BMW M6 veroorzaakt vuur en vlammen in Vlaardingen

Auteur: , 30 Reacties

We moeten vlammen. We moeten vlammen. Fik erin, sneuveling als een bomba.

Het is wederom raak, de volgende dikbolide is afgefikt. Gisterennacht gebeurde het op de 4e industriestraat in Vlaardingen. De brandweer werd rond 03:00 uur gealarmeerd. Het gaat in dit geval om een dikke BMW uit de 7-serie 6-serie, namelijk een M6 met interne bouwcode ‘F12′. Kenners weten dan dat het om de cabrioversie gaat van de meeste recente generatie. In Nederland doet zo’n ding nieuw toch al snel twee ton. Daarna krijg je wel te maken met een enorme bak afschrijving.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek dat de auto niet meer te redden was. Uiteraard is het vuurtje desalniettemin geblust, want er marshmallows aan warmen zou onprofessioneel zijn. Interessant is dat het in dit geval waarschijnlijk niet gaat om de zoveelste zelfimmolatie van een supercar. De autoriteiten vermoeden namelijk dat de brand is aangestoken. De politie gaat een en ander in ieder geval eens onderwerpen aan een grondig onderzoek. Of er een vrouw met een stofzuiger in de buurt was, is tot op heden niet bekend.

Image-Credit: GinoPress.30 reacties

Stoute Fikkie Fik!
Verzekerd of niet, als ik mijn auto zo zou aantreffen dan zou ik er toch wel even stil van zijn. Zonde zeg…
@gandini: het zou idd flink pijn doen.
@gandini: Chique velgen ook onder deze M6
Met Pioneer radio???
Hopelijk camera’s in de buurt dat ze het uitschot die de brand heeft aangestoken kunnen vatten!
@thestino: De laatste tijd is het vooral door de eigenaar zelf geregisseerd. Vandaar ook dat er steeds meer clausules worden opgenomen voor brandschade. Enkel de premie verhogen werkte niet.
@momo: zou ook wel lekker makkelijk zijn natuurlijk, het is krom dat de premie van iedereen omhoog gaat door fraude van enkelen. Het is krom dat Steven Kruiswijk net zoveel zorgpremie moet betalen dan die dikke tok op de hoek, of Sjakie de Ambtenaar net zoveel premie als een random kansenparel in een prachtwijk..
@lekkaah: Wat een simpele reactie zeg
@1audi1: Goed verhaal wel van jou.
@theblazerunner: Waar zie je een verhaal staan dan?
@1audi1: Ik zou nu heel stilletjes van autoblog afsluipen en een tijdje niet terugkomen als ik jou was.
@vondick: “kansenparel”
@lekkaah: nee dat is niet krom, dat is heel normaal, er is zelfs een naam voor solidariteitsbeginsel. Het gaat q
@mashell: quasi daarom dat iedereen moet kunnen werken (we zijn immers slaven van de economie). Daarom betaalt een topsporter met een hoge blessurekans evenveel als de raamambtenaar bij de gemeente, die niet zo gek doet.
Bij verzekeren van luxe goederen zoals een dikke BMW geldt dat beginsel niet en geldt hoger risico, hogere premie.
Ik voel Tesla reacties aankomen
@hehe: het gebeurde om 3.00u ‘s nachts, toen lag ik inderdaad teslapen
@hehe: ik niet, want totaal niet relevant.

On topic: ik wordt hier ongelooflijk triest van. Het is een plaag die steeds grotere vormen aanneemt; autobranden, gesticht door pyromanen, ‘baldadige jongeren’ of een of ander linksdraaiend milieugekkie. Vaak zijn het auto’s in wijken met een lagere sociale statuur, niet zelden ook op gemeenschappelijke parkeerplaatsen. Bepaalde wijken in plaatsen als Ede, Culemborg, Nijmegen, Arnhem, Utrecht, enz. hebben er enorm onder te lijden. Ik vind het allemaal behoorlijk beangstigend (zeker ook omdat ik in een van de genoemde plaatsen woon) en dan beschouw ik mezelf nog als bevoorrecht, omdat ik een parkeerplaats op eigen terrein bezit. Wat overigens geen garantie is, want er zijn ook al wat carports-met-auto’s afgefikt.

Met de alsmaar groeiende toepassing van kunststoffen is het ook kinderlijk eenvoudig om zo’n auto in de fik te steken. En brandt zo’n ding eenmaal, dan is deze 99 van de 100 keer ook reddeloos verloren. Gruwelijk.

Misschien moeten we met z’n allen eens besluiten om niet elke autobrand meer de aandacht te geven in de (sociale) media. Het zou de copycats misschien nog wel gedeisd kunnen houden.
@RRRobert: Veel auto branden in Arnhem zijn mij onbekend.
@mikje90: meerdere auto’s in Presikhaaf, Geitenkamp en Elderveld. Op de Leimuidenplaats een paar weken terug nog zes(!) Die naast elkaar geparkeerd stonden.

Bij elkaar kun je -alleen in Arnhem- al spreken over tientallen auto’s.
@RRRobert: je hebt helemaal gelijk, inschattingsfoutje van mij:-)

Maar een auto aansteken onder een carport vind ik zo mogelijk nog schandaliger. Dat is poging tot moord wat mij betreft.
@hehe: poging tot moord op de carport. Poging tot doodslag op de mensen in de woning er naast.
Piet Ooms zal uiteraard wel blij zijn met de gratis reclame. Piet Ooms Toyota Specialist.
@raoufff: klopt, heb na het zien van deze foto’s as maandag ochtend om 9:00 direct een afspraak gepland bij deze Toyota specialist…..
@cpp1: ik ook was echt een top Reclame
Dit zaakje stinkt. Waarom staat een M6 cabrio in hemelsnaam op een verlaten terrein geparkeerd?
@poes: Vrijmiddagborreltje gehad en een taxi gebeld of door een collega naar huis gebracht, wie zal het zeggen?

Mijn auto staat ook wel eens op plekken waar ik liever niet heb dat ie daar blijft staan, politie vindt dat ik niet met drank mag rijden. Keuzes keuzes keuzes…
@monsieurleloure: zoals je het beschrijft lijkt het erop alsof de drank die keuze wel voor je maakt.
@monsieurleloure: dan rijst bij mij de vraag. U weet dat U met de auto bent, waarom moet er dan alcholische drank genuttigd worden? Een vrijdag middag borrel kan niet met bijv. Green tea ice of alcohol vrij bier aan deelgenomen worden?
Beter lezen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).