Wat is jouw perfecte auto?

Auteur: , 318 Reacties

Tijd voor een antwoord op de vraag die dag in dag uit, al dan niet bewust, door het hoofd van iedere autoliefhebber spookt. Continue. De ultieme kies-maar.

Het antwoord kan met de dag of zelfs minuut veranderen. Opvattingen, meningen en persoonlijke situaties veranderen dus ook de favoriete auto. Dat kan althans. Voor hetzelfde geld heb je ooit één model gereden waarover je niet meer kan stoppen met dromen. Die moet het worden, daar wil je nooit meer vanaf. We zijn opzoek naar de vierwieler die jou het meeste boeit.

Sinds een grof half jaar ben ik tot op het bot verwend met een (tweedehandsje, uiteraard) MX-5. Als een blok is deze verstokte Volvo-rijder gevallen voor de korte stuur-ratio, het lage gewicht, de heerlijk lineaire bediening van gas en rem, de versnellingsbak met perfecte verhoudingen en zelfs het BOSE audiosysteem (met regen, in de file.. ;). Ik geloof oprecht dat deze auto mij een betere chauffeur maakt. Zo goed is ze.

Doorslag bij de zoektocht naar de beste/gaafste/perfecte auto is bij mij uiteindelijk geweest: rijplezier. Wat betekent rijplezier en waar haal je het meeste uit? Een cabrio dus. Ruim 160 pk om mee te spelen, hoogtoerig, zes versnellingen, met sportuitlaat, licht en zeer wendbaar. Autorijden was nog nooit zo leuk. In een MX-5 voelt alles snel(ler). Onmisbaar in een land zo getergd door snelheidsregulering als Nederland.

Hebben juist luxe, comfort, stilte, eindeloze grip of pure snelheid de voorkeur? Dan kom je er met een klein rood Japannertje slecht vanaf. Twee video’s die toevalligerwijs beiden om de BMW M3 E30 draaien, behandelen het onderwerp rijplezier nog eens. Voor de beeldvorming. Kijk, oordeel en deel je argument en favoriete auto van dit moment in de reacties!