Zoveel automobilisten geven toe aan ‘road rage’

Auteur: , 37 Reacties

"Nee, jíj moet oprotten!"

Road Rage

Individualisme. In principe een goede eigenschap van mensen, want je moet opkomen voor je eigen belangen. In het verkeer kan dit je echter parten gaan spelen. Ja, jij bent belangrijk, maar in het verkeer heb je soms ook rekening te houden met elkaar. Gebeurt dat niet, dan wil het wel eens voorkomen dat het ‘slachtoffer’ in een poging tot vergelding voor opvallende taferelen zorgt. En ruzie. Want ik heb altijd gelijk, en ik vind dat ik altijd gelijk heb.

Uit recente cijfers van een Brits auto-analysebedrijf blijkt dat mensen het er niet altijd bij laten zitten. Bij een enquête met 1.000 bestuurders tussen de 18 en 65 jaar, blijkt dat 22 procent minstens één keer is uitgestapt om verhaal te halen bij iemand anders in een road rage-situatie. Zo’n 19 procent heeft de uit te foeteren persoon wel eens achtervolgd in de hoop hem of haar te confronteren. Een goede 39 procent geeft toe dat het (in zichzelf) uitschelden van anderen een manier is om persoonlijke frustraties, zoals een klotedag, kwijt te kunnen. De ergste categorie, mensen die zeggen dat ze standaard ‘ziedend’ achter het stuur zitten, is zo’n drie procent.

Ook werden er per categorie wat opvallende cijfers gedeeld. Irritant gedrag van anderen is grotendeels het welbekende bumperkleven en gevaarlijk inhalen. Wat betreft de kwaliteit van het asfalt deelt een derde van de ondervraagden de frustratie over potholes, maar ook files en wegwerkzaamheden halen bij Engelse bestuurders het bloed onder de nagels vandaan. De vervelendste categorie ‘personen’ zijn de bestuurders van bestelbusjes, gevolgd door fietsers en Uber-chauffeurs. Binnenin de auto zijn het meestal de medepassagiers, huilende kinderen of mensen die shotgun riepen en vervolgens zich ongevraagd ontfermen over de audio-installatie van de auto het meest storend.

Het devies is en blijft dat je in het verkeer rekening dient te houden met anderen. Zelfs al is je dag zo kudt en zelfs al erger je je aan alles: doe kalm, eet een Snickers en wind je niet op. Gratis Autoblog Advies op de woensdagavond. (via AutoExpress)

Beeld: een typisch gevalletje road rage in Zuid-Afrika.37 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik heb ook altijd roadrage als we bij mijn schoonmoeder’s huis aankomem en mijn schoonmoeder richting mijn auto komt lopen.

Moet me dan inhouden om niet extra gas te geven…
Gewoon even ouderwets tot 10 tellen, werkt altijd.

Helaas kunnen sommige mensen niet verder tellen dan Un, Dos, Tres, en vliegt de vlam in de pan…
@ghost: pure raciale profilering richting latino’s dit. Kan je echt niet maken ;-)
@ghost: heb ik ook last van, wat komt er na Tres?
@enjoypunani: cuatro, cinco, cinco, seis
, Uh huh, uh huh!
Give it to me, baby!, And all the girlies say, I’m pretty flyfor a white guy. Ze hebben t eeuwig voor mij verpest die Offspring.
Eet GEEN snicker(s) wanneer je een pinda-allergie hebt en niet een epipen onder handbereik hebt. Luister naar relaxte muziek zoals Metallica of Tower Of Power of Britney Spears.
Gewoon de politie bellen, daar zijn ze voor, je gaat toch je energie niet spenderen aan een of andere mongool die je afsnijdt of zo.

Vandaag nog door Rotterdam gereden en de politie gebeld , 3 mafkezen in een afgetrapte Mazda met Noord Afrikaans uiterlijk , stoer doen in hun autootje, binnen 5 minuten hadden alle politie auto’s een melding door gekregen van gevaarlijk rijgedrag…..
@slickrick:
ooit eens een halve gek in Brugge tegengekomen die dacht dat ik te traag reed en aan de lichten mijn deur en zijkant heeft ingedeukt, mijn spiegel afgeschopt en tot bloedenstoe op mijn raam aan het slaan was. De politie gebeld, konden niet komen. Ik moest het filmen en direct naar het politiekantoor rijden. Ik heb het gefilmed, ben bij de politie gekomen. Daar kenden ze hem, hij had blijkbaar een stadionverbod en stond bekent als hooligan. Het verdict was dat ik voor mijn schade moest instaan aangezien ik het geweld had uitgelokt door eerst mijn middenvinger te tonen volgens zijn verklaringen. Dat ik een video had van hoe hij op mijn wagen aan het slaan was telde niet aangezien mijn video het begin van het conflict niet toont. Sindsdien rij ik altijd rond met een stalen staaf van c.a. 70cm naast mij. Als er nog eens iemand uitstapt sla ik hem tot hij niet meer beweegt en zal na dien verklaren dat hij eerst zijn middenvinger opstak.
@shiva: Tot er een pistool uit een golfje komt..
@shiva: Middenvinger. Mooi hoor.
@baardmijt: wat?
@boomhauwer: Een middenvinger. Blijkbaar het Vlaams equivalent van de hier beter bekende – hoewel niet per definitie goed bekend staande – middelvinger neem ik aan. Mooi verschil, daar geniet ik van.
Ik had laatst ook zo’n agressieve malloot achter me. Net na ring Antwerpen, richting Gent. Mitsubishi ASX. Twee opgefokte babyboomers erin. Langzaamrijdend verkeer, af en toe 50-60 km/u. Kerel zat enorm te kleven. Ik kon nergens heen, want druk verkeer. Toch kleven. Rechts in m’n flank duwen. Op een gegeven moment wil hij me rechts inhalen. Lukt niet, want teveel auto’s in het drukke verkeer. Rijdt wel tot rechts naast me. Druk gebarend en schijnbaar schreeuwend. Babyboom mevrouw naast hem is me aan het filmen met haar telefoon. Nog geen 200m daarna pakken ze hun afslag. Opgefokt en nutteloos gedrag. Ik zie het helaas steeds vaker…
@camber24: was jij dat?
@camber24: “Babyboom mevrouw naast hem is me aan het filmen met haar telefoon.”

