Dit wordt de eerste Nissan Qashqai-R ter wereld [900 pk]

Auteur: , 32 Reacties

Een trend die we van harte toejuichen: ogenschijnlijk ongevaarlijke familieauto's uitrusten met de magistrale aandrijflijn uit de Nissan GT-R. Hurray for tuners!

SevernValley Motorsport uit Engeland, bekend van deze Hulk, is dol op werkelijk alles met een GT-R badge. En als het nog geen GT-R-ingrediënten heeft, dan voegen ze die zelf wel naar smaak toe. Het volgende project: een Qashqai+2 uitrusten met de turbogeblazen 3.8L V6 van de Nissan GT-R.

Dit doen ze niet door even een motor + versnellingsbak om te hangen. Daar is de AWD-aandrijflijn van de GT-R net even te complex voor. Ze snijden simpelweg de body’s van de auto’s af, en zetten het lijf van de Qashqai op het platform van de GT-R. Nou ja, echt simpel is dat niet te noemen natuurlijk, daar er flink wat aanpassingswerk bij komt kijken terwijl de lasapparaten overuren draaien.

Het project is te volgen via GTROC. Momenteel hebben ze van dit:
Nissan Qashqai-R

Dit gemaakt:
Nissan Qashqai-R
Nissan Qashqai-R

Er moeten uiteindelijk twee versies van de Qashqai R komen. De Storm White-versie krijgt 550 pk, de Kuro Black-editie moet straks met 900 pk onder de kap de ultieme zevenzits SUV worden. Laat maar doorkomen, die testruns en dragstripfilmpjes.

Met dank aan Thom voor de tip!