Cadillac ATS Coupé: een alternatief voor premium Duits

Auteur: , 8 Reacties

Als je liever wat anders voor de deur hebt staan dan een Audi A5 Coupé, BMW 4 Serie Coupé of Mercedes C-Klasse Coupé dan is deze tweedeurs uit de Verenigde Staten wellicht een aardig alternatief.

Cadillac ATS Coupé @ Geneve 2014

Cadillac blijft geloven in Europa en stopt dan ook niet met het lanceren van nieuwe modellen hier. De vierdeurs Cadillac ATS is hier al enige tijd leverbaar en werd door Wouter aan de tand gevoeld.

Vanaf aankomende herfst zal de ATS Sedan gezelschap krijgen van deze tweedeurs ATS Coupé. Onder de motorkap ligt een 2.0-liter viercilinder turbomotor die 276 pk/400 Nm levert. Standaard beschikt deze coupé over achterwielaandrijving, maar vierwielaandrijving is ook leverbaar.

Het sprintje van 0 naar 100 km/u zou te klaren zijn in 5,8 seconden en de ATS Coupé beschikt over een bijna perfecte 50/50 gewichtsverdeling, een laag zwaartepunt.

In Genève heeft Cadillac nog maar eens benadrukt dat ze Europa serieus nemen en een nieuwe groeistrategie aangekondigd. Bovendien zullen de Chevrolet Corvette en Chevrolet Camaro verkocht worden via Cadillac dealers. Ondanks al die goede bedoelingen zal dit waarschijnlijk een zeldzame auto blijven op onze wegen.
8 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Toppie weer, Cadillac!
#antiduitsrijden :D
Zeg maar gerust ‘een prima alternatief’.
Behoorlijk rap naar de 100 voor zo’n kleine motor eerlijk gezegd.
Mooie auto hoor. Maar waarin overklast hij het huidige aanbod? Het is meer van hetzelfde, alleen met een bedroevende inruilwaarde en een heul heul mager service netwerk. Dus eigenlijk is het beter om gewoon voor een mooie 3 serie coupe te gaan?

Oh wacht: anders zijn om het anders zijn! Dat is het!
@gearhead: overklast met exclusiviteit, (hangt van je smaak af) uiterlijk en tot op zekere hoogte waar voor je geld. Daarnaast stuurt hij zeker net zo goed als een 3-serie.

Dus nee, voor hetzelfde geld een 3 serie kopen doet gelukkig niet iedereen. Als we zo zouden nadenken dan zou er helemaal geen variatie op de weg zijn.
@gearhead: 3 serie coupe? welnee joh, het is 2014; dan heet hij 4 serie! ;)
@ mopar: exclusiviteit en uiterlijk zijn te persoonsgebonden. Die vallen af. Waar voor je geld: check inruilwaarde. Dus een 3-serie it is.
Samen met de Lexus RC(F) de mooisten in het segment!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).