Maserati Quattroporte 300 met beursbabe (en prijs!)

Auteur: , 118 Reacties

Daar zijn ze dan, de eerste beursfoto's van Maserati's zesde generatie Quattroporte, zoals het hoort omringd door bevallige dames. En we hebben ook een vanafprijs! Sort of...

De levering van Maserati’s grootste start deze zomer, tegen vanafprijzen die uiteenlopen van 90.500 euro (voor de V6) tot 123.000 euro (voor de V8-topper met 530 pk). ‘Wat goedkoop!’ hoor ik je denken. Klopt, maar dat komt omdat deze prijzen exclusief 21% BTW en exclusief CO2-afhankelijke BPM zijn. Dus eigenlijk weten we nog niets.

Nu is 90 ruggen ex. belasting trouwens nog behoorlijk wat geld voor een Italiaanse Chrysler 300. Ho, wacht eens, hadden we die discussie niet al eens eerder gevoerd? Yep, en toen was ik van mening dat het wel meeviel. Er zijn onderhuids echter wel de nodige overeenkomsten: de achttraps automaat, de vierwielaandrijving, en feitelijk ook het chassis. Een criticus schreef het als volgt op:

This IS NOT a Maserati. It’s a CHRYSLER built in italy with the Maserati name on it. The Ferrari built Chrysler engines, Chrysler’s new POWERNET electrical system (the infotainment system-A/C system), the platform, everything down to the 300’s rear view mirrors. this is probably the best big Italian car ever thanks to Chrysler.

Maserati Quattroporte

CEO Harald Wester ontkent het Chrysler-verhaal natuurlijk met klem. Maar laten we niet op alle slakken zout leggen, een nieuwe Maserati is een nieuwe Maserati. Hier nog een nachtvideootje van de Italiaan.

Trouwens: is dat meisje nou zou klein, of die Maserati nou zo groot? Waarschijnlijk een beetje van beide. Vergeet niet dat de QP royaal langer dan 5 meter is, dus het is een lel van een auto.