Zo kan Tesla de Model 3 sneller op de markt brengen

Auteur: , 24 Reacties

De Amerikaanse autofabrikant doet dingen nu eenmaal anders.

Tesla

Tesla is een merk dat de zaken doorgaans anders aanpakt dan de gevestigde orde. Ook met de Model 3 gaan dingen anders. Elon Musk zou tegenover investeerders hebben gezegd dat de elektrische sedan een belangrijk onderdeel in het productieproces overslaat.

Voordat een autofabrikant een nieuw model op de markt brengt wordt de vierwieler op allerlei vlakken getest. Doorgaans bouwt men een prototype op basis van het productiemodel om kinderziektes en zwakheden aan het licht te brengen. Deze prototypes zijn gemaakt van goedkopere onderdelen en gaan een enkeltje shredder als al de tests zijn uitgevoerd.

Dit proces zal de Model 3 niet ondergaan. In plaats daarvan vertrouwt Tesla op computertechniek. Een simulatie moet aantonen of de elektrische auto zwakheden kent. Dit proces is kosten- en tijdbesparend en helpt Tesla om de Model 3 sneller op de markt te lanceren. De Amerikanen zijn overigens niet de eersten. Audi gebruikt voor een nieuwe fabriek in Mexico een vergelijkbare techniek. Het productieproces zou zo’n 30 procent rapper gaan in vergelijking met de conventionele manier.

De Amerikaanse autofabrikant neemt hier wel een risico. De Model S (aankoopadvies) en Model X (rijtest) waren immers ook niet vrij van kinderziektes bij lancering. Onlangs werden er nog 53.000 Tesla’s vrijwillig teruggeroepen vanwege een mogelijk defect met de handrem. Aan de andere kant zijn problemen snel verholpen. Tesla houdt nauw contact met haar klanten en sommige issues zijn zelfs via een software update op te lossen.

De Model 3 zal het eerste model van Tesla zijn dat een groter publiek gaat trekken. Het is de voordeligste Tesla ooit en het vierde model sinds de Roadster. De geschatte levering voor een nieuwe reservering is medio 2018 of later. (via Reuters)

Foto: Elon Musk met zijn nieuwe liefje, Amber Heard.24 reacties

Goedkopere onderdelen? Enkeltje shredder?
Niet alle marketing praat geloven hoor. Prototypes zijn vooral duur, handgebouwd en in essentie wel gelijk aan het productiemodel, maar afwijkend omdat sommige delen nog niet af zijn. Pasvorm, maar ook zoiets als een dashboard: dat hoeft nog niet af te zijn om de wegligging af te stemmen…

Dat de eerste rijders ‘test-rijders’ zijn, is niet zo gek, dat was bij de Laguna 1 ook al zo ( lacht in het vuistje).. en doet Tesla het nou echt zoveel anders? Audi doet ’t ook zo (zegt u zelf).

Laat maar komen die Model 3.. De eerste 200.000 stuks komen toch allemaal ten goede aan de first-buyers in the land of the free. Bij nummer 200.001 zullen ze het toch wel ongeveer weten hoe ’t moet?
@postzegel: Laguna II bedoel je.
@danmar: alle Laguna’s toch?
@postzegel: Maar dit is Tesla, dus zelfs als ze een keer ergens niet de eerste mee zijn dan moeten het alsnog onder het vergroot glas.

Ik denk eerlijk gezegd dat het allemaal wel mee valt. Software bugs worden gewoon over-the-air geupdate, dus dat betekent dat het hele dashboard en bediening weinig risico meer heeft.
En de elektro aandrijflijn is ook niet zo spannend meer voor Tesla, het is gewoon meer van hetzelfde.

En het lijkt mij dat ze allang een soort van Model 3 mule achtig iets hebben om vering af te stemmen. En wellicht kunnen ze daar ook allemaal dingen achteraf aan tweaken, afhankelijk van hoeveel elektronisch te regelen valt.
@postzegel: De Model 3 is een zeer eenvoudige auto, maar wel kwalitatief en maakt grotendeels gebruik van bewezen techniek uit de S en X. Tesla doet er alles aan om de Model 3 “on time and on budget” te gaan leveren. Productie van 2017 zal tussen de 50-70 duizend uit komen en voornamelijk geleverd worden in California. De verwachting is levering 2018 Q1 in Europa. Als je geen pre-order (volledige refundable) hebt dan zal je moeten wachten tot minimaal 2018 Q2.
Toch wel weer een leuk hertje gescoord, die Elon Musk. Amber is een lekkere blondine.
@viezefreddyw: van een oud mannetje geweest, altijd binnen gestaan, lichte gebruikssporen, heeft een beetje TLC nodig.
@viezefreddyw: ik dacht dat amber van de vrouwen was? Lekker Off Topic, weet het.
@por100: Nou, dan kan hij ook makkelijk en trio fixen…
@por100: Dubbelzijdig. Geeft meer keus.
Terugroep actie heeft niet echt met Tesla te maken maar met Brembo.
@dahlback: artikel is idd een beetje te kort door de bocht wat dat betreft..
problemen met de kwaliteit van (een bepaalde batch) onderdelen van leveranciers haal je er met ‘pre productie’ testen nou eenmaal niet uit.

Grappig dat die Amber Heard een dikke Mustang V8 heeft die is ‘Overhauled’.
Niet het productieproces maar de “time to market” wordt 30 procent rapper.
Ach als ze maar heel blijven he.
Tesla doet de dingen anders dan de gevestigde orde. Audi doet zo iets vergelijkbaars al in Mexico???
Dat klopt niet helemaal toch?
Tesla had weer reclame nodig denk Ik
Amber Heard….de Silvie Meis van de States
@maarten020: dan heb ik 10x liever de states
@maarten020: dat mocht Silvie willen..
“Het productieproces zou zo’n 30 procent rapper gaan in vergelijking met de conventionele manier.”
Productie- of ontwikkelproces?
Knap wat die elon musk allemaal flikt, zal vast goedkomen met de 3. En zn vrouwtje mag er ook wel wezen
Ben hier alleen maar voor een groter exemplaar van de foto. Lekkere punayee.
Subtiele foto van mevr. heur… Wel een mooie dame
via Android app
Wat een heerlijke chick! Goed artikel ook hoor

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).