Dit wordt de eerste Nissan Qashqai-R ter wereld [900 pk]

Gepost op 02-10-2013 om 21:14 door - 32 Reacties »

Nissan Qashqai-R
Een trend die we van harte toejuichen: ogenschijnlijk ongevaarlijke familieauto’s uitrusten met de magistrale aandrijflijn uit de Nissan GT-R. Hurray for tuners!

SevernValley Motorsport uit Engeland, bekend van deze Hulk, is dol op werkelijk alles met een GT-R badge. En als het nog geen GT-R-ingrediënten heeft, dan voegen ze die zelf wel naar smaak toe. Het volgende project: een Qashqai+2 uitrusten met de turbogeblazen 3.8L V6 van de Nissan GT-R.

Dit doen ze niet door even een motor + versnellingsbak om te hangen. Daar is de AWD-aandrijflijn van de GT-R net even te complex voor. Ze snijden simpelweg de body’s van de auto’s af, en zetten het lijf van de Qashqai op het platform van de GT-R. Nou ja, echt simpel is dat niet te noemen natuurlijk, daar er flink wat aanpassingswerk bij komt kijken terwijl de lasapparaten overuren draaien.

Het project is te volgen via GTROC. Momenteel hebben ze van dit:
Nissan Qashqai-R

Dit gemaakt:
Nissan Qashqai-R
Nissan Qashqai-R

Er moeten uiteindelijk twee versies van de Qashqai R komen. De Storm White-versie krijgt 550 pk, de Kuro Black-editie moet straks met 900 pk onder de kap de ultieme zevenzits SUV worden. Laat maar doorkomen, die testruns en dragstripfilmpjes.

Met dank aan Thom voor de tip!

32 reacties  toon alle reacties
WTF?? Een GT-R slopen voor zoiets banaals?? Kijken die gasten teveel naar Leepu Chop shop?
@406_v6: Voor hetzelfde reden waarom we de Juke-R hebben gesloopt (muur van de Gamma niet meegerekend): omdat het kan en als gewone GT-R verveelt.
@406_v6: van de GT-R zijn er meer dan genoeg. Dit is (vrijwel) uniek. Zolang ze van de Skyline’s afblijven steun ik dit soort projecten!
Mijn aandacht hebben ze!
@ej20g: De mijne ook! Met je gezin supercars pesten. F’in geniaal!

@thomcarspotter: Goed getipt grote vriend!
@guusboum: Doodskist en begrafenis inbegrepen bij de prijs?
En dan een nissan gt-r met een quashquai blokje?
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!