Zwarte Zaterdag: vertrek vanmiddag of morgen pas

Auteur: , 29 Reacties

Voor wie iets gemist heeft: vandaag is geen fraaie dag om met de Dethleffs koers te zetten richting het zuiden van Europa.

Le file terrible

Zwarte Zaterdag is as we speak namelijk in alle hevigheid aan het uitbarsten en dat betekent files, files en nog eens files. Vanochtend om 6 uur was het bij de Franse steden Lyon en Bordeaux en in het zuiden van Duitsland al dikke party omdat de wegen verstopt zaten.

Daarnaast kun je er alvast vanuit gaan dat verkeer op de Route du Soleil (A7 van Lyon naar Orange) binnen de kortste keren vast komt te staan. Tussen de steden Lyon en Vienne bedroeg de vertraging eerder vanochtend al anderhalf uur. Zoals gezegd is het bij Bordeaux ook flink hommeles. Er staan dikke files ten noorden van de stad en richting Spanje (A63) staat het verkeer eveneens vast.

Verkeer in Duitsland krijgt te maken met een afgesloten A3 tussen Würzburg en Frankfurt, daar staat een vrachtwagen in de hens. De vertraging van München naar Salzburg op de A8 bedroeg vanochtend al een uur. Daarnaast is het ellende voor de Gotthardtunnel in Zwitserland en richting Slovenië staat een flinke rij voor de Karawankentunnel te Oostenrijk.

Met andere woorden: beter stel je de trip naar warmere oorden nog even uit tot later vandaag of liefst tot morgen, aldus de ANWB.29 reacties

Ben ik even blik dat ik naar Friesland ga vandaag…
@pikkie: lucky basterd.

Zelfs met file zou ik nog blij zijn op weg naar Friesland!
@pikkie: nog 2 dagen ga ik van spanje weer naar friesland
Elke zaterdag is het zwarte zaterdag in het dos huishouden. Dan wordt de schoonmoeke opgehaald voor haar wekelijkse uitje….

Gewoon een schoonmoeder grap zo vroeg op de ochtend. Ik doe het gewoon. Zo hop uit het mouwtje…
@Rick-dos: kheb medelijden met jou, elke week je schoonmoeder. 😖
Het is elke zaterdag een zwarte zaterdag…
@marikoelolo: Begint al met vrijdagavond in Rotterdam centrum.
@Rick-dos: Je bent niet de enige. We hebben van de week ons schoonmoeder uit huis gepleurd. Werd helemaal debiel van haar…
@terrorizer: Ik denk dat ze dat niet erg zal vinden met zo’n schoonzoon.
@toniominestrone: Klopt, ze blijft nu permanent in Holland Casino.
Gokverslaafden heb ik geen medelijden mee.
@terrorizer: ze is toch echt alleen jouw schoonmoeder…
Maar wij eigenwijze Nederlanders luisteren uiteraard weer niet. Wij weten beter
@newguy92: het beter*
@newguy92: zonder Het is ook correct.
Even een vraagje, is de grote sintbernard tunnel/pass goed te doen? Hij stuurt mij aankomende maandag via de gotthard of via de mont-blanc tunnel maar ik zie dat eerlijk gezegd niet zo zitten. Iemand ervaring??
@henkhupelschoten:
Normaal is de Bernhard goed te doen, is immers tol en daar houden wij Nederanders niet van.
Zelf heb ik daar ook in het hoogseizoen nooit vast gestaan.
Als je de tijd hebt, neem dan de pas, het grote genieten hoeft niet op de plaats van aankomst te beginnen.
@goggomobieltje: De pas is inderdaad een hele mooie route. Tunnels zijn wel een stukje sneller.
@dutchdriftking: en als je dan nog tijd over hebt, pak dan gelijk de Stelvio mee.. Niet met de sleurhut of de Bayliner op de knobbel, want dan word je wel gek. Overigens heb je daar vlakbij de Stelvio nog een hele mooie pas om te rijden. Je moet alleen wel durven want het grootste gedeelte is of heel smal of het wegdek is nog beroerder als bij onze Zuiderburen. Zal de naam is op zoeken als ik thuis ben.
@henkhupelschoten:
Voor wat de Gotthardtunnel in beide richtingen betreft: Pure ellende! Alle verkeer moet van 2 rijstroken naar 1 en dat wordt via stoplichten, die per keer slechts zo’n 8 tot 10 auto’s doorlaten, geregeld. Aan beide zijden, vooral richting zuiden, gaat het behoorlijk bergop en dat is een regelrechte aanslag op je koppeling. In deze vakantietijd mag je gerust rekenen op een vertraging van minimaal 1 uur om er door te komen. En omdat veel mensen daarom kiezen voor de pas is het daar ook echt geen pretje. Succes en fijne vakantie! (Niet sarcastisch bedoeld).
@9000cse: Ga vandaag de Bernard doen. Maar bedankt! Haha
Lang leve de vakantiespreiding. Ik heb m’n drie weken vakantie er al een week op zitten… :)
En daarbij rij ik dus niet in het weekend als het even kan: maandag of dinsdag heen, vrijdag terug.
Heb al vakantie gehad, dus nergens last van.
@mars1985: bij mij word het woordje “al” vervangen door “geen”
Het zijn net Lemmingen…je weet wat er komt maar toch meegaan met de meute..
@fiero: *Het zijn net mensen
Alweer terug :(
De eerte dag vakantie is begonnen
Ik wens iedereen die in deze ellende zit echt héél veel uithoudings- en doorzettingsvermogen. Ik kan me goed voorstellen dat die files het vakantiebegin behoorlijk kunnen verpesten.
Gisteren nog praktisch ervaren: Ik was donderdagavond tegen middernacht vertrokken naar Thun in Zwitserland. Geen vuiltje aan de lucht en zonder file heen kunnen rijden. Maar gisteren op de terugweg? Voor Karlsruhe 19 km file en daarna nog eens 16 km bij Worms. In totaal zo’n 3,5 uur oponthoud vanwege wegwerkzaamheden en 1 vrachtwagen met pech in zo’n “Baustelle”. Ik was er echt helemaal klaar mee.
En vandaag is het superzwarte zaterdag, dus nog veel erger. Veel sterkte, vakantierijders!!!
Gewoon deze zaterdag mijden. Je weet van te voren dat het nu erg druk is

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).