Videoverslag: MINI United 2007, Zandvoort

Auteur: , 75 Reacties

MINI United is een internationaal evenement dat het Duitse hoofdkantoor zelf organiseert, waarbij duizenden MINI-rijders uit de hele wereld worden opgeroepen om samen het bestaan van het merk te vieren. In 2005 werd het festival al in Italië gehouden, en deze keer was Nederland aan de beurt. Drie dagen lang stond Zandvoort in het teken van een klein autootje met een grote schare fans. Aimee en ik namen een MINI mee om van het enthousiasme te proeven.

Na de hele dag omringd te zijn door een circuit, muziek, trampolines, eten, carwashes, Russ Swift(!), massagesalons, veel verschillende dezelfde auto’s en onze nieuw aangewezen circuittester mag het een wonder heten dat we er nog een (enigszins) samenhangend verslag uit hebben kunnen halen. En dat allemaal voor jullie…
Dus: bekijk het filmpje!

Mini Russ Swift

Meer afbeeldingen in de MINI United 2007 gallery.

De Mini Cooper D in het kort
Een guitig en zuinig autootje. Reed zelfs met onze schizofrene rijstijlen toch mooi 1 op 16,5. Het lijzige karakter van een turbodieselmotor misstaat de MINI – deze auto hoort scherp, responsief te zijn – maar na een zekere gewenningsperiode is er aardig vlot mee te rijden, en sturen gaat nog altijd onveranderd hard. Beetje duur wel: onze testmobiel met een paar opties (wel airco, geen navigatie) kost 30.000 euro. Ons advies: koop voor hetzelfde bedrag een basis Cooper S, da’s pas lekker. En niet zo zeuren over die benzineprijzen.