Wat is Bertone van plan met de Aston Martin Rapide?

Auteur: , 16 Reacties
Bertone, what r u doing?

Het Italiaanse designhuis strooit met een afbeelding van een 'nieuw' voertuig.

Carrozzeria Bertone heeft het moeilijk gehad, ja, maar nadat ze de productiefaciliteit in 2009 aan Fiat wisten te slijten komen ze wel elk jaar met een nieuwe conceptauto naar de Autosalon van Genève. Want de Bertone Alfa Romeo (2010), de B99 Concept (2011), en de Bertone Nucio (2012) staan allemaal nog helder op het netvlies. De vraag is dus: waarmee komen de tekenpastanezen over een paar weken mee op de proppen.

Wel, dat schijnt deze nu nog naamloze auto te zijn. Een vierdeurs coupé met hier en daar een Bertone-badge. Maar leg er een foto van de Aston Martin Rapide onder en alles wordt duidelijk: dit IS gewoon een Rapide.

Foto van een Rapide, hier nog onaangetast door Bertone

Wat er zo anders aan is? We kunnen niet bepaald wijzigingen aan de carrosserie ontdekken zien dat de raampartij een stuk verder doorloopt. Wellicht is Bertone begonnen aan een Shooting Brake-versie van de Rapide? De teaser laat dan ook bewust niets van de achterkant daklijn zien.

Pielen we even met kleurinstellingen, dan zien we dat het dak vanaf de C-stijl opzettelijk donkerder gemaakt is. Daar zit dus een aanpassing in de carrosserie, waardoor ik mijn geld toch op een Shooting Brake-achtig iets inzet. Iemand andere suggesties?

We zullen moeten wachten tot Bertone meer info loslaat. Bekijk de Rapide met een Bertone-sausje HIER in het iets groter .16 reacties

De C-stijl/raamonlijsting staat bij die “teaser” boven de achterwielen. Dus wel verschillen in carrosserie lijkt mij.
@eklasse: geeft nog meer weg dat het een station zal worden.
@eklasse: Jep, het het er even bijgezet. Thanks!
Als dat zo is, maken ze er wel een inie mini shooting break van, want hoe die daklijn zo verder zou moeten lopen blijft er niks over
@ricardo Theophiluschin heeft er ook al eens een gemaakt.
@eklasse: ging het juist ook zeggen. En die toonde dat het beter niet gedaan werd.
@adyton: Hij maakte er een soort Jaguar van. Bertone maakt er nu een zij-aanzicht van een A7 van. De vorige shooting brake van Bertone op basis van een Aston was ook niet bepaald een succes. Verder zou ik me niet al te druk maken over de term shooting brake want er komen er nog heel veel aan.
@eklasse: Een A7? Dat is de gewone Rapide toch al?
Hoe dan ook, ik vind dat het design van Aston zich niet echt leent tot zoiets. En zal idd geen succes worden. Gelimiteerde oplage zal er zelfs niet inzitten. Na Geneve weer vergeten :)
Gewoon een vierdeurscoupe met een wat kortere overhang dan de gewone Rapide en een meer gestrekte daklijn. Kon nog best eens een mooie uitvoering worden.
Een iets langere versie van de Rapide waar echte mensen en niet slechts kleine huisdieren achterin passen is best wel een goed idee. Het is een mooie wagen maar hij voegt niks toe aan de coupe, misschien voegt Bertone nu wat toe aan de Rapide.
Gewoon een station. De naam shooting brake wordt echt te veel door het slijk gehaald de laatste tijd.
@adyton: Is inderdaad een station, shooting-brake is een 3 deurs-station, dit is duidelijk een 5 deurs…
Lakaahhh
Een facelift die de achterpartij van de rapide eindelijk in lijn brengt met de rest van de auto?
Goede toegevoegde waarde van AB om een teaser zo te ontleden. Goed verhaal!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).