Held! Man rijdt 77 jaar in dezelfde Rolls-Royce

Auteur: , 64 Reacties

Maak kennis met wijlen Allen Swift (1903 - 2005), de meest merktrouwe autorijder die er waarschijnlijk ooit is geweest.

Deze Amerikaan kreeg op 25 jarige leeftijd -net nadat hij was afgestudeerd- namelijk een gloednieuwe Rolls Royce Picadilly P1 Roadster van zijn ouwe heer (ja, het was een rijke familie). Op de voorwaarde dat hij bij zijn vader in het familiebedrijf zou komen werken. En zeg daar dan maar eens nee tegen. Nadat Allen had toegezegd om aan de slag te gaan in de familietoko kreeg hij de Roller overhandigd.

Deze Rolls Royce is/was voor de familie Swift extra bijzonder omdat het om een model ging dat ook in Springfield, Massachusetts, in elkaar werd geschroefd, de woonplaats van de Swiftjes (en natuurlijk de Simpsons, maar dat terzijde). Nadat hij in 2005 overleed stonden er 170.000 miles (273.000 km) op de teller. De auto werd daarna -samen met 1 miljoen dollar- aan het Springfield History Museum gedoneerd, waar de Britse Amerikaan anno 2011 nog steeds te bewonderen is.

Over de hele linie heeft hij gemiddeld 3.500 km per jaar met zijn Roller afgelegd. En schijnbaar werd ‘ie hem in al die tijd nooit zat. Als er een record zou worden bijgehouden over wie het langst met één auto heeft gedaan, dan had Allen ‘m waarschijnlijk gewonnen.

Nog een fotootje van Allen en zijn oude vertrouwde Rolls Royce.

