Nissan komt naar Genève en neemt mee…

Auteur: , 50 Reacties

Nissan komt naar Genève en neemt drie modellen mee. De belangrijkste kandidaat is natuurlijk GT-R. Volgens sommigen kan een auto alleen maar bruut zijn, wanneer deze tenminste van Duitse of Italiaanse komaf is, maar mensen die iets ruimdenkender zijn, zullen zich wellicht ook verheugen op de komst van de Nissan GT-R. Duits of niet, de GT-R is geen grappenmaker en beleeft over een paar weken zijn Europese debuut.

We moeten nog wel geduld hebben tot maart 2009 voordat we de GT-R ook werkelijk in Europa kunnen bestellen. Met z’n 480 pk sterke 3,8 liter V6 twin-turbo motor, goed voor 588 Nm koppel en een acceleratie naar 100 km/u in 3,5 seconden, zal hij het de gevestigde Duitse (en Italiaanse) orde behoorlijk lastig komen maken.

Nissan GT-R


Nissan GT-R

Het tweede model is de nieuwe Nissan Murano SUV, waarvan we de ins en outs vorig jaar reeds met je hebben gedeeld.

Nissan Murano

Nissan Murano

Nissan Murano

Tot slot nog een speels elektrisch CO2-vrij concept: de Pivo 2 waar je hier ook al het één en ander over hebt kunnen lezen en aanschouwen.

Nissan Pivo 2

Nissan Pivo 250 reacties

Na al het geweld van de GT-R, is die Pivo 2 wel erg suf. Zo van .. we moeten toch wat ..
OK, dit is het plan: Wouter gaat de auto zelf stelen, evo zoekt de sleutels bij de stand, Aimee lijdt de verkoper/ servicemedewerker af, en Sacha toont belangstelling, en helpt Wouter.
Dan in een rotvaart naar huis, en ons gek maken met deze GT-R.
En dan tenslotte een mooie rijtest waar Ruben Beaten zich kan uitleven.

(wie droomt er mee?)
Hopelijk komt de GT-R ook naar de Rai in A’dam. Kan ik ‘m eindelijk in het echt aanschouwen. :lol:

De andere 2 boeien me minder… ;)
@StormRAM: Er is dit jaar toch geen AutoRai?
@ jesperF

Staat er dan dit jaar met de RAI?
3,5 sec naar de 100 lijkt mij wel heel erg sterk voor een auto van meer dan 1700 kg.
911 Turbo (3,7 sec) is even sterk en veel lichter.
LP640 (3,4 sec) is 160 pk sterker en ook lichter.
F430 (4,0 sec) is 10 pk sterker en ook veel lichter.
Ow, wat wil ik daar heen…
Beter dan Brussel waar zelf nog de Peugeot 206 (!) en Suzuki Jimny stond al nieuw model!!!
Het uiterlijk is geniaal, maar het interieur van de GT-R vind ik niks, een LCD display met analoge metertjes? Maar voor de doelgroep is het fantastisch! Ik meen gehoord te hebben dat ze bij het ontwerpen zelfs met het design in Need For Speed rekening hebben gehouden.
Wie gaat er nu een auto kopen waarbij het stuur langs de verkeerd kant zit? :P
@R8: die Lambo brengt bijna 2000kg op de schaal…
@Patrick

1665 kg om precies te zijn. Dat is nog lang geen 2000 kg in mijn ogen.
@Patrick

De LP640 weegt 1665 kilo ;)
@ R8

Sterker nog, hij doet het in 3,2 volgens een autoprogramma (weet de naam even niet meer) die hem in Japan hebben getest. Komt door die launch control.
Hij deed het toch in 2 sec?
@ CSL

Mijn 185pk sterke en 165kg wegende motorfiets doet er zelfs een fractie meer als 2sec over dus lijkt het me sterk dat die gtr dat zou halen
Nissan komt naar Genève en neemt mee…
Hun tandenborstel!

