Zo zorgde Tesla dat een aandelenkoers 10.000% steeg

Auteur: , 14 Reacties

Snel rijk worden op de beurs willen we allemaal wel, en als je toevallig een pakketje Riviera Tool Co. in handen had, dan was je deze week spekkoper, met dank aan Tesla.

Tesla a.k.a. Mr. Moneybanks

Wat gebeurde er: afgelopen donderdag bevestigde Tesla dat het het bedrijf Riviera Tool LLC overneemt. Een paar slimme beursjongens snorden vervolgens het aandeel Riviera Tool Co. op, een zogeheten penny stock (vergelijkbaar met Spyker nadat het van de beurs werd gemikt) van een waardeloos bedrijfje dat al in 2007 van de beurs was gehaald. De tegoeden werden destijds overgeplaatst naar Riviera Tool LLC, dat niet-beursgenoteerd is.

Investeerders dachten na Tesla’s bekendmaking goud te hebben gevonden, en begonnen als een malle aandelen te kopen, waardoor het Riviera-waardepapier kortstondig van een fractie van een cent steeg naar $0,60 per aandeel, een stijging van 10.000 %.

Volgens de Detroit Free Press werden er vanuit het niets op 1 dag ineens 16 miljoen aandelen Riviera verhandeld, op een uitstaand aantal aandelen van 4,4 miljoen.

Helaas was de vreugde van korte duur, want de beurswaakhond zette de handel stil, en al snel werd duidelijk dat het een vergissing betrof. Wat er nu gebeurt is onduidelijk, maar de kans is groot dat alle handel van donderdag wordt teruggedraaid.

Unfortunately, peanut cheese.14 reacties

Overigens… De productie locatie in (jawel) Michigan schijnt de reden te zijn geweest.. Nogal bizar als je bedenkt dat het tuig van GM de staat Michigan zover heeft gekregen de verkoop van Tesla in de staat te verbieden (de directe verkoop is verboden dankzij een last minute/ second amendement dat gesponsord werd door GM. Triest volk die republikeinen. Schreeuwen over anderen maar ondertussen corrupt tot het bot.
@w0o0dy:
De hele wereld is corrupt.
Van de EU autolobby tot de Duitse tolheffing tot de gemeentebesturen in Rotterdam en Utrecht.
Linksmensen zijn corrupt en rechtsmensen zijn net zo corrupt.
Het meest corrupt is misschien nog wel de milieu maffia, die ruim vertegenwoordigd zijn in ons parlement en die ieder decennium iets nieuws uitvinden om ons bang te maken.
zure regen – atoomenergie- gat in de ozon laag – lood in het milieu, klimaatverandering en nu de opwarming van de aarde.
Gek want we leven nog steeds.

De bomen staan weer in bloei dus fuck de zure regen

Rond Tsjernobyl is inmiddels Europa’s grootste natuur reservaat ontstaan door het ontbreken van MENSEN !

Oh en ik ben fijnstof vergeten, weet je wel fijnstof, een stofje dat overal blijkt voor te komen vooral in woestijnen maar hier wordt het gelinkt aan auto’s
@desjonnies:
In onze contreien heeft dat fijnstof een veel gevaarlijker oorsprong,
Hier bestaat het voor een groot deel uit zeezout.
In Nederland bestaat het voor 55% uit de combi zout en zand, je snapt niet dat mensen langs de kust ├╝berhaupt nog kunnen overleven….
@desjonnies: brood en Spelen…houd de mensen dom, en ze geloven alles wat die milieufanaten beweren.
@Megakix: andersom werkt het net zo… Ergo politici doen wat ze denken dat juist is ipv te handelen naar de feiten.
@desjonnies: nou idd!
Dit lijkt mij zon Jordan Belfort momentje… Waar je aan de andere kant van de lijn keihard uitgelachen wordt… :D
@autoblog: interessante keuzes weer…
Judge Napolitano: Ban On Tesla Sales Is A Disgrace To The U.S.

https://youtu.be/Phd-bYJA7qE
Tja als je dit soort dingen weet dan handel je met voorkennis en krijg je een hoop gezeik.
Dit gebeurd vaker. Is ook ooit voorgekomen met een bedrijfje genaamd Tweeter (wat dus werd verward met Twitter). Overigens zitten hier vaak short sellers achter, die domme malloten zo ver proberen te krijgen om deze aandelen omhoog te pushen, om vervolgens zelf risicoloos winst te maken zodra iedereen de fout ziet.
Haha helaas pindakaas

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).