Toyota Prius C: voorbode voor Full Hybrid Yaris

Auteur: , 26 Reacties

Iets groter dan een Yaris en 2,9 liter per 100 kilometer uit een hybride setup. Reken maar dat de Toyota Prius C een heleboel weggeeft over de begin komend jaar te introduceren Full Hybrid Yaris. Bijtellingstoppertje anyone?

De Toyota Prius C (ook wel Aqua genoemd schijnbaar) wordt -net zoals de FCV-R- op de autoshow van Tokyo onthuld over een paar weken, maar dat model gaan we in Nederland niet in de showroom zien. Hier krijgen we immers al de qua formaat vergelijkbare Full Hybrid Yaris. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat de aandrijflijn grote overeenkomsten gaat tonen met de Full Hybrid Yaris en dat betekent dat (als we het rekensommetje van Toyota mogen geloven) de Full Hybrid Yaris een verbruik gaat krijgen onder de drie liter per 100 kilometer. Toyota zelf gaat uit van 1 op 35, als dat geen nieuwe verkoop/lease/bijtellings-topper wordt voor Toyota weten wij het ook niet meer!

De Toyota Prius C scoorde in de Japanse verbruikscyclus zelfs tussen de 2,5 en 2,8 liter per 100 kilometer met de 1.5 liter grote benzinemotor die 74 pk en 111 Nm koppel levert. De elektromotor die de hybride aandrijflijn compleet maakt is ook nog eens 61 pk en 169 Nm sterk. Plaatjes hadden we al, maar nu zijn het geen folderscans meer. We hebben de gallery van de Full Hybrid Yaris Concept ook nog even toegevoegd, ter vergelijk. En om die hondslelijke Prius C weer zo snel mogelijk van je netvlies te spoelen.
26 reacties

Best geslaagde auto!
Achterlichten zijn een beetje nietszeggend. Maar voor de rest vind ik em best te pruimen!
Lekker neusje.
En die meerdere rijen van ledjes in de koplamp vind ik ook wel wat hebben.
Maar hybride blijft mij een bittere bijsmaak geven… Zo goed is het namelijk helemaal niet voor de natuur…
1 groot fabeltje…

Ik heb medelijden met de mensen die een Prius (of ander accuvervoer) rijden en denken dat ze de wereld ermee verbeteren/minder aantasten…
@kliko: shit, die reactie was op de pics van t concept vd Yaris. :lol:

Maar de Prius C is wel verbeterd t.o.v. t nieuwe model.
Ookal is het nog niet je-van-het…
@kliko: Misschien 5% van de prius rijders denkt de wereld te redden… de andere 95% red zijn portomonnee ;)
@G-Ammo: Valt ook wel weer mee hoor, zo goedkoop is een Prius in aankoop en verbruik ook weer niet, alleen wat minder bijtelling. Ampèra FTW, dat is echt de toekomst.
@masterstig: Klopt… nog even en Toyota heeft die 1000km accu in productie geflikkerd. BAM! :)
@G-Ammo: Ik hoop het voor je, eerst zien dan geloven…. :D
Bijtellings topper ? Dat denk ik ook wel,maar of de autblogreaguurders dit een topper vinden?
@norge:
Denk niet dat dat de doelgroep is. :P
Volgens mij hadden jullie een apparte site voor dit soort troep?
@meneersander: Je kan natuurlijk ook gewoon over het artikel heen lezen…
@meneersander: Doorlopen, er is hier niets te zien!
baap via Android app
-Goed verbruik
-Redelijk leuke auto (geen gedrocht)
-Kzou het nooit kopen!
@baap: Wat is er mis met gedrochten?
ziet er veel beter uit, zo kan ik nog beetje respect opbrengen voor ssst ding.
Ziet er niet slecht uit, maar Toyota, vervang AUB die achterlichten! Ik weet dat die witte lichten ‘horen’ bij Hybride-Toyota’s, maar ’t ziet er niet uit!
Ik ben het echt beu dat die hybrides of elektromobielen altijd in het lichtblauw of grijs worden voorgesteld. Oké, lichtblauw en elektriciteit en zo…een mooie link maar het is echt TE SAAI om naar te kijken!

Als je wil dat mensen zoiets kopen, zet je er toch even een mooi, fris kleurtje op?
waarom is het zo moeilijk om auto’s zoals de BMW i8 te bouwen. Die ziet echt gruwelijk uit dan heb je zo iedereen in een hybride of electrische auto
@lambowambo: Denk je werkelijk dat de bevolking zo’n ding gaat rijden? Toyota weet wel beter en hebben daar langer ervaring in. Er wordt wel geroepen dat Toyota’s saai zijn, maar dan mag je mij uitleggen waarom de meerderheid van de bevolking er toch in rijdt!
Toyota maakt auto’s die mensen ECHT willen en ECHT nodig hebben. Tel dat op met de beste klantenservice en je hebt een topmerk. De kwaliteit is een leuk extraatje!

OT:

Yaris ziet er echt super vet uit, zeker wel even een head turner als je hem voorbij ziet rijden. In de Efteling (Toyota Festatie) heb ik hem van dichtbij gezien… super mooi! Er stonden meer mensen rond de Yaris hybride dan de 2000GT!
@G-Ammo: Ah, die reactie stond er net nog niet ;)
@lambowambo: Dat is niet moeilijk – maar er is zo weinig reden er eentje te kopen.
Wil je als merk aan je CO2-getallen werken, dan breng je modellen uit in een klasse waar de aantallen groot zijn: Eerst maar eens een Prius voor hier, en een Camry of RX 450H in Amerika.
Een i8 bouw je (of beter: concept je jááárenlang) voor het imago en de weblogs. Al zou ie gratis zijn, en al vind ik hem geweldig, als dagelijks vervoermiddel zou ik er hooguit de helft van mijn ritten in kunnen maken.
Doe mij zo’n witte yaris met zwarte ramen :-)
@dotternetta: idd, die blauwe is een stuk lelijker…
Wat een lelijkerd, nuff said..
@euro95:

Het eerste wat je zei toen je vanmorgen met t verkeerde been uit bed gestapt was en voor de spiegel stond?
Mooie auto maar waarom koppelen ze hun techniek niet een keer aan een diesel motor?
Ach, kijk, een nieuwe Toyota Hybrid! En als we naardn lnsn grlpfpppp…zzz…zzz…zzz…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).