Zeker dat het een babyboom mevrouw was, en niet een 25j oude trut die er oud uitziet door de drugs? Zelf heb ik nog niet veel babyboom mevrouwen geweten die met een telefoon zonder draad kunnen omgaan…
@Esprit_de_Flandre: ze reden toch in een asx? Dat zegt genoeg over de leeftijd.
@enjoypunani: Dat of het is politie.
@Esprit_de_Flandre: mijn (schoon)ouders zijn allen 70 en dus babyboomers. Hebben allemaal een smartphone en zijn harsstikke fit en bij de tijd. Niet iedere 65-plusser is bejaard en seniel.
@sirprize: @AB waarom doet het plusteken het niet in de app. Ik bedoel dus “…zijn 70 plus…”
@sirprize: Ja, bedoel meer dat ik zo’n gedrag (andere auto’s filmen) nooit zie van 70+’ers
@Esprit_de_Flandre Nee, de meesten zijn meer bezig met niet te hard rijden 😜
Ik ben wel eens helemaal naar huis gevolgd door zo’n stumpert. Die heeft me letterlijk een kwartier gevolgd vanaf de afslag. Manmanman dan ben je wel heel zielig.

We maken allemaal wel eens fouten. Gewoon tot 10 tellen.
@cloverleaf: gewoon naar het zigeunerkamp rijden en dan hopen dat hij daar niet woont.
@rovadepo: het was een oudere trieste witte boze man in KPN auto met bijpassende werkkledij. Volgens mij @rhellema. Kon er niet echt angstig van worden 😂
@cloverleaf: nee, ik ga nooit kneusjes achterna. Ik denk alleen maar “sukkel”! Ohja ik werk ook niet bij KPN.
Road ragers zijn één uiterste van de schaal, geiten wollen sokken volk met een gebrek aan verkeersinzicht zijn het andere uiterste. Zo’n mentaal beperkte zak zout die meent dat als hij/zij het knipperlicht aan zet, heel de wereld wijkt. Of zo’n incompetente, apathische poldertosti die met 60 km/h invoegt op de snelweg. Of zo’n oost Europese vetnek die met z’n vrachtwagen midden in de spits gaat inhalen. Of zo’n opgeschoten, kansarme subsidietrekker die in de file gaat lopen bumperkleven. Of zo’n uitgerangeerde zenuwlijer die bij elke deceleratie van z’n voorligger z’n auto vol in de ABS knalt omdat er op z’n minst 3 kilometer afstand gehouden moet worden. Zo. Dat scheelt me morgen weer wat road rage.
@silverarrow: Pleurt het er lekker uit! Ik vind m leuk, goed man. Morgen lachen en zwaaien op de weg :-)
@silverarrow: haha doordat ik een beetje moest lachen, scheelt het mij ook
@silverarrow: Poldertosti. Goud!
@silverarrow: Gooi het er uit!
Figuren die t bloed onder m’n nagels vandaan halen door onwil of onkunde laat ik zo snel mogelijk aan de horizon verdwijnen. Of dat de horizon voor mij is of die in de binnenspiegel hangt van de situatie af.

Lekker laten gaan, slokje water, muziekje aan en best.
Volvo v40 rijders zijn het ergste
@gebruikersnaam3: ach, ik dacht al… Wanneer komt de eerst V40 opmerking. Je stelt me niet teleur.
Ben in Breda wel eens afgesneden door zo’n Noord Afrikaanse randmongool. Toen ik vervolgens een keer met de lichten knipperde om mijn ongenoegen te uiten ging meneer/jongeman vol in de ankers en stapte nogal kwaad uit om me eens flink de les te lezen. Geen idee waarom je zo kwaad moet worden van een keer knipperen en een opgeheven hand met alle vingers gestrekt. Uiteraard was ik zo vriendelijk om ook uit te stappen en meneer onder enige dwang weer naar zijn auto te begeleiden en in te laten stappen, zo ben ik dan ook wel weer.

Echt, wat een debielen rijden er rond die overal kwaad om worden, wat is er mis met je als je je zo laat opnaaien door iets simpels als een verkeerssituatie die niet helemaal lekker loopt. Kansloos.
@racerx: mensen houden er niet van aan hun fouten herinnerd te worden. Dat knipperen werkt dan als een rode lap op een stier. Van het weekend ook nog mogen ervaren. De druif vond het nodig kilometers lang geen gelegenheid ongemoeid te laten om zelf te gaan knipperen. Als ik nou het verkeer op zou houden door een gebod te negeren had ie nog een punt. 🤷‍♂️
@racerx: Ach, veel Noord Afrikaanse figuren rijden in de grote steden met een auto alsof ze het zojuist gestolen hebben…en een grote bekken altijd als je ze daarop aan spreekt..
@werf76: “alsof”?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).