Aston Martin Rapide Bertone Jet 2+2 is fraaie shooting brake

Auteur: , 44 Reacties

Bertone heeft voor de Autosalon van Genève een shooting brake station in elkaar geknutseld op basis van de Aston Martin Rapide. Mooie onthulling op de sterfdag van de oude Bertone zelf, toch?

Na de teaser van vorige week hebben we nu meer beeld van het concept dat Bertone in Genève aan ons gaat laten zien. Het gaat vooralsnog om een concept en er zijn geen concrete plannen om deze auto te gaan bouwen maar persoonlijk zou ik het niet erg vinden als dit op de openbare weg zou verschijnen.

Bertone doet eindelijk weer eens iets wat realistisch is. Na de knotsmalle concepts van de afgelopen jaren zoals de Nuccio, Jaguar B99 en Alfa Romeo Pandion is deze Bertone Jet 2+2 zoals deze coachbuild genoemd schijnt te worden een concept met mogelijkheden. Als Porsche broedt op verschillende carrosserievarianten voor de Panamera is het als Aston Martin zijnde helemaal geen gek idee om daar klaar voor te zijn, toch?

Het gaat onderhuids om de standaard Aston Martin Rapide (en dus niet de Rapide S) en het project is betaald door een Aston Martin verzamelaar die Bertone heeft ingehuurd om deze exclusieve variant met goedkeuring van Aston Martin te bouwen. Het is niet voor het eerst dat Bertone zoiets doet met een Aston Martin, eerder bouwde het ook al eens een Aston Martin DB2/4 bijvoorbeeld. Het geheel doet denken aan de Aston Martin Bertone Jet, een concept uit 2004.

Buiten de uiteraard anders vormgegeven C-stijlen (sharp eye, Ricardo) is de achterkant afwijkend van de “normale” Rapide dankzij de doorlopende LED strip in de achterklep. Het interieur bestaat uit een 2+2 setup, 2 stoelen voor- én achterin dus. De achterste zitplaatsen hebben uiteraard meer hoofdruimte door de gewijzigde carrosserie en daarnaast zijn de stoelen plat te leggen waarna er een vlakke laadvloer overheen geschoven kan worden. Daarnaast is er speciaal hout, aluminium en two-tone leer in het interieur gebruikt om het geheel een nog exclusievere feel te geven. Well done Bertone, well done.