Wat is jouw perfecte auto?

Gepost op 26-04-2013 om 22:55 door - 318 Reacties »

Fun-auto's om te hebben!
Tijd voor een antwoord op de vraag die dag in dag uit, al dan niet bewust, door het hoofd van iedere autoliefhebber spookt. Continue. De ultieme kies-maar.

Het antwoord kan met de dag of zelfs minuut veranderen. Opvattingen, meningen en persoonlijke situaties veranderen dus ook de favoriete auto. Dat kan althans. Voor hetzelfde geld heb je ooit één model gereden waarover je niet meer kan stoppen met dromen. Die moet het worden, daar wil je nooit meer vanaf. We zijn opzoek naar de vierwieler die jou het meeste boeit.

Sinds een grof half jaar ben ik tot op het bot verwend met een (tweedehandsje, uiteraard) MX-5. Als een blok is deze verstokte Volvo-rijder gevallen voor de korte stuur-ratio, het lage gewicht, de heerlijk lineaire bediening van gas en rem, de versnellingsbak met perfecte verhoudingen en zelfs het BOSE audiosysteem (met regen, in de file.. ;). Ik geloof oprecht dat deze auto mij een betere chauffeur maakt. Zo goed is ze.

Doorslag bij de zoektocht naar de beste/gaafste/perfecte auto is bij mij uiteindelijk geweest: rijplezier. Wat betekent rijplezier en waar haal je het meeste uit? Een cabrio dus. Ruim 160 pk om mee te spelen, hoogtoerig, zes versnellingen, met sportuitlaat, licht en zeer wendbaar. Autorijden was nog nooit zo leuk. In een MX-5 voelt alles snel(ler). Onmisbaar in een land zo getergd door snelheidsregulering als Nederland.

Hebben juist luxe, comfort, stilte, eindeloze grip of pure snelheid de voorkeur? Dan kom je er met een klein rood Japannertje slecht vanaf. Twee video’s die toevalligerwijs beiden om de BMW M3 E30 draaien, behandelen het onderwerp rijplezier nog eens. Voor de beeldvorming. Kijk, oordeel en deel je argument en favoriete auto van dit moment in de reacties!

318 reacties  toon alle reacties
De M3 E30 voor mij graag ..
@baap: de m3 e30 is een erg mooie auto. Maar toch hou ik van luxe. Dus het wordt voor mij een m5 f10 met 5 spaaks vossen wheels met een eisenmann uitlaatsysteem
@slippie101: De F10 is een erg mooie auto. Maar ik hou van geluid. Heb liever een dikke M5 E60 met dikke ADV.1 velgen en eisenmann uitlaat waardoor die Twin turbo V8 ineens niks is vergeleken met het machtige geluid van de E60.

Als ik een Japanse auto moest kiezen, dan een GT-R, R33, R34 of R35, (diverse budget klasses) Als de GT-R niet bestond, dan een 600HP tuned Supra.

Als ik meer geld had, dan was mijn perfecte auto een 599 GTO of LFA geweest.
Er is simpelweg teveel keus om deze vraag te beantwoorden….
@timmyaudifreak: na een half jaar heb je blauwe bekleding, van je coole Jeans.
Profile photo of snorrie
Wouter-Klinge
27-04-2013 om 7:53
12
@fristie: in een 250 lusso rijdt je niet met een lekker wijf naast je. Eerder met een Italiaanse schone.
’50s Alfa Romeo Giuletta Spider.

In het rood, met houten stuur.
Alfa romeo 75 evoluzione en voor in de stad een renault clio williams.
1974 Porsche 911 carrera 3.0 RS
En o ja, de E46 M3 CSL doet ook lekker mee.
Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, aanmelden kan HIER!