Geile bak trouwens die GTR. In het zwart…beetje onopvallend….mijn wagen zou het mogen zijn.
@Tim
precies :)

0 naar 100 in 3.5 sec?
“That seems pretty science fiction for 473 hp and 1710 Kg”
4.5sec zou mischien nog kunnen
@Tim
Wat voor motorfietsje is dat als ik vragen mag?
@Tim
Heb jij ook de GSX-R 1000 ?
Ik heb alleen de nieuwe :) Na heel lang twijfelen toch de Busa ingeruild.
Ik ben ook heel ruimdenkend. Naast de Duitse en italiaanse autos zijn ook engelse autos erg goed. En een koenigsegg zeg ik ook geen nee tegen, net als een s2000. Maar de GT-R is niets voor mij. Geef mij maar een porsche.
@R8 dan ben je waarschijnlijk wat japanners met een auto motor kunnen doen..
eerst zien dan geloven. 3,5sec van 0-100. het zou heel goed kunnen als de eerste 3 versnellingen verschikkelijk kort zijn en de dubbele koppelings versnellingsbak op maximum attack staat. er zijn nog geen bewezen fijten die dit kunnen onderbouwen. (nog geen test door anafhankelijke tijdschriften of tv programma’s)
de lambo LP640 doet de eerste 3x wel 3,4 sec over om van 0-100 te gaan maar daarna gaat de koppeling in de knie en loopt de tijd rap op naar 4sec! vergeet niet dat LC (launche control) de koppeling erg strest. komt ook bij dat het 4×4 systeem van lambo zich erg verspand, iets waarvan nissan geen last schijnt te hebben. ook schijnen de nissan ingenieurs de krachtverdeling beter onder de knie te hebben dan de duitsers (911) en italianen (lp640).
maar zoals ik al zei, het getal 3,5 klinkt erg mooi, maar we zullen toch echt op een echte test moeten wachten. (en dan niet door jappaners gedaan)
In de reacties is wat discussie over de acceleratietijd van de GT-R. Lees dan ook dit bericht nog even. 0-96 km/u in slechts 3,3 seconden!
@rider en R8: inside line heeft met launchcontrol 3,3 voor 0-96 km/u gemeten (met deugdelijke meetapparatuur) en dat is een redelijk betrouwbaar en onafhankelijk automagazine. De auto was van een particulier en compleet standaard.

De snelle tijd heeft te maken met de versnellingsbakverhoudingen en de geavanceerd 4wd die de power ook nog op het asfalt weet te krijgen. Natuurlijk is het opmerkelijk dat een auto van zo’n 1700kg dat kan, maar check out het filmpje bij het artikel dat ik eerder al schreef. De GT-R knalt echt enorm van de lijn af…. extreem goede tractie dus.

Daarnaast gaan er geruchten dat de GT-R misschien wel enkele tientalle pk’s meer heeft dan Nissan tot nu toe opgeeft…
wie weet wat de Skyline weegt?
haaha die Pivo 2 hoe diep heeft die ontwerper in het glaasje gekeken…
de gt-r is fantastisch kan nie wachte tot ie komt en die murano is ook vet mooi mijn vader probeert hem al te bestelle we hebbe de versie van 2006 ook mooi ding :p
Whats the point?
Het is sinds vorig jaar al hier in het nieuws geweest, dat de GT-R het in 3.3 seconden deed!!! ;)

Hij is gewoon serieuze duitse concurrentie :D
het is helemaal geen duitse concurrentie, hij hoort in een compleet andere klasse
the bugcollector
hehehehe die pivo is echt japans design, japanners houden van spul met een menselijk karakter. Geanimeerde objecten zeg maar. En die pivo heeft gewoon zn eigen r2d2 in het dashboard, ik durf te wedden dat ie ook met je praat en leuke geluidjes maakt als je over zn bolletje aait.
Ze moeten er alleen nog wat schoolmeisjes bijleveren en dan is ie af!
Hier de bewuste video van de test door Edmunds Online:

http://www.autoblog.nl/archive/2007/12/19/nissan-gt-r-0-96-in-33-seconden
Nouououou die GT-R belooft een packet of joy te worden….

