Zou het hem zijn? De nieuwe Porsche Panamera

Auteur: , 54 Reacties

Geheel in de geest van de ontwerpers van de 911 is ook deze nauwelijks anders dan de vorige.

Zou het hem wezen?

Via Jalopnik kwam ons bovenstaande foto onder ogen. Dat het een Panamera is, daar twijfelen we niet aan. Maar zou het een échte foto zijn van Porsches’s nieuwe sedan hatchback? Niermand die het lijkt te weten.

De foto staat op het Instagram account van vburlapp, die in het verleden vaker foto’s heeft gepost van modellen die nog niet uit waren. Of hij het deze keer weer bij het rechte eind heeft, moet de tijd uitwijzen.

Tot die tijd hebben nog wel een keer een foto van het interieur voor je. Gewoon, omdat het kan.
interieur54 reacties

Hopen dat die niet zo’n hondslelijke uitklapbare achterspoiler krijgt zoals de vorige.
@kets: ben bang van wel. Kijk maar eens naar de testmules die al meerdere malen gespot zijn
@kets: oh, ik vind dat wel mooi
@kets: is ook zo lelijk op de 991, reed er laatst achter: net of ie schade heeft
@kets: Hondslelijk? Ik vind het juist prachtig. Dankzij uitklappende spoilers kunnen designers mooie, aflopende designs maken zonder dat men te weinig downforce bij hoge snelheid heeft. De Audi A7 is daar een perfect voorbeeld van. De vorige Panamera niet echt, want dat was sowieso een lelijke wagen, maar ook op deze Panamera vind ik het prima.

Sowieso, je kunt het ding toch lekker uit laten? Dan klapt ‘ie alleen uit wanneer het nodig is, en wanneer je daar hard genoeg voor rijdt heb je toch geen tijd om continu in je spiegel naar dat spoilertje te kijken. En als je dan weer wat langzamer rijdt of zelfs helemaal stopt, klapt de spoiler weer in en heb jij je mooie auto.
@Edge: de a7, wat een zeldzaam lelijk hok. Die achterkant is letterlijk de lelijkste achterkant die ik ooit aan een auto heb gezien. En ja, de ssangyong dakkapel heb ik ook in het echt gezien…
@lekbak: Potverdikke. De A7 vind ik juist de mooiste Audi die ze in de bestellijst hebben staan. Echt een prachtig ding!
prachtige eigenzinnige wagen.. weinig aan veranderen svp
@lekkaah: Prachtig zou ik hem zeker niet willen noemen maar eigenzinnig wel en dat kan ik wel waarderen. De eerste Cayenne was ook wat ongelukkig geproportioneerd en de 2de generatie is een stuk beter, dat hoop ik voor de Cayenne ook.
@sketcher: *panamera
Hmm, weinig vernieuwend. Lijkt zo eerder op een facelift dan dat het een heel nieuwe auto is. Maar goed, er is nog niks zeker dus alles kan veranderen. Interieur vind ik wel erg mooi!
@viezefreddyw: dan onderschat je Porsche. Lijkt er niks veranderd? Facelift. Lijkt er bijna niks veranderd? Nieuw model!
@viezefreddyw: is inderdaad niet heel erg veranderd. Maar ik zag er meteen ook wel veel tesla in. Met name de achterkant
Wat is ie veranderd zeg…
@mrniesoe: wa had je verwacht? Het is porsche.
@trolle: Ik verwacht tenminste fatsoenlijk Nederlandse spelling…
@mrniesoe: zo beginnen zagen over een t dat ik vergeten zetten heb, amai
@trolle: Het blijft moeilijk blijkbaar. 😂
@mrniesoe: LOL. LOL
Lijkt wel op een grondig facelift dan een “nieuwe” Panamera. Maar ik ben vooral nieuwsgierig naar de achterkant, zal ongetwijfeld goed verkopen daar ben ik zeker van.
Hondslelijk baggerding!
Als ze hem maken als de mission E dan ben ik weer blij, maar porsche kennende veranderen ze nooit zo veel
@svdv: komen ook met een touring versie ala e-mission en zelfs een coupe ala 928..
Wel heel weinig vernieuwd.
Vernieuwing op z’n 911’s, maar ziet er best gelikt uit op deze foto.
Ziet eruit alsof de lijnen van de achterkant wel anders lopen. Dat is zeker een pluspunt!
Hij blijft gelukkig even mooi en schitterend als de vorige versie. Een verademing om een eigenzinnige fabrikant zonder enige vorm van marketing steeds maar zijn eigenwijze gang te zien gaan en zowel met Panamera, Cayenne en Macan voor bestsellers in hun segment zorgen.
Vergeet ook niet dat alle ‘betweters’ al vele jaren geleden de 911 met de motor achter de achteras ten dode opgeschreven hebben. Met het eigenwijze gevolg dat het een der meest begeerlijke en als enigste al decennia lang best verkochte sportscar is.
Dus ga zo door en verander weinig aan deze 4-zits Panamera parel.
@casanova: mooi verwoord, +1.
@casanova: enigste… Sorry ik ben hey gewoon niet met je eens
@bastiaano: Hoeft ook helemaal niet eens te zijn. de 911 is gewoon vanaf 1e presentatie in 1963 en daarna produktie vanaf 1964 met een ongewijzigd concept vanaf dat moment de meest succesvolle en meest verkochte sportscar ooit. Of zie ik iets over het hoofd @bastiaano?
@casanova: als enige de best verkochte sportwagen… Dat lijkt me wel logisch
Een van de mooiste auto’s
@dutchcorvette: wat is ie lelijk he
Ik verkies nog steeds een Quattroporte van de vorige modelreeks boven dit hondenhok op wielen.
@cadrez: Absoluut eens! Al vind ik deze Panamera zeker niet lelijk, de vorige Quattroporte is bijna niet te overtreffen!
@cadrez: 100% mee eens. Maar als je van plan bent om meer dan 50.000km op de teller te zetten, zou ik toch de Panamera kiezen. Kwestie van niet continu excuses te moeten zoeken voor het te laat komen. ;-)
Ik vind het interieur niet echt een vooruitgang. Juist die slanke doorlopende middentunnel (wie post er ff een foto voor me?) vind ik schitterend!
@Svenska_Aeroplan_AB:

