Alfa Romeo 4C trapt af met Launch Edition [updated]

Gepost op 05-03-2013 om 12:36 door - 96 Reacties »

Alfa Romeo 4C Launch Edition
De eerste 1.000 Alfa Romeo 4C’s zijn speciale edities. Met de verdeling is direct de focus van Alfa Romeo duidelijk (voor zover dat nog niet duidelijk was): de VS krijgt de helft, Europa, Afrika en het Midden-Oosten moeten het met 400 stuks doen, en de rest van de wereld krijgt de laatste 100.

Wat behelst de Launch Edition? Nou, in de basis is het ‘gewoon’ een 4C, die met zijn 240 pk in 4,5 seconden van 0-100 sprint en een topsnelheid van meer dan 250 km/u haalt, maar dan wat leuker aangekleed. We noemen: een carbon aerodynamic kit (met spoiler en spiegelkappen), een aluminium diffuser met donkere afwerking, Bi-LED koplampen, met donkere kringen er omheen (een beetje zoals de ogen van Vince Vaughn) en 18″ (v) en 19″ (a) lichtmetaal.

Wil je helemaal sportief, dan kan je je remklauwtjes laten verven, of een race-uitlaatsysteem met BMC air cleaner (?) laten monteren, alsook een stuggere set veren en anti-roll bar achter. Als douceurtje gooit Alfa er ook “the chance to take part in an exclusive event in Italy which also includes an Advanced Driving session with Professional Driver-Instructors” in. La-dee-daa!

De Launch Edition komt er in twee kleuren: Carrara White of Alfa Red, en als je er een kunt bemachtigen, dan ben in je Nederland rond de € 68.000,- kwijt, zo meldt de importeur ons. Het drooggewicht bedraagt slechts 895 kg, met vloeistoffen moet deze Alfa dus net onder de ton uit kunnen komen. Hebb0n??

Update – Video op autojunk!


96 reacties  toon alle reacties
@heidekonijn: denk nou toch eens na ipv te oordelen op je zure vooringenomenheid… NIETS te koop in nl dat sneller is onder de 62500 euro en dan heb je een exige s. Een tt , s5 of Boxster ze kosten allemaal meer dan 75 mille als je vergelijkbare prestaties (rechtuit) wil…
@marcsuyck: als je niets beter weet, zwijg dan gewoon.

Alvast bedankt voor uw medewerking.
@willemseles: Ik heb toch liever maar een “simpel” vierpittertje met deze prestaties en wellicht ongekende wegligging dan een zespitter met dezelfde of mindere prestaties en waarschijnlijk ook mindere wegligging.

Ik hoop echt dat deze auto Alfa weer op de kaart zet en dat ze weer erboven op komen.
Tussen al het Ferrari, Lamborghini en McLaren geweld komt er ineens een klein Alfa’tje om de hoek kijken, en stiekem is dit nog de leukste van allemaal!
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!