Zoveel kost je autoverzekering in 12 Nederlandse hoofdsteden

Auteur: , 38 Reacties

Niet alleen je huisnummertoevoeging heeft invloed op de hoogte van je verzekeringspremie, eerst en vooral bepaalt je woonplaats hoeveel je per maand aftikt. Op jaarbasis kost of scheelt dit je zo 90 euro.

That'll airbump right out

Vergeljkingssite autoverzekering.nl pakte van elke provincie de hoofdstad, en maakte een berekening van de gemiddelde te betalen premie. Hierbij kwam Utrecht als duurste uit de bus, en niet geheel toevallig is daar ook het risico op schade het grootst. Algemeen kan gesteld worden: hoe verder van de randstad, hoe lager de premie:

Premie

Wie niet zo veel te makken heeft doet er goed aan naar Assen te verkassen, hoewel ik eerlijk gezegd liever een tientje per maand meer betaal en wél in een leuke stad woon, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Hoe bovenstaande bedragen tot stand zijn gekomen lees je hier.

Foto: autojunk.nl38 reacties

Assen is wel mooi hoor, woon er zo’n 30 km vanaf en ga er naar school, tt instituut, dit word mn eerste jaar.
@ronaldddvos: succes
@ronaldddvos: goed verhaal! Lekker kort!
@colorblind: @4x4wheels: Burn die jongen nou niet zo!
@ronaldddvos: Assen… Tjsa woonde er ook ooit dichtbij. Enige goede herinneringen zijn de TT-nacht en de TT zelf. En natuurlijk toen ik nog echt heel jong was het verkeerspark 😀.

Succes met je studie!
@ronaldddvos: of je betaalt 41 cent per maand meer en woont wel in een mooie stad. En dan kun je een paar keer per jaar naar het tt circuit in assen.
@ronaldddvos:
Kom op jongens. Wat ga je studeren?
Daar is de cactus ook voor, rij er maar lekker deuken in.
Kijk eens of je een oldtimerverzkering op je auto kunt afsluiten, dan heb je allrisk voor een prikkie. Je moet m dan wel laten taxeren voor 100-150 euro.
@alfablog: Dan ben je ook maar verzekerd tot 100-150 euro, want daarboven is die totalloss. Met een beetje pech is je eigen risico hoger als de verzekerde waarde..
@flutterby: 100-150 kost het taxeren, casco is de taxatiewaarde
@flutterby: hij bedoelde dat de taxatiekosten tussen de 100 en 150 euro is, niet de taxatiewaarde van de auto.
@e1000bmw523i: zijn ipv is. Nog niet wakker… *haalt kop koffie*
Nog een voordeel om uit dat achterlijke mierennest wat ze randstad noemen te verhuizen.
@lekbak: je bent zelf een mierennest!
Ik betaal ook liever iets meer. Steden buiten de randstad (en midden Nederland) zijn prima om op te groeien maar een fatsoenlijke baan is er helaas niet te vinden.
@potjak: beetje off-topic… I know
@potjak: een baan is belangrijk. Heel belangrijk. Maar ik zou er toch heel veel, zelfs armoede, voor over hebben om mijn gezin buiten de randstad te laten opgroeien. De mensen hier in de randstad en de triesteloze omgeving gun ik niemand. Over 3 jaar is mijn vriendin sowieso afgestudeerd en dan weet ons kindje gelukkig nog niet beter want dan zijn wij weg. En ja, ik ken armoede uit ervaring. En ik weet dat geluk van je familie ver boven geld gaat, uit ervaring.
@lekbak: je hebt helemaal gelijk, geluk gaat voor alles. Ik woon op de veluwe maar werk daar niet. Vroeger (20 jaar geleden) woonde ik in Emmen en reed ik elke dag zo’n 180 kilometer heen en terug. Daar wordt je ook niet gelukkig van, ondanks de (toen) auto van de zaak en dat ik autorijden leuk vind.
@potjak: Je weet dat het gemiddelde loon voor hetzelfde werk buiten de randstand lager ligt? Effectief schiet je er op kleine kosten weinig mee op. Enige verschil is dat de woonlasten vele mate lager zijn.
@flutterby: en wat is de grootste kostenpost in een huishouden: de woning. Je zou het moeten doorrekenen, maar als ik die prijzen soms zie denk ik dat dat minimaal het verschil opheft.
@potjak: tja je hebt wel gelijk. Vergeet echter Eindhoven, Enschede en Groningen niet. De campussen daar groeien als kool, het aanbod hoogwaardige vacatures ook. En daar kun je nog een beetje doorkarren als forens 😄
@potjak: toch grappig dat er een hoop grote bedrijven met veel banen dan buiten de randstad gevestigd zijn.
@robbert89: Er zijn zat banen buiten de randstad te vinden alleen niet in mijn vakgebied ;)
Ik vermoed dat de premie in Assen binnenkort gaat stijgen. AZC voor duizend man in het oude NAM-hoofdkantoor en er is sprake van dat de grote TT-hal ingericht gaat worden voor noodopvang van vluchtelingen. Hoeft niet tot vernielingen te leiden maar het wordt wel wat onrustiger denk ik zo.
@oxymoron: je hebt meer te vrezen van de protesten tegen de asielzoekers dan van de asielzoekers zelf.
@leibak ‘triesteloze omgeving’. Betekent dus dat iedereen daar altijd blij is.
Dus in Utrecht rijden ze nog beroerder dan in Den Haag?

