Audi: ‘We gaan geen Q5/Q7 RS maken’

Auteur: , 139 Reacties

Al sinds het uitkomen van high-performance SUV's zijn er veel autoliefhebbers die zich afvragen wat hiervan de zin en de onzin is. Per slot van rekening is het eigenlijk heel onlogisch om een model auto dat groot, hoog, en zwaar is van een 'peformance-variant' te voorzien. Audi spreekt zich nu uit in deze kwestie, en laat weten niet met een RS-versie van hun SUV's te komen.

Hiermee richt het merk zijn pijlen niet alleen op aartsrivaal BMW (X5/6 M), maar ook op Mercedes (ML63 AMG) en Porsche (Cayenne Turbo). Volgens het hoofd technische ontwikkeling van Quattro GmbH, Stephan Reil, heeft Audi geen trek om op dit vlak de concurrentie aan te gaan met BMW (Mercedes/Porsche noemt hij niet). RS-modellen worden alleen ontwikkeld als het “technisch mogelijk” is, en de RS-badge mag alleen “maximum expression of performance and driving dynamics.” vertegenwoordigen. Bam, die zit!

Er was al enige tijd speculatie over en Q5 RS, nadat het merk tijdens de Wörthersee Tour met een Q5 Custom Concept (zie afbeeldingen) op de proppen kwam. Deze Q5 was voorzien van een 3.0 TFSI V6 die 408 pk en 500 Nm leverde. Met zijn uitspraken zet Reil nu dus een dikke streep door die eventuele Q5 RS.

Over een eventuele S-versie van de Q5 wordt overigens niet gesproken, dus hiervoor blijft de deur op een kier staan. Feit blijft dat de Q7 V12 TDI waarschijnlijk nog lange tijd de heftigste SUV blijft die Audi heeft gebouwd. (via autoblog.it)