Vladimir Antonov is gearresteerd in Londen

Auteur: , 28 Reacties

Zojuist is bekend geworden dat de politie van Londen onze Russische vriend Vladimir A. (36) gearresteerd heeft in Londen. Dit is gedaan op verzoek van justitie in Litouwen, want daar hebben ze namelijk een aantal vragen over de 300+ miljoen euro die Vlad heeft laten verdwijnen. De vraag is wat voor effect dit gaat hebben op de toekomst van Bowler, maar het kan ook gevolgen hebben voor de Aston Martin One-77. De bodies voor die auto worden namelijk gebouwd door Coventry Prototype Panels. Een bedrijf dat ook tot het netwerk van onze Russische vriend hoort.

Vladimir Antonov (en zijn zakenpartner Raimondas Baranauskas) worden ervan verdacht dat ze zo’n 300 miljoen euro verduistert hebben bij de Litouwse Snoras bank (voorheen sponsor van oa het Spyker Squadron) en ook bij de Letlandse Latvijas Kr?jbanka bank zouden ze een greep in de kas gedaan hebben. De Snoras bank werd enkele dagen geleden genationaliseerd en alle aandelen zijn nu dus in bezit van de Litouwse overheid.

De (vermeende) fraude van Antonov heeft ook verstrekkende gevolgen voor bijvoorbeeld het Olympische team van Litouwen. Het Olympisch Comité van Litouwen had namelijk al haar geld ondergebracht hij hun sponsor: Snoras Bank. En aangezien die bank nu feitelijk failliet is kunnen ze naar het grootste deel van hun geld fluiten de bankgarantie gaat namelijk maar tot 100.000 euro. Met een beetje pech kunnen de sporters uit Litouwen dus niet naar de Olympische Spelen.

Er gaan in de pers ook geruchten dat Antonov geld van Snoras gebruikt zou hebben om in Saab te investeren. Antonov mocht weliswaar niet direct investeren in Saab, maar hij heeft zelf toegegeven dat hij grote sommen geld aan Victor Muller heeft geleend zodat Victor Muller Saab kon overnemen en financieren. Het zou mij niks verbazen als de Litouwse justitie een kijkje wil nemen in de boekhouding van Victor.

Wat voor effect de arrestatie van Vladimir Antonov heeft op Bowler en CPP is nog niet helemaal duidelijk. Antonov had in Groot-Brittannië ook nog een bedrijf met de naam Convers Sports Initiatives (CSI) en dat bedrijf is onder andere eigenaar van voetbalclub Portsmouth FC en bezit de uitzendrechten voor het WRC en bezitten ook de productiemaatschappij van TV programma Fifth Gear.

Op de website van CSI (lekker ironische naam) verscheen eerder deze week al de volgende mededeling:

In the light of the recent events at Snoras Bank, Convers Sports Initiatives (CSI) would like to reassure its companies, staff, and the fans of its teams and events, that it remains very much business as usual. We are operationally unaffected by the Snoras Bank entering temporary administration.

CSI has been solely financed through the private wealth of its owners. Snoras Bank has never provided funding for the purchase of a CSI organisation, nor has it lent any money to these businesses after they have been acquired.

Wat gevolgen dit allemaal gaat hebben voor de verschillende autogerelateerde zaken waar Antonov bij betrokken is/was zullen we uiteraard scherp in de gaten houden.

