdat ik dat vrouwke op de BBC niet kan uitstaan, zo jammer dat die Jake weg is
Bij ons in het dorp zijn sinds een paar maanden de dagen zonder storing bij ziggo op een hand te tellen. Gratis kanaal of niet, de beeldkwaliteit is dermate achteruit gegaan dat de meeste “plus” zenders niet meer te kijken zijn (zoals mijn geliefde MotorsTV).
Dus ik ben aan het overstappen naar XS4ALL. Dan maar terug naar 100mbs, maar Ziggo komt er niet meer in. Wat een ellende. Vooral het glashard ontkennen van de storingen terwijl het hele dorp klaagt werkt zeer bloeddruk verhogend. Krijg je uiteindelijk een bon voor een gratis vlaai… Maar geen korting op je factuur. Bah.
@aj26sc: Ik lees inderdaad veel over storingen en hacks maar ik heb echt nooit problemen gehad hier(Amsterdam) Zou dat komen omdat wij hier eerst UPC klant waren en na de fusie nu Ziggo?
@sydney: Hier al sinds het begin (overname @home) klant van Ziggo, en afgezien van die cyberaanvallen van laatst hebben we nog nooit ergens problemen mee gehad.
In hetzelfde artikel staat ook dat ze de Champions League op het open (Ziggo) kanaal gaan uitzenden.Daar waar SBS net grof geld voor neergelegd heeft.Kan dus niet kloppen.Wat betreft de F1 acht ik de kans wel groot.Er is immers geen aanbieder op het open kanaal.Ik zou er in ieder geval blij mee zijn.In het begin van het seizoen heb ik nog naar RTL gekeken,maar dat Duitse geleuter twee uur lang zonder sneeuw,bergen en Aprés Ski trek ik echt niet.
@sydney: SBS6 heeft de rechten als open-net zender voor Champions League. Sport 1 heeft ook gewoon de volledige rechten.. zenden zelfs álle wedstrijden live uit i.p.v. 1 wedstrijd op SBS 6.

Aangezien Ziggo Sport alleen zichtbaar is voor Ziggo abonnee’s is het officieel geen open-net en vormt het in principe geen concurrentie voor SBS6. Het is pas open-net als iedereen het kan ontvangen.. en dat is nu niet het geval.
Bizar de klachten over ziggo, ik heb ruim 10 jaar ziggo en nog nooit een dag zonder inet of tv gezeten. Zou wel leuk zijn om de F1 weer te kunnen op de niet betaalzenders.
@maurits123: BBC en RTL Duitsland zenden ook uit en die zitten in het standaard pakket
@thierryvth: ok thanks, vind het wel prettiger om met nederlands commentaar te kijken.
@maurits123: nee joh niet naar Olaf Mol luisteren die klets maar wat
Dit is natuurlijk wel een USP voor Ziggo he.
Iets gratis aan kunnen bieden terwijl je bij een andere provider 14,95 iets meer moet betalen.

Eerlijk is eerlijk: ik heb ook Sport1, maar ik zit vaker op 404 te kijken dan 401. Er is meer dan formule1….
@awesome: heb 404 maar daar kijk ik nooit naar (word niet erger dan het gezwets van Olaf Mol) we kijken F1 op BBC en als die niet uitzend kijk ik op RTL Duitsland, beiden in standaard pakket dus iedereen kan al F1 kijken
Is formule 1 dan nog de moeite waard dan?
@Hubert: ja.
Het liefste kijk ik F1 op BBC, maar daar zijn alle races niet te zien. Ik ben niet echt fan van Olaf, maar het is beter dan kijken naar Kai Ebel van RTL.
Van de stukjes die ik van SKY heb gezien, lijken mij die ook wel prettig om naar te kijken.
Ik vind het een hele goeie actie!
Kijk ook altijd via Ziggo na RTL+.Pas geleden internet eruit maar dat was de eerste keer en TV nergens last van.Betaald Formule 1 kijken domste zet die Ecclestone ooit heeft verzonnen.Hij zal er wel weer de nodige miljoenen aan hebben verdiend.
Hopelijk houden ze Olav Mol achter de decoder.
Op maandag ochtend de reacties lezen over de F1 parade is een lekkere 10 minuten. Maar als half AB naar Olav heeft geluisterd, moet ik alleen maar door de reacties over die demente man luisteren.

Misschien wel een leuke voor AB: een apart artikel elke keer waar alle missers van arme Olav op worden verzameld.
Ik kijk altijd naar de duitser, heerlijk dat duitse commentaar eronder! Het jammere is dat ze niet full-hd uitzenden maar de bitburg reclame, commentaar en de winactie’s maken alles goed!
@henkhupelschoten: Die winacties inderdaad. Jammer dat die vragen altijd zo lastig zijn, maar je moet er iets voor over hebben om een Mustang te winnen…

Wie was de laatste Duitse wereldkampioen?
A. Sebastian Vettel
B. Adrian Sutil
@motoragent: B!….

”gewinnen sie ein neuen ford mustang” zo lekker duits. ich liebe es!
Als het nou ZONDER Olav Drol was, dán was het misschien de moeite waard geweest.
Gewoon lekker zappen naar de BBC, naar de Duitse RTL of naar een online-stream is gewoon gratis en beter commentaar.
@flowdesign: zeg, lees jij de tekst?
Sinds het overgenomen is al 3x prijs verhoging storing heb ik nog geen last van gehad maar mag dit wel tegenover staan
Nederlands commentaar zuigt stierenballen, de helft klopt niet en er komt alleen maar onzin uit. Doe mij maar wat oud coureurs op de BBC of SKY die wel verstand van zaken hebben en die zonder enige moeite een fatsoenlijk interview los krijgen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).