Man rijdt 77 jaar in dezelfde Rolls Royce

Met dank aan iedereen voor de tip!64 reacties

geweldig.Wat een super model.Toen was een rr nog mooi.
@mbman: …je hoeft het niet te zeggen hoor….zodat velen automatisch gaan meehuilen op AB ?! Kijk nog eens goed….kijk….gedaan ? LELIJK dat hok, niet ?
@Megakix: dat jij een plasticfetish hebt is niet erg, maar laat een ander in z’n waarde. I agree with MBman !!
@406_v6: :lol: … er zijn mensen met deklasseringsbehoeften…en daarvan ben jij er één ;-). Nog steeds contact met je overleden grootmoeder ?
@Megakix: kort pikkie? of lange tenen?
@Megakix: 38 jaar en dan zulke sneue reacties…
@Megakix: Jij hebt duidelijk helemaal geen idee wat echt mooie en originele auto’s zijn. Dit is een waar kunstwerk!!
Neuh ik ben het na een paar jaar wel zat met een auto,merktrouw ben ik dus niet.
RR is dan ook geen bucht dat na 5 jaar kapot is. maar de meeste mensen die zo een auto’s kopen doen niet meer als 5 jaar met hun auto’s(wrs omdat ze een nieuwe kunnen permiteren)
Wat een held! :O
Echt respect voor deze oude heer!
Prachtig verhaal!
Om dat record te breken moet je al minstens 100 jaar worden oO. Wel goede reclame die Rollsen, voel een ‘Can last a lifetime’-slogan opkomen voor het merk.
@xilver: deze man is dan ook 98 geworden. als je op je 18 begint met rijden, kun je het ook al redden als je ‘slechts’ 96 jaar wordt.
@MDA: 2005-1903=102?
@koenmb: +1 :D
@As_long_as_it_is_fast: @koenmb: ik weet niet hoe lang het geleden is dat jullie nog gerekend hebben, maar aangezien ‘ie er 77 jaar mee heeft gereden, moet je dus, om het record te breken, er iets langer dan 77 jaar mee rijden. Stel dat je op 18-jarige leeftijd begint, dan moet je dus iets ouder dan 18+77=95 worden, dus is MDA helemaal correct. Dus laat die -1 en +1 achterwege tot je weer weet wat ze betekenen.
@trigger565: “deze man is dan ook 98 geworden.”
Veel mensen moeten dringend terug naar school gaan.
@trigger565: “deze man is dan ook 98 geworden” Meer zeg ik niet jongeman. Het gaat niet om het record, het gaat om hoe oud hij geworden is. Dus laat je snuggere comments maar achterwege.
@As_long_as_it_is_fast: Mijn excuses, ik had het even fout begrepen
@trigger565: Np, probeer volgende keer iets minder aanvallend te zijn, dan hoef ik dat ook niet te doen. ;)
@trigger565: BTW, zelfs die 96 jaar klopt niet. In Amerika kan je je rijbewijs gaan halen vanaf je 16. 78 jaar om het record te breken: 16 + 78 = 94 jaar volstaat dus, om ook maar eens te mierenneuken…
@koenmb: Als ik me een elektrische auto-union koop en daar vanaf m’n 5 jaar mee rondrijd kan het zelfs nog sneller! Stel je even voor….
@MDA: -1
@xilver: 18+78 = …. ?
@Megakix: In theorie wel… maar dan begin je niet met een Rolls…
@xilver: Tenzij je hem krijgt van pappie om in zijn bedrijf te komen werken…
maar is de royce anno 2011 nog steeds daar te bewonderen??
@d0lf: “De auto werd daarna -samen met 1 miljoen dollar- aan het Springfield History Museum gedoneerd, waar de Britse Amerikaan anno 2010 nog steeds te bewonderen is. “
wat een saaie man en dan ng mr 3.5d km/ jaar :S
@KaCh1ng: ik denk dat de gemiddelde rolls van die leeftijd daar bij lange na niet aan kan tippen.
Respect! Trouwens wel een prachtige rolls vind de kleur alleen wat minder maar toch.
Briljante auto.. en echt diep respect voor die man!!
Hoe lang gaat die auto mee?! Goed merk, zo lijkt.
Ik zal dat proberen te breken met mijn corolla, beloofd. :p
@As_long_as_it_is_fast: jij bent 22…je gaat dus (ervan uitgaande dat je dat ding al 4 jaar zou hebben) nog 74 jaar gasgeven in dat waggie ? :lol: …helaas ga ik dat moment dan niet meer meemaken.
@Megakix: Dat is het plan, maar ik moet u reeds melden dat hij op het slechte pad zit. Naar de keuring geweest en nu lekt hij toch wel geen benzine zeker. Dat worden 74 dure jaren. :D Go Corolla!
Tja, da’s zowat het motto van Rolls, ze zeggen dat hun wagens eigenlijk goedkoop zijn, en ergens kan ik het wel verstaan :-)
Sommigen zouden die vent ipv. held gewoonweg oerconservatief noemen…
@Esprit_de_Flandre: En als hij progressief was geweest, had Allen Swift in een Suzuki Swift gereden, zoals al de rest dat even oud is als deze Rolls. Dan liever conservatief…
@koenmb: True…
Veel mensen vinden dat je een auto moet inruilen na 3 jaar, waarom weet niemand. Ik denk anders: waarom een nieuwe kopen als je oude auto nog goed is?!
@retetikker: om de 5jaar , beter voor zelfstandigen!
@retetikker: Omdat hij dan nog iets waard is. Zegt men. Eigenlijk wil men gewoon een nieuwe.

Mensen, Nooit Tevreden met wat ze hebben…
@retetikker: “..waarom een nieuwe kopen als je oude auto nog goed is..”

Helemaal mee eens. Nergens voor nodig. Ik heb mijn trouwe TDI-tje nu 11 jaar. Zelf nieuw gekocht in januari 2000.. 185.000 km op de teller. Nog steeds geen twee ton dus. Waarom weg doen? Voor die 40 km totaal woon werk verkeer per dag? Die brengt mij prima. Bovendien als ik hem inruil zegt een ander: “mooie auto, draai ik mooi nog een ton bij..” nou, dat kan ik dan prima zelf ook.