Overigens is er over Saab ook nog weinig positiefs te melden. GM houdt de poot stijf en ziet nog steeds niks in de plannen van de Chinezen. Daarnaast is bekend geworden dat het Saab niet gaat lukken om morgen salarissen te betalen. De kas is immers leeg en de Chinezen hebben zonder ja-woord van GM ook weinig zin om geld over te maken. De vakbonden maken zich inmiddels op om het faillissement weer eens aan te vragen.28 reacties

the-budel-guy
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@the-budel-guy: beide, want als je als oost-europeaan geen duistere zaakjes hebt ben je blijkbaar geen oost-europeaan.
Of is dat een vooroordeel soms? :P

OT:
Spijtige zaak dat 1 man zo veel schade kan aanrichten aan die bedrijven. Ik zal het ongetwijfelde vervolg zeker bijhouden
@vale46: Hmm, bij ons zeggen ze eerder: Als een Hollander je niet in het zak heeft gezet, dan is hij het gewoon vergeten…

Vooroordeel?
@Esprit_de_Flandre: Geen idee, klinkt thans herkenbaar ;)
hopen maar dat het Olympische team een hoop goud terug naar huis neemt ..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
-edit: check!-

@robbie had zeker nog haast?
-edit: yep, had haast ;)-
Da zij dan al die andere corrupte pipo’s gaan aanpakken hier bij ons.
-edit: check!-
Hoezo gevolgen voor de productie van de One-77?
Die productie is, volgens de mythe, toch allang gestopt?
Of is dit het zoveelste marketingpraatje over gelimiteerde oplages (77 stuks) waarna er vervolgens alsnog 10 special editions aankomen a la Bugatti Veyron…
@alcantara: volgens mij is de productie nog lang niet klaar. Ze zijn voor zover ik weet moge niet eens allemaal verkocht.

Zag vandaag nog foto’s op gtspirit.com dat net uit de fabriek kwam en werd getest voordat hij kon worden afgeleverd.
@alcantara: 77 zijn er veel, zo’n auto bouwen kost wel even.
VM kan weer rustig slapen .
@norge: of juist niet ;)

Als hij crimineelgeld heeft aangenomen heeft hij een probleem…
@robbie: Hij hoeft toch niet te weten hoe Antonov aan het geld komt?
@norge: als jij een nieuwe led tv die in de winkel 1000 euro kost uit een kofferbak koopt voor 100 euro en die blijkt gestolen te zijnwordt je gewoon aangeklaagd voor heling vriend.

Voor VM zullen dergelijke regels ook gelden ( hij leent dat geld van criminele organisatie)

@norge: gerede twijfel was er zeker ;)

En alle schimmige constructies via Cyprus etc hadden ook alarmbellen moeten doen rinkelen.
@robbie: Word dus geen Saab voor mij :?
@norge: hangt er vanaf wat voor Saab je wil ;) Gloednieuwe Saabs zijn moeilijk te vinden op dit moment (al staan er in de VS nog enkele duizenden). Gebruikte Saabs zijn er nog in overvloed lijkt me zo.
Snoras bank is toch ook een sponsor van het Lotus-Renault F1 team? Zal ook wel afgelopen zijn denk ik dan.
@RRenault: De naam Snoras was (vorig seizoen) inderdaad te zien op de auto’s, maar ze waren zeker géén sponsor.

Genii Capital (eigenaar van het team) hadden geld geleend bij Snoras om het team te kopen van Renault. Daarom stond de naam Snoras op de auto’s.
Man man man… die Antonov heeft overal wel in de pap te brokken… Zal wel een zware klapper worden als al die projecten/bedrijven failliet verklaard worden.
@xilver: al die bedrijven zullen niet zo snel omvallen. Hij zal wel een hoop kwijtraken. En veel bedrijven zullen ongetwijfeld een doorstart kunnen maken met een nieuwe eigenaar/financierder.
de markt zoekt haar slachtoffers
die Antonov heeft overal wel zn vinger in de pap zeg. Misschien een heel stomme vraag, maar er is ook zo’n vliegtuig met die naam, zelfde man/familie?
@lambowambo: er zijn meer hondjes die Fikkie heten ;)

Hij heeft niks te maken met het vliegtuig. Of met het bedrijf Antonov dat versnellingsbakken maakt.
Misschien kan Snoras, en dus in feite de Litouwse staat, Saab in beslag nemen als compensatie…

http://aux4.iconpedia.net/uploads/8472683411944443804.png

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).