We’ve previously reported on how the GPS system fitted to the GT-R would remove the 111 mph (180 kph) speed limiter when the car arrives at a track, but according to Niikura, it will only work on pre-approved racetracks. However, the GPS sensor doesn’t automatically remove the limiter by itself, it has to be manually changed by navigating through a series of menus on the GT-R’s touch screen. While having to go to a Nissan-approved track is daft in its own right, it’s even worse when you leave. After the track day, owners are required to head on over to a Nissan High Performance Center where a $1000 safety check is performed. Don’t do it and the factory warranty is void.

Another rumor that began circulating after the Tokyo Auto Salon has also been confirmed: aftermarket wheels are out. Supposedly, all the GT-Rs on display at TAS had to be driven in on the stock rollers, jacked up and then fitted with the tuner’s chosen wheels. Due to a sensor mounted on the valve stem, if the GT-R is driven with aftermarket rims, an error code is thrown on the dash. And although MINE’S has fitted a custom exhaust to their shop car, they’ve found that any modification to the intake system causes the ECU to go haywire.”
Moet jullie teleurstellen het is 3.3 seconden met launch control hahahahah
the bugcollector
@rickDos (ik weet niet hoe goed je duits is maarruh…..)

Anthony Rother – Hacker Lyrics

Daten-bits verschalten sich in meinem code zu einem system.
Berechnet und gerendert kann man diese data-welten sehn.
Können wir keinem maschinen-code widerstehn!
Hacker tradition muss ewig weitergehen.

Analoge dinge werden digitalisiert.
Sicherheit und fortschritt durch die medien propagiert.
Wir finden alle fehler in diesem system.
Deshalb sind wir wertvoll aber unbequem.

Keine schwächen bleiben vor uns unentdeckt.
Haben in die machtzentralen eingechecked.
Und ein ende unserer ära ist nicht abzusehen.
Hacker sind sehr wertvoll aber unbequem.

Microsaft dateien mit viren infiziert.
Dumme user haben diesen saft probiert.
Und ein ende unserer ära ist nicht abzusehen.
Hacker sind sehr wertvoll aber unbequem.
@ Dekster en CSL,

Nee ik heb een kawasaki ZX7R uit 1996 , waar ik de laatste jaren veel aan veranderd heb . Ik heb een 4 jaar geleden de kans gehad om verschillende superbike onderdelen over te kopen uit het HAWK kawasaki team die meerijden in het brits superbike kampioenschap. Hij is nu uitgerust met de speciale achtervork van Harris , er zit een WP vork op + WP achtervering , Harris aluminium tank , Marchessini magnesium velgen , carbon bodywork en nog wat rotzooi. Enkel het frame is op een paar dingen na nog standaard.
De motor is getuned door Roelofs in nederland en is vergroot naar 860cc . Dit door 3mm grotere JE pistons en een andere krukas , nokkenassen van kent , kit cilinderkop , Arrow race uitlaat , close ratio bak en 39mm Keihin flatslide carburateurs. Is meer een verzamelstuk geworden waardoor hij nu meer tijd in de woonkamer doorbrengt ipv op straat.
@Rick dos: bij mijn weten is de auto vooralsnog alleen in Japan leverbaar en is het dus niet zeker dat dit gedoe ook nodig is buiten Japan. Kan goed zijn dat er weer allerlei vreemde regels gelden in Japan, zoals we vroeger die max 280pk regel hadden.
Gewend aan het eeuwig voortdurend en zich steeds verbeterend image van de Porsche 911, heb ik lang gedacht, dat dit nauwelijks te overtreffen zou zijn. Toch begin ik te twijfelen. Deze GT-R is toch wel een sterk staaltje vakmanschap, afgezien van het feit, of je hem mooi vindt of niet. Ik denk, dat ie voor nog veel verrassingen zal zorgen.
@the bugcollector en w0o0dy

De EcU hebben ze blijkbaar al gekraakt en het ziet er inderdaad naar uit dat dit alleen voor Japan geldt.

“There is hope for the hot-rodders: MINE’S is rumored to be the first tuner to crack the GT-R ECU. And though Niikura-san admits his ECU modification is a work in progress, he was able to demonstrate the following during our recent visit. MINE’S gave us a performance demonstration with two GT-Rs, one stock, the other modified by MINE’S. The modified GT-R was able to run at 192.6 mph (310 kph) while the factory spec GT-R was unable to go past 111.8 mph. Niikura-san told us he’s in the last stages of overcoming the boost and speed limit as well as making it possible to make adjustments to VTC (variable cam timing system), air/fuel ratio and throttle position. Since our visit, reports have surfaced that MINE’S has just released a version of its VX-ROM product designed to override the ECU’s limiter function.

