Top 10: Lamborghini’s op enorme velgen

Auteur: , 50 Reacties

Hier in Europa worden supercars maar mondjesmaat gemodificeerd. In Amerika, het land waar de dikste auto's reden totdat Dubai meer geld bleek te hebben, gebeurt het veel vaker. En vaak ook veel fouter.

We hebben tien voorbeelden verzameld van de twee modellen die lange tijd als enige in Lamborghini’s verkooplijst stonden: de Gallardo en haar grote broer, de Murciélago. De ene is wat smaakvoller ‘gedaan’ dan de ander, maar net even iets meer opvallen dan standaard doen ze ongetwijfeld.

10. Gallardo op 20″ GFG-velgen
Lamborghini Gallardo op 20
De CEO van Chiquita Brands International houdt wel van een velgswap op zijn tijd. Daarnaast is ook het interieur gemodificeerd met een betere stereo. Want ja, wie heeft er zin om constant naar een V10 te moeten luisteren.

9. Murciélago Roadster op 19 en 20″ NC Forged-velgen.

Op papier leek het nog zo’n goed idee. Even wat chroomspul in 19- en 20-inch onder een Murciélago schroeven. De praktijk wijst uit dat niet alles wat blinkt ook goud goed is.

08. Gallardo op HRE’s
Gallardo op HRE's
Als je dan toch iets heel glimmend onder je poseerauto wil, ga dan voor HRE-jetsers. Wij zeggen unaniem: geslaagde wielenwissel!

07. Gallardo Superleggera op Savini’s.
Gallardo Superleggera op Savini's
Een Superleggera hou je graag superlicht. Dat schijnt te kunnen met deze Savini’s, die ook nog eens deels in dezelfde kleur zijn gestoken.

06. Murciélago op 20″ putdeksels
Murciélago op 20
Smaakafhankelijke dieprandvelgen van NC Forged zijn zeer smaakafhankelijk. Next.

05. Murciélago Roadster met two-tones
Murciélago Roadster met two-tones
Subtiel, dat zwart met geel aan de binnenkant. Merk van herkomst: GFG Wheels.

04. Ferrari-rode Gallardo op 20-inch
Ferrari-rode Gallardo op 20-inch
Het weekendspeeltje van professioneel golfer Daniel Chopra. Hij liet zijn Italiaan uitrusten met 20″ NC Forged-velgen, voorzien van een subtiele pinstripes in de spaken.

03. Gallardo met inkijk
Gallardo met inkijk
Met zulke opengewerkte velgen (Maya GR5’s) lijken de remschijven achter plots een stuk kleiner. Gezichtsbedrog was nog nooit zo chroom!

02. Murciélago op Maya’s
Murciélago op Maya's
Dezelfde Maya GR5-velgen, maar nu op een Murcié. Achteraan zijn ze 13 inch. Breed.

01. Murciélago houdt het sinister
Murciélago houdt het sinister
Een diepzwarte Aventador-voorganger met eveneens zwarte HRE-velgen in 20-inch. Met een velgrand waar je een Smart Fortwo in zou kunnen fileparkeren.