Voila:
http://image.motortrend.com/f/67125621/2014-Porsche-Panamera-Turbo-cockpit.jpg

Ik vind het nieuwe eigenlijk wel geslaag, zeker dat scherm. Ik ben alleen niet overtuigd van de plaatsing van het ventilatierooster. Je kunt erop wachten dat er allerlei klein grut in valt.
@Svenska_Aeroplan_AB: Zitten veels te weinig knopjes in t interieur bij die Panamera. Stel je voor dat er zo weinig zouden zitten in je Saab, ik zou gek worden, mn’ 9-3 moet knopjes!
Lijkt zo te zien iets minder op een kakkende hond, maar blijft een lelijk hok. Er is zoveel mooiers uit Italië of Engeland te krijgen in deze klasse.
Dat schermpje zal in het echt vast mooi lijken maar lijkt van het plaatje net alsof hij er gewoon opgeplakt is
Ja, dit is ‘m. De testmodellen rijden al zo beperkt gecamoufleerd rond dat alleen de lichtunits nog een geheimpje zijn, maar dat worden natuurlijk de units die we al van de Sport Turismo Concept en Macan kennen. Die lichtunits zie je dan ook al op het vage plaatje. Wat mij betreft gaat Porsche met de Panamera in een keer van zero naar hero. De poepende hond is een strakke vijfdeurs liftback à la Aston Martin Rapide geworden. Link naar een artikel van Auto Express met veel plaatjes: http://www.autoexpress.co.uk/porsche/panamera/90131/new-2016-porsche-panamera-saloon-spied-with-little-disguise
Ben ik de enigste die vind dat ze bij porsche geen mooie auto’s meer maken? De gt4 was hun laatste mooie auto.
Ziet er nu eigenlijk vind ik lelijker uit dan de vorige…. De vorige na de facelift is echt niet mis maar deze… Brr…..
En plots was de multipla een mooie wagen.. Wat een gedrocht. Koop met verstand gewoon een Tesla Model S/CLS/Ghibli of Quattreporte.
Ik kijk persoonlijk meer uit naar de nieuwe Lexus LS.
@michaelcorleone: leuk voor je!

zoek wat vrienden met wie je dit kan delen.
@autonieuwsvandestraatje: Waarom weer zo zuur? Je zit hier op een auto-website (als dat een bestaand woord is). Ik kan me heel goed voorstellen dat hij zich verheugt op zijn nieuwe auto.
Dit is juist de kunst van het steeds verder verbeteren en verfijnen. Echt iets voor de fijnproever om te begrijpen. Heel eerlijk de Panamera heb ik nooit een mooie auto gevonden maar de nieuwe lijkt me wat smaakvoller
Ik sla over
Panamera blijft mijn favoriet familie auto
Echt weer een hondslelijke pauperbak. Maar tegelijkertijd ook heel anders dan al wat er rond rijdt. En wat ik lees de beste in zijn klasse (huidige). Respect dus!
Bij de nieuwe Panamera is de “bochel” eruit (bovenkant achterruit naar beneden naar de achterlichten). En de C-style meer op de heup.

Nieuw:
http://cdn1.autoexpress.co.uk/sites/autoexpressuk/files/styles/gallery_adv/public/2016/04/porsche-panamera-v6-004.jpg?itok=4xRB15mo

Oud:
http://files.porsche.com/filestore/image/multimedia/none/rd-2013-970-g1-2nd-tu-e-modelimage-sideshot/model/d7afba99-374a-11e3-bd76-001a64c55f5c;s3/porsche-model.png

Ziet er veel beter uit. Misschien miniem maar het ligt een stuk beter op het oog, vind ik.
Nooit echt een mooie auto gevonden maar toch wel indrukwekkend als je er langs loopt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).