Ik ben eerlijk, psychisch is hij voor mij wel versleten. Ik wil allang iets anders.. maar technisch.. zonde om op te ruimen, hij doet het perfect, er is niets aan stuk en er zit geen krasje op.. jep ik ben een poetser. Meguiars is my middle name. Voorlopig wint mijn verstand dus, hij blijft lekker bij mij, ik rij er mee door totdat de wielen er af vallen, zodat er een reden is dat die weg moet.

OT: Prachtige Roller, dit baasje dacht er hetzelfde over als ik.
@Freewarefreak: En die irrationele psychische drang doet de economie draaien. Zonder zouden vele automobielfabrikanten failliet gaan.
@mercedesfan: Daar ben ik het volledig mee eens, logisch ook. Als iedereen zo lang met zijn auto zou doen zouden er een stuk minder afgezet kunnen worden.
@Freewarefreak:
Doe altijd hetzelfde, maar koop ze net met de kop eraf.
Na 4 ton kilometers afscheid nemen doet gewoon pijn.
Zo’n trouwe merrie weg te doen.
Ben trouwens stiekem bezig zijn record te evenaren.
Heb al 14 jaar een oude Peus in mijn bezit.
Dit zijn van die verhalen die ik graag lees.
Moet wel verdomd goed onderhouden geweest zijn dat beestje of in een vriendelijk klimaat geleefd hebben.
Dat moet zeggen dat ik (21) nu nog 75 jaar in mijn Cinquecento (181K km’s) moet rijden tot mijn 96e.

That’s not gonna happen:)
@GH: haha, inderdaad…en je moet jezelf afvragen of – met de huidige milieu-goeroes – je die auto nog zolang MAG rijden !
@GH: Dat zal moeilijk gaan met een Fiat.
Gemiddeld 3500 km/jaar is weinig. Waarschijnlijk zal ie in al die tijd wel een reeks andere wagens versleten hebben voor z’n dagelijkse kilometers. Maar zeker een nette prestatie. De wagen zelf vind ik trouwens maar tegenvallen qua uiterlijk, er zijn heel wat mooiere RR’s uit die tijd.
held!
mooie Rolls
the quality lasts, long after the price is forgotten.

klassieke oneliner van RR, en ook zeker waar (toen tenminste…)
gaaf, iemand die tevreden is met ze auto, goed om te lezen, en niet om het jaar een nieuwe waggie! :D
Zou een hedendaagse Phantom/Ghost dit ook kunnen? Of een Mulsanne, S600 of 760?
Of zou het elektrische systeem cq bedrading het ‘begeven’?
Ja vroeger waren de modellen mooi van de auto’s veel meer vorm,ook de VW Kever vind ik mooi !, en heb daar nu een blog van gemaakt.
Nu zie je haast geen verschil in de merken alles heeft de zelfde vorm ongeveer
Klopt dit wel? 77 jaar rijd deze man in deze auto, en hij was 25 toen hij deze auto kreeg dus nu is hij dan 102 jaar en rijd er nog in ??
@apeldoornwestvwkevertk: er staat in het artikel dat hij in 2005 is overleden, maar dan nog is het een knappe prestatie.
dit vind ik een beetje gedateerd, de beste man is al een jaar of 5-6 dood?
Kijk, zo iemand verdient nu niet alleen een eervolle vermelding op zijn graf, maar ook een lintje, een auto vernoemd naar hem en gratis Rolls Royce Ghost’s voor zijn zonen en dochters;) Geweldig! En dat bewijst maar weer dat een Rolls Royce aan de top staat. Als je zo’n geweldige auto hebt dan hoef je nooit meer iets anders;)
Dit vind ik nu niet bepaald een echt mooie auto… maar wel respect dat hij zo lang met dezelfde wagen heeft rondgereden…
Wat een prachtige auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).