Zoveel Project One’s heeft Hamilton gekocht

Auteur: , 47 Reacties

De ongekroonde swaggerkoning van de Formule 1 laat de euro's lekker rollen.

Hamilton

Misschien was het wel de heftigste primeur van Frankfurt, die Mercedes-AMG Project One. Nog nooit eerder nam een fabrikant het bouwen van een F1-racer voor op de openbare weg zo letterlijk en dus krijgen kopers een hypercar met de aandrijflijn uit een heuse Formule 1-auto. Een 1.6 V6 met turbo wordt ondersteund door vier elektromotoren, zodat de bestuurder in totaal ruim 1.000 pk onder de rechtervoet heeft. Wij kunnen niet wachten tot de rijtest!

Nederland “krijgt” maar liefst vier Project One’s en als je nagaat dat er slechts 275 stuks in totaal worden gebouwd, is dat nog best een hoop. Houd daarbij ook in het achterhoofd dat elk exemplaar een paar miljoen euro kost, ex belastingen.

Lewis Hamilton lacht echter om dergelijke cijfers. Volgens diverse websites vertegenwoordigt de flamboyante Brit een vermogen van ruim 250 miljoen euro. Wie het breed heeft laat het breed hangen en dus schafte Hamilton doodleuk twee Project One’s aan: eentje voor zichzelf en eentje voor pa Anthony.

In het begin van Lewis’ racecarrière had Anthony meerdere banen tegelijk om de dure hobby van z’n zoon te bekostigen. Uiteindelijk kwam de coureur in het juniorprogramma van McLaren terecht en de rest is geschiedenis. Zo’n Project One is wat ons betreft dan ook een gepast bedankje. Zouden vader en zoon nu ook samen trackdays onveilig gaan maken?

Dank aan Dennis voor het tippen!47 reacties

Kopen? Eerder krijgen.
@gekkenhuis: Mwah, in dit geval denk ik niet hoor. Uiteraard zal er voor andere auto’s wel iets te regelen zijn, maar ik denk dat hij deze auto’s toch zelf komt te betalen, in ieder geval grotendeels (want het helpt natuurlijk wel voor het imago voor de auto dat deze meneer er eentje afneemt, of twee).
@granlusso: Dus je vertelt mij dat hij voor noppes het podium oprijdt met the Merc one en uitstapt en foto’s maakt voor helemaal niets ?!! hahahaha zo werken ze daar niet hij claimde gelijk 1 extra voor zijn pa met gratis onderhoud :)
@gekkenhuis: hij zal wat werknemerskorting krijgen.. kostprijs plus 2% handlingfee
@granlusso @blo3to3t: Als meneer dit seizoen WDC wordt krijgt hij echt wel zo’n gebakje cadeau. Ok, die andere zal tegen kostprijs afgerekend moeten worden.
@blo3to3t: en wat nou als de kostprijs hoger ligt dan de vraagprijs? Wat wel meer gebeurd met dit soort projecten?
@maxw126: Kan niet het is bestaande techniek dat ter geld wordt gemaakt uit de formule 1
@599gto: “kan niet” is wel erg stellig. Hoe kom je aan deze wijsheid? Heb je bronnen?
@maxw126: daar heb je wel een punt. Gebeurt wel vaker met prestigeprojecten en imagebuilders. Maar toch denk ik dat Lewis een hele fikse korting krijgt in ruil voor imagerights.
@gekkenhuis: vroegûh kreeg iedere F1-coureur, ongeacht voor welk merk hij reed, een MB van MB om privé mee te rijden. Of dat nog is, weet ik niet, maar ik kan mij niet voorstellen dat LH moet betalen voor die auto’s. Wat maken die paar miljoen uit op het jaargage van LG?!
@roppp: LH dus (achterlijke spellingcontrole).
Zal wel ja. Eentje lijkt me meer dan logisch. Maar 2 exemplaren van een zeer exclusieve wagen aan je eigen werknemer verkopen klinkt niet logisch. Misschien is een 2e optioneel als hij weer wereldkampioen wordt.
Als je 250.miljoen hebt en toch een contract van 30.miljoen per jaar hebt dan kun je wel 7.5 miljoen* missen denk ik

