Zoon van rallyheld steekt Max Verstappen veer in achterwerk

Auteur: , 25 Reacties

Nog meer complimenten voor Max.

road-runner

Hoewel er nog wel wat getest wordt komende week in Abu Dhabi (raceverslag), is het F1 seizoen van dit jaar in principe vanmiddag ten einde gekomen. Zodoende kunnen we officieel de balans opmaken en vooruit kijken naar de toekomst. Traditioneel zullen we dat, voor wat betreft het seizoen van 2019, weer in detail doen met onze vooruitblik begin januari. Naar verluidt hebben we al een afspraak staan met een waarzegster!

Tom Blomqvist, zoon van Stig, keek reeds voor de race van vandaag nog wat verder naar de toekomst, in gesprek met de Evening Standard. Hij denkt dat Max de F1 de komende jaren zal domineren.

Tom heeft recht van spreken, daar hij in 2014 als tweede eindigde in het F3 kampioenschap. Waarom is dat relevant dan? Wel, Ocon was dat jaar eerste en Verstappen derde. De Brit die dit jaar wat Formule E en endurance deed heeft dus ervaring uit eerste hand met Ocon, maar vooral ook met Verstappen. Op basis daarvan denkt hij dat het akkefietje tussen Max en Esteban in Brazilië vooral lag aan Ocon, die naar zijn inschatting Max heeft ‘opgenaaid’. Maar belangrijker: volgens Blomqvist junior staat het vast dat Max de nieuwe held van de F1 wordt. Als onderbouwing hiervoor rakelt Blomqvist wat leuke anekdotes uit het verleden op, zoals die over de eerste keer dat de Nederlander zijn aandacht opeiste met een actie op de baan:

I tried to pass him when we were side by side going into the second corner at Hockenheim. In my mind, he wasn’t braking later than me. I braked pretty late, but he was even later and he just cleared out the guys in front of us. His race was over, but he got my attention. It seemed like he’d rather crash than get overtaken. This was one of his first races out of karting and, even then, the guy was on another planet.

Tom denkt dat Max’ kracht niet alleen zijn talent zelf is, maar ook zijn rotsvaste vertrouwen in zijn eigen talent:

He’s so confident in himself. He knows in his mind that he’s not just the best driver on the grid, but the best by a long way. I’m pretty sure right now he’ll think he’s better than Lewis Hamilton.

De eindconclusie is dan ook logisch:

For me, he’s the next world champion after Lewis, the guy that’s going to dominate the sport in the way that Lewis and Sebastian Vettel have. I’ve never seen anyone do what he did when he came into F3. He really is a once-in-a-lifetime talent.

Waarvan akte.25 reacties

Zo is het. Als Verstappen rustig en professioneel blijft en Honda gaat leveren, dan ziet het er veelbelovend uit.
Ik vond zijn actie na de race in Brazilië jegens Ocon overigens zeer beheerst. Een paar duwen tegen die vals grimassende Fransoos die een ronde achter reed en desondanks de leidende Verstappen van de baan meende te moeten rijden, waren echt het minste.
Respect.
@kempenaer: 2 keer “als” teveel om al in 2019 voor het kampioenschap te kunnen gaan ben ik bang, maar ik hoop met je mee.
We zullen wel zien
We gaan ’t zien, kan niet wachten tot het volgende seizoen. 😊
Aaaah de spreekwoordelijke veer in de rest.
@bmwfreak038: Ja, je zou ook kunnen zeggen dat Max’ anus wordt gepenetreerd met een langwerpige, uit keratine opgebouwde structuur, die sterk vertakt is en gevormd wordt in de huid van vogels.

