Nieuwe GM-modellen gelekt

Auteur: , 28 Reacties

De Generaal gaat niet helemaal lekker de laatste tijd, en nu zijn ze ook nog eens vergeten om een personeelspresentatie geheim te houden. Er zijn een aantal plaatjes uitgelekt van nieuwe modellen van Chevrolet, Cadillac, Saab en Buick die er binnenkort aan zitten te komen.

Chevrolet Cruze

Chevrolet Cruze

De Chevrolet Cruze is de opvolger van de Amerikaanse Cobalt en moet hier tevens de Nubira gaan vervangen. GM komt al een tijdje met steeds een beetje meer info over het nieuwe kleintje, maar plaatjes waren er nog niet.

Cadillac CTS Wagon

De Cadillac CTS Wagon was al eerder uitgelekt, en komt nu nog iets duidelijker in beeld. De Wagon maakt in oktober zijn debuut in Parijs.

Cadillac SRX

Dat de volgende Cadillac SRX gebaseerd zou zijn op de Provoq concept was al bekend, maar dit is voor het eerst dat we een blik mogen werpen op de productieversie. In de loop van 2009 wordt de huidige SRX vervangen door deze auto. De motoren zijn nog onbekend – het Theta-platform waar de nieuwe SRX op staat is in de basis voorwielaangedreven, terwijl de huidige Sigma-gebaseerde SRX achterwielaangedreven is.

Saab 9-4X

Deze foto zagen jullie eerder al even langskomen. De Saab 9-4X staat op hetzelfde platform als de SRX en krijgt waarschijnlijk de beschikking over vier- en zescilinders.

Buick sedan

Minder interessant voor ons Europeanen is deze nieuwe Buick, die hier nog naamloos is maar waarschijnlijk de opvolger zal zijn voor de LaCrosse. In dat geval zal hij op hetzelfde platform gebouwd worden als de Opel Insignia.

Met dank aan Escher voor de tip!