*misschien inclusief belastingen Engeland want Zwitserland is belastingparadijs
@rob5nismo: zijn dure auto’s staan meestal in monaco op kenteken. Want daar is het een belastingparadijs.
@clarkson: maar lewis woont toch in Zwitserland?
Geld toesteken om het werk mee naar huis te nemen?! Dit is nu eens toewijding.
4 stuks voor Nederland… Krijgen die auto’s dan ook een hulpdingetje voor alle verkeersdrempels die dit land rijk is?
@klojum: Wie weet. Ik heb wel eens vernomen dat je bij Ferrari standaard de optie ‘instelbare schokdempers +40 mm’ aangevinkt krijgt, als je deze bij een Nederlandse dealer gaat bestellen. Vanwege de vele drempels in ons wegdek. Ik weet eerlijk niet of dit waar is of een broodje aap, maar plausibel klinkt het zeker. Het zou zo maar eens een optie kunnen zijn die voor vrijwel elke hier verkochte supercar van toepassing zou moeten zijn, wil je er normaal mee door de gemiddelde vinex/villawijk mee cruisen.
@rrrobert: Een Ferrari in een Vinex wijk die niet gehuurd is of bekostigd is met nederwiet of Xtc ….dat kan niet .
@599gto: een drempel buiten een vinex wijk, dat kan dan weer wel.
@ettie: Drempels en kuilen
@Klojum: een team AMG monteurs in een g65 volgen je op de voet.
@flatsix010: Nee hoor de project one zal per dag 5 km rijden van villa naar jacht haven.
@Klojum: Las op de FB pagina van Stern dat hun in ieder geval 1 hebben verkocht.
Mooi cadeautje. Mijn pa is al blij met een goede fles wijn voor zijn verjaardag.
Zal wel een trucje zijn om pa geld te geven zonder er (veel) belasting over te hoeven betalen. Ding cadeau geven.. moet de ontvanger er dan belasting over betalen? En als Lewis Hamilton er dan ff mee rondrijdt voor de camera’s is die Project One dan opeens meer waard dan vrijwel alle andere? En als pa het ding verkoopt met dikke winst, is die winst dan niet belastingvrij? Kortom.. belastingtrucjes.
@w0o0dy: slim geredeneerd
@w0o0dy: Kan. Maar misschien, heel misschien, is Lewis gewoon een vrijgevige gozer die geen moer geeft om belastingtrucjes en z’n vader gewoon een overdreven dikke auto wil geven. Gewoon omdat het kan.
@rikus: wat een fijne wereld leven sommige van die autoblog lezers toch in. Genieten is dat. Eerst die tesla fanboy nu dit. De echte wereld is heel anders jongens. Grote mensen denken in geld . En miljonairs willen hun geld niet zomaar kwijt. Als er een trikka is om de belasting te omzeilen dan doen ze dat.
@rolov: Altijd zo negatief? Wat is een trikka trouwens?
@dennisjuh95: De VVD is er goed in de PVDA en GL, PVV, SGP, CU etc etc
@rolov: praten over “grote mensen” en dan het woord “trikka” uit je toetsenbord persen. Ongelofelijk.

Ook ik ben overigens de mening toegedaan dat Lewis’ fiscalisten heen hypercar nodig hebben om zijn vader wat geld toe te steken. Wellicht een leuke bijkomstigheid, maar zeker niet de hoofdreden. Maar goed, wellicht ben ik nog niet groot genoeg volgens jou.
@2wheeler: Groot zegt niets je moet alleen sterker en sneller zijn.
@2wheeler: dat deed Ik on op niveau te komen. Ik dacht dat sommige dat grapje wel zouden begrijpen ….
@rolov: “die autoblog lezers”, “grote mensen”. Niet zo neerbuigend meneer Rolov. Ook ik ben wel bekend met belasting “trikka’s”, maar aangezien ik die reacties al van mijlenver zag aankomen wou ik er een andere draai aan geven. Gelukkig weet ik nu hoe grote mensen denken. Bedankt.
@w0o0dy: Het cadeau zou gewoon loon in natura zijn. Wellicht dat de uitdeling plaatsvindt in Monaco.. en als meneer de auto privé bezit hoef je natuurlijk geen belasting te betalen.

Het is denk ik plausibeler dat Lewis een entiteit in Monaco heeft waar alle sponsoractiviteiten en portretrechten etc doorheen lopen. Maar nogmaals, privé of zakelijk, de belastingdruk zal niet zo hoog zijn in Monaco.
Mooi man! Staat goed bij die plastic haargrens van hem.
@amersfoorter: Carbon dat is lichter en sterker
Bij dergelijke auto’s is er nauwelijks risico voor de man. Hij investeert in 2 auto’s die mogelijk/waarschijnlijk al meer dan nieuw waard zijn nadat hij de sleutels gekregen heeft. Tel daarbij op dat het natuurlijk een mooie premium op de prijs zet wanneer de vorige eigenaar LH was. Dus dat zit wel snor.
@nerekop: Totdat hij een keer geen voorrang krijgt
@599gto: true!
Zou hij ook een Aston Martin Valkyrie gekocht hebben?
Wat is die gozer ook gek! 2 van die dingen kopen. Alsof het niks is..
Krijgt hij personeelskorting van de baas?
@autodrome: ik denk niet dat hij betaalt wat een ander betaalt. Twee stuks is een puur belegging…worden alleen meer waard!!
2halen 1betalen?
hoezo moet hij er 1 kopen hij krijgt er gewoon 1 hahaha

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).