Maar dan klinkt ‘veer in de reet’ toch wat aansprekender.
@donvincenzo: veer in de bips
Over een paar jaar is het misschien wel alonso de tweede.
@peug206: tweevoudig wereldkampioen en een ijzersterke reputatie. Dat is een mooi doel voor Max.
@mashell: ” de man die altijd voor het verkeerde team reed ” is ook een geweldige titel inderdaad om te hebben ;)
@peug206: Heb je het afscheid van Alonso gezien gisteren? En hoeveel respect hij ontving van de fans en collega-coureurs? Niks om je voor te schamen.
@viezefreddyw: @rhellema @w0o0dy daarom stond de smiley er ook… het is een geweldige coureur, alleen heeft hij misschien niet echt geluk gehad met zn keuzes.
@peug206: als ik zo de verhalen lees dan is het ook niet altijd een goede collega. Hij wilde dat McLaren ervoor zou zorgen dat Lewis zonder brandstof zou komen te zitten.. dreigde zelfs om het spionage schandaal openbaar te maken ten koste van het team om zo zijn zin te krijgen.. is niet echt een teken van een fijn karakter zeg maar.
@w0o0dy: nee, maar wel van een winnaar.
@peug206: want Alonso had een stuk of 12 maal wereldkampioen moeten worden voordat hij jouw waardering kon krijgen?
@peug206: het feit dat hij in een IndyCar auto instapt en met een paar weken voorbereiding aan de leiding reed tot zijn auto uitviel en de overwinningen in t WEC laten ook zien hoe goed Alonso is. Instappen en meedoen voor de prijzen, iedere keer.. dat zegt veel, heel erg veel.
Zou de zoon van die andere rallyheld er ook zo over denken…?

(hint: het begint met een S en eindigt op ainz).
Ik denk dat Hamilton zich na vandaag toch ook weer wat meer zorgen is gaan maken. Hamilton kan bijna nooit aan Max voorbij komen en nu lukte het heel erg makkelijk door Mercedes power en Drs maar Max pakte hem terug en reed vervolgens weg… Au! Weer liet Max zien dat hij Lewis kan hebben op racecraft. Als alles op de plek valt voor Max dan is er geen houden aan, weet ook Lewis.
Doet me denken aan Lightning Mcqueen. “Wanneer weet je of het tijd is om te stoppen?” “Dat vertellen de groentjes je wel”
@w0o0dy: en wie won de race gisteren? Toonde gisteren vooral het verschil in maturiteit nogmaals. Lewis wist dat hij niet zonodig voorbij moest aan max om de race te winnen. In de race mag max van geluk spreken dat zijn tik aan zowel ocon als aan bottas hem geen schade opleveren. Indien red bull volgend jaar een competitie wagen weet te maken zal wel blijken dat zowel een Lewis als een Vettel hun wagen ook laten staan op momenten wanneer het erom gaat.
@chrisvis: Hamilton won door de strategie en de snelheid op t rechte stuk niet door de racesnelheid. Hij heeft eigenlijk geen gevecht hoeven leveren.. behalve tegen Max en dat verloor hij.
Ja Vettel en Hamilton zullen harder racen als het om de titel gaat en Max doet ook mee. Maar aan de andere kant: als Max volgend jaar wel een auto heeft die iedere GP kans maakt op een overwinning dan zal Max ook regelmatig gewoon wegrijden zoals Lewis vaak kon doen bij het halen van zijn 5 titels. Als er echt gevochten moet gaan worden denk ik dat Max uiteindelijk het vaakst er met de punten vandoor gaat. Ook al gaat het eerst een paar keer mis (en pakt de nr3 de overwinning) hij zal dan steeds vaker ruimte krijgen want zij scoren ook niet.
@w0o0dy: Verloor hij? Daarom werd hij eerste! Hij raced met zijn hoofd en weet dat hij Verstappen kan laten gaan op dat moment. Waarom alles over de jank jagen als het niet nodig is. Dat is precies de reden waarom hij al 5 keer WK is geworden. Hij denkt na in de auto. Max niet…
@chrisvis: jij kijkt exht scheef.Ocon raakte hij niet die stuurde weg waardoor het lijkt of er hard contact was. En Bottas stuurt op hem in niet andersom. Misgunner!
Nu alleen de juiste auto nog.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).