Jaguar F-Type Coupé: zo komt ‘ie er uit te zien [updated]

Auteur: , 49 Reacties

Hoewel de cabriovariant net op de markt is, staat de dichte Jaguar F-Type achter de coulissen te trappelen. Deze patentafbeeldingen zouden het definitieve design tonen.

In principe is het natuurlijk niet zo moeilijk om een dak over de F-Type Cabrio te fantaseren, en als je dat te veel moeite vindt, dan hoef je alleen maar naar de styling van de C-X16 te kijken, die, evenals de Land Rover LRX destijds, naar verwachting nagenoeg ongewijzigd in productie gaat. Zo rolt designer Ian Callum.

De F-Type Coupé komt pas in 2014 op de markt, en hoewel het er hier op lijkt alsof we het definitieve design al te pakken hebben, bereiden we ons voor op een uitmelk-shitstorm aan teasers en andere onzin. Dat zal allemaal wel, we hebben hier in ieder geval een redactielid dat de kans om weer een keertje met de F-Type te trappen gretig aan zal grijpen.

Of moeten ze meteen maar met die Sportbrake doorkomen? Oh, mocht je zin hebben om Ian Callum met vier andere dudes 14 minuten rond een tafel te zien zitten, kijk dan even hier.

Update 07-05: Jaguar heeft in een reactie laten weten dat dit oude patentschetsen van de C-X16 zijn, en niet van de F-Type Coupé. We call bullshit.