More good news: For all the GT-R’s stunning performance, it’s hard to understand why any enthusiast in Japan would purchase a GT-R given all the restrictions and headaches. We seem to be in the clear, though; our sources at Nissan USA have told us no such GPS-based speed limiters will be placed on U.S.-spec GT-Rs, though it’s unclear where we stand with the rest of the limitations.”

http://www.motortrend.com/features/auto_news/2008/112_0802_nissan_muzzles_japanese_gtr/index.html

Ik persoonlijk vind het verhaaltje rond deze auto maar vreemder en vreemder worden.
@Tim
Gweldig man.
Die nieuwe Ducatie 1098R Bllijkt ook echt een Kogel te zijn. Niet dat ik geen genoegen zou nemen met een Kawa 10R ;)
Als ik het goed heb heeft die met ramair 200pk bij 165kg!! Dat is 1212Pk per ton!! De 1098R heeft zelfs een soort tractiecontrolle met 8 standen netals de WK Bike.
@ CSL

Ook bij de motorfietsen lijkt er geen einde te komen aan de stijgende vermogens . Alhoewel men soms nogal sterk lijkt te overdrijven in hun fabrieksopgaven. Tractiecontrole op motorfietsen is zeker een goede ontwikkeling en een noodzakelijke met al dat vermogen. Maar doe mij toch maar zonder , geeft een grotere kick ,)
Murano ziet er goed uit..
Als het goed is, arriveert de eerste volgende week in Nl.
Maar dat zullen we snel genoeg merken.
@Rick dos: wat wel een raar verhaal is rond de GT-R: het schijnt dat tot nu toe geen andere wielen onder de auto kunnen worden gezet omdat er sensoren in de assen zitten die dat registreren en een melding op het dashboard zetten…. of de auto dan überhaupt nog wel rijdt is de vraag want bij een tuning evenement werden de standaard wielen gebruikt om de auto’s naar binnen te rijden en pas op de stand werden de speciale wielen voor de juiste look eronder gezet…. :?

Maar goed… waarschijnlijk komt al die ongein er voor de europese en amerikaans uitvoeringen er niet op…. (en dan worden die waarschijnlijk gewoon weer naar japan gevlogen en ingevoerd…., dure oplossing maar dan heb je wel eindelijk een echte sportwagen ipv een “chemisch gecastreerde”
@joris zoon
Die geruchten gonzden ook bij ons binnen, ik meende deze info logischerwijs af te wimpelen op een foutief vermeld jaartal(2e helft febr. 2009 ipv 2008), ivm de Autorai volgend jaar.
Frappant dat jij er ook mee komt, werk jij bij de importeur of heb je kontakten met Nissan Europe PR?

Dan luidt de vraag, waarom naar Nederland?
Kan me voorstellen dat de GT-R even naar de britten wordt overgevlogen,
om de Skyline-adepten te sussen, maar nederland?
Het zal voorlopig nog wel een mysterie bliven.

De mysterieuze GT-R …
@ R8
Het zou me verbazen als die GT-R niet onder de 3.3 uitkomt, volgens de laatste ‘geruchten’…
@pim
in vergelijking met een gedateerde 911 interieur is die van de GT-R een
verademing.
mbt het dasboard: je hebt de klok horen luiden…voor de juiste detaill’s
vindt je voldoende info op het web en
hier op autoblog onder ‘GT-R display’.
voor mij toch maar de rode GT-R
Bruut uit Italië of Duitsland! Wat een stelling. Overal bouwen ze dragracers in schuren of fabrieken! Kijk de looks!!! Niet een beetje veel één of andere copy van een kleine sportieve Fiat van pakweg 15 jaar geleden?
Jeuz, hoe bedoel je “vrachtwagen”……

http://jalopnik.com/photogallery/huge35/1000723074
Sodejus, die bak is grooot!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).