Nieuwe Calibra? Opel Flextreme GT/E Concept

Auteur: , 21 Reacties

Gaat Opel eindelijk stoere auto's bouwen? Met de onthulling van deze Flextreme GT/E Concept (zelfde soort ) lijkt het daar wel op. De Flextreme GT/E is een grote vierdeurs coupe (welk merk heeft er geen tegenwoordig?) met dezelfde techniek als de Ampera. De Flextreme heeft een elektromotor die 174 pk en 370 Nm levert. Daarmee kan je naar de 100 sprinten in minder dan 9 seconden.

De topsnelheid ligt echter wel op een bescheiden 200 km/u. Met volle accu’s kan je zo’n 60 kilomter rijden, maar als ze leeg zijn komt je niet direct tot stilstand. Op het moment dat je accu’s leeg zijn slaat er een 1.4 liter benzinemotor aan die als enige doel heeft om de accu’s op te laten tijden het rijden. Op die manier is de range zo’n 500 kilomter. Niet verkeerd lijkt mij zo. Je kan de accu’s ook thuis in zo’n 3 uur opladen.

De Flextreme GT/E Concept is 4,76 meter lang, 1,87 meter breed en 1,3 meter hoog is de wielbasis is 2,9 meter. Ook is deze auto voorzien van hetzelfde soort FlexDoors als we al kennen van de nieuwe Opel Meriva.
21 reacties

Wat is dat voor rare plaat op ‘opel_flextreme_gt_03.jpg’, is dat voor een betere stroomlijn? Bizarre auto hoor.
@ Bennink

Dat is de plaat die de designer voor de kop had toen ie dit had ontworpen.
@GOD: Whaha :-D LOL
Mooie neus. Die SLS-grille staat ‘m goed :)
Echt een heel apart geval… zelfs voor opel..
Vladimir Suckmeov
Opel blijft ook echt maar jatten en kopieëren van andere merken. zo ook de Insigna.
Waardeloos kutmerk. hopen dat bij GM de stekker eruit gaat.
@Vladimir Suckmeov:

vladimir russish ? geve gij mo commentaar ip lada ;)
Dit is meer een citroen dan een Opel. En zeker geen calibra:
Deze lijkt er meer op:
http://www.mobilemag.com/wp-content/uploads/2009/05/image_20459_superimage.jpg)
@CSL: Inderdaad ik vind deze ook erg op die Citroën concept lijken …
En das niet bepaald een compliment… ;)
Voorkant is inderdaad een beetje van SLS meets citroën GT. But I like :D
Die grill is 1 op 1 overgenomen van Mazda. Verder spannend ontwerp, maar vind hem niet zo mooi als de Peugeot Coupe concept.
Idd wat CSL al zegt.
niet lelijk, maar de concept studie modellen van alle merken beginnen langzamerhand wel een beetje op elkaar te lijken
@ Forza: ja maar de opel heeft daarbij dan ook nog eens mooie koplampen terwijl je dat toch echt NIET kunt zeggen van de Merc
die bek komt van een opel SPEEDSTER niet van een SLS :)
Ik snap het nog steeds niet, als je elektrisch wilt rijden dan sleur je een verbrandingsmotor mee… Wil je dan eens lekker doorgassen, dan kan dat niet! Owja, en ook deze auto is weer lelijk… bah
Aërodynamisch kan ook mooi zijn. Alleen die neus lijkt er niet op.
@bennink: Dit is inderdaad voor een betere stroomlijn.

Mooie auto, maar voornamelijk een aparte verschijning. Het is nog te zien of die flexdoors ook daadwerkelijk de productie halen. Het is afwachten wat de resultaten voor de Meriva zijn.

De GTC concept was meer in de richtlijn calibra. Mogelijk dat de nieuwe Astra GTC die gepland staat voor 2012 een opvolger gaat zijn voor de Calibra. De geruchten gaan die kant op in ieder geval.
MA jongens toch , die nieuwe calibra en nieuwe ford capri stonden mss al een maand geleden in de Autoweek , waar komen jullie nog mee af?
Achter kant lijkt veel op LEXUS LFA. en de zijkant van NISSAN 370 Z. en voorkant is van een Citroen……. mooi coktail party van OPEL…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).