Dan snap.ik waarom ze de binnenstad vrij willen hebben van pauperblik.
Ik rij liever helemaal niet in de stad. Doe mij maar lekker een boerenlandweg. Ik heb zo`n pesthekel aan al dat trage verkeer en die miljoen stoplichten bij ons in de randstad. Ik vind het altijd heerlijk als ik weer een dagje richting het oosten mag. De snelweg afgaan, en dan geen stoplichten maar gewoon een voorrangskruispunt. Heerlijk toch?
@dutchdriftking: Doe mij maar die 8-10 baans snelwegen ipv die truttige 4 baans snelwegen hoor! Vrachtwagens en moraal ridders zorgen ervoor dat je overdag nooit kan doorrijden buiten de randstad.
@flutterby: Geloof me, buiten de snelwegen in de randstad is het nog veeel erger. Zeker in het weekend als alle zondagsrijders op pad gaan….
Licht het aan mij of is de gemiddelde verzekering niet helemaal representatief. Misschien rijden er wel meer dure of risico volle auto’s rond in Utrecht.
Hier in het VK zijn bepaalde modellen bv duurder om te verzekeren dan vergelijkbare auto’s omdat ze meer gekocht worden door petjes die vaak te hard rijden en brokken maken.

Zou het niet een betere vergelijking zijn om de zelfde auto en de zelfde bestuur een berekening te laten maken met als enige verschil de woonplaats?
@sketcher: in het VK zijn alle auto’s belachelijk duur om te verzekeren. Daar is het helemaal misgegaan met de autoverzekeringen. Als de helft van alle reclamespots op TV zijn voor “cheaper car insurance” dan weet je wel dat je overal teveel betaald.
Ik denk dat Utrecht zijn koploperpositie vooral te danken heeft aan het feit dat Amsterdam en Rotterdam geen provicie hoofdsteden zijn.
Die cactus heeft daar toch van die air bumps voor?
22 pleuros per maand wa plus inzittenden voor een ’96 corsa , ben 23 jr
Lekker onderzoek… alleen provinciehoofdsteden gecheckt. Dus andere ‘obvious suspects’ als Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Eindhoven, Tilburg, Almere – en ga nog maar ff zo door (vaak nog groter ook dan de provinciehoofdsteden) zijn gemakshalve buiten beschouwing gelaten. Met alle respect, maar daar heb je dus helemaal niks aan…
Ik wist niet dat het zoveel scheelde interessant zeg dat moet ik even wat beter uitzoeken.
http://www.verantwoordinvesteren.nl/25022016/besturingssysteem-laferrari-autoverzekering/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).