Zwitserse steeldieven kraken BMW, maken 8 velgen buit

Auteur: , 17 Reacties

Dus: je komt 's ochtends bij je BMW die je een paar uur daarvoor in een garage geparkeerd hebt, en treft deze op een paar houten balken aan. De velgen ontbreken: alle 8 stuks. Huh?

BMW 3 Serie zonder wielen

Je auto zonder wielen op een paar balken op blokken steen aantreffen moet wel een van de groootste beledigingen ooit zijn voor je Heilige Koe. Toch gebeurt het nog regelmatig, waarbij niet wordt gediscrimineerd tussen BMW, Audi, Mercedes, Nissan of Aston Martin (au..).

In het Zwitserse kanton Sankt Gallen werd een vrouw dit weekend slachtoffer van een 8-voudige rim job. Niet alleen werden velg en band onder haar 3 Serie vandaan gestolen, als insult to injury braken de boeven haar auto open en pakten nog eens 4 velgen mee die ze in haar auto had liggen. We hebben per slot van rekening allemaal een hekel aan half werk.

Dit is het zoveelste voorbeeld van hoe ontzettend onhandig het is om waardevolle zaken in je auto te laten liggen. Aan de Bimmer ontstond zo’n 400 euro schade, het ontbrekende lichtmetaal kost ongeveer het tienvoudige. Maar ze heeft in ieder geval de politiefoto’s nog als aandenken… Setje Techarts eronder schroeven dan maar? Vergeet de slotbouten niet.

BMW 3 Serie zonder wielen17 reacties

Nog te lui om de deur netjes dicht te doen, waar moet het heen met die boefjes..
passen daar 4 velgen in? zonder banden dan.
@wimbers: rugleuning achterbank plat, 2 in de kofferbak en 2 op de achterbank. Moet dan wel lukken toch?
@escort77: zonder banden dan toch wel
@wimbers: 19″ 265 breed (incl banden) x4 wel iig.
@wimbers: Ik had laatst 8 banden op velg in een Audi A1, de kofferklep stond maar een cm of 10 open. Dus kan wel denk ik!
Toch netjes dat ze er nog balkjes onder gelegd hebben. Bij mijn collega hebben ze vorige maand de velgen van zen 1M gestolen en op de remschijven achter gelaten. Daar was wel wat meer schade aan..
In mijn touring paste al niet makkelijk een setje velgen met banden erop…was wel 19 inch…in coupe past dat zeker niet in kofferbak.. Twee passen niet naast elkaar en ook niet op elkaar en ook nier eentje schuin ernaast…wordt denk echt passagierstoel gebruiken. Maar beetje dom omdat zo achter te laten…
@johanw: in mijn coupe kan ik 4 velgen kwijt 19 inch met band in de koffetbak en de achterbank neergeklapt
Van het weekend nog bij de Focus van een vriend gebeurd. Het is helaas ook te makkelijk. Een kwartiertje werk en je bent al gauw 500 euro rijker.
De in het artikel aangehaalde slotbouten gaan je ook niet helpen. Met wat handigheid heb je die er in een paar minuten vanaf. En dat levert vaak nog meer schade op. Dus gewoon normale wielbouten gebruiken, als ze je velgen willen hebben krijgen ze die toch wel mee.
@ej20g: voor wat het maar kost, zou ik toch ook slotbouten steken. Als het goed gaat slaan ze je auto over, en gaat het slecht moeten ze er toch nog wat langer mee bezig zijn…
@breakingpoint: met een beetje geluk slaan ze je auto inderdaad over. Het kost ook wat extra tijd en het is niet bepaald geruisloos, dus het kan zomaar helpen. Zelf zal ik ze nooit gebruiken aangezien ik dankzij mijn stages in universele garagebedrijven een schurft aan die dingen heb gekregen, altijd wel iets met die dingen.
@ej20g: hehe, been there, done that. Met dit als achterliggende gedachte heb ik ook slotbouten. Als ze in een garage al zulke pain in the ass kunnen zijn…
@breakingpoint: Ik heb ook slotbouten en dan hebben m’n Alpina’s nog eens slot er op zitten. Dubbel veilig dus, maar die hebben ook genoeg gekost :p
Gelukkig gaat mijn alarm als iemand begint te krikken.
Zelf ook wel eens gehad bij een voor-de-deur-winterbandenwissel met de auto op slot.

Enne, toch maar wel slotbouten. Alles wat vertraagt en extra herrie maakt is meegenomen.
Dat trekt dan hopelijk de aandacht van de buurtperventie lui die rondlopen, als het auto-alarm dat al niet doet.
Triest..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).