Hoe moet de Peugeot 208 GTI er uit zien?

Auteur: , 37 Reacties

Eerst was er een moeilijk teaserfilmpje, en toen was daar de Peugeot 208: opvolgert van de 207, 206 en 205. En bovendien de eerste in de rij opvolgers die niet groter is dan zijn voorganger, die een linkerachterlicht heeft dat de tankdop als een echte pac-man op lijkt te eten, en...waar een heus GTI-scheurkanon van moet komen. Als de geruchten kloppen tenminste. En dus is het photoshop-leger aan de slag gegaan.

De 205 was de eerste en tevens laatste echte GTI uit de reeks tweetjes die Peug door de jaren heen heeft voortgebracht. De 206 had nog wel een GTI-variant, maar dit was eigenlijk zoiets als milde tabasco of medium-scherpe wasabi: je voelt de pit wel ergens, maar je gaat na een flinke hap niet jankend als een klein meisje ten onder. Bovendien kwam er boven de GTI de RC. Hoogverraad! Enfin, we herkauwen, voorgaande staat hier reeds beschreven.

Met een beetje mazzel krijgen we een 208 GTI met een 1.6 THP-motor die ten minste 200 pk uitbraakt, bekend uit onder andere de DS4, DS3R. Wat voor looks horen hier bij? Theophilus Chin en Douglas Wood (TG Magazine) denken het te weten. De een heeft een diffusertje en pijpjes aan de zijkant, de ander krijgt een dikkere bumper en centrale pijpen mee. Hoe komt hun opgedikte 208 op jullie over? En welke zit het dichtste bij de realiteit?

Chin
Peugeot 208 impressie

Wood
Peugeot 208 impressie37 reacties

Ziet er allebei goed uit! Bij de onderste lijken de wielen achter erg klein, maar verder wat realistischer dan de bovenste.
Duidelijk die van chin, die van wood doet me denken aan n renault. + die van chin is gewoon heel lekker
@volante: echt wel
@volante: Heeft er wel wat van weg ja, wil je hem daardoor liever of juist niet?
die van Chin, die van Wood lijkt echt sjonnie tuning. Ik zou graag 2 uitlaten zien aan beide kanten van de bumper en mooi geïntegreerd en niet eronder hangend, maar dat is natuurlijk weer teveel gevraagd.
die van Chin 100% :D ziet er goed uit.. Peugeot gaat best wel de goeie kant op de laatste tijd, kunnen ze dit er ook mooi bij gebruiken :)
Zo, wat een heerlijk agressieve voorgevel!
Leuke fotoshops! Beide met RCZ velgen en de bovenste met een achterbumper van een DS3
Ohw, en de DS3R en DS4 hebben een ander blok! De DS3 een EP6DTS en de DS4 een EP6DTX ;)
Ff helemaal off topic: wanneer kwam de folf Vll nou?? OT van peugeot wil ik het eerst zien dan oordelen.
Wat denk je van precies hetzelfde als een standaard 208, met de grootste maat velgen en een sieruitlaatje? Dat is de Peugeot manier geloof ik!
Doe mij die van Chin maar. Helemaal goed. Zo moet ie worden. En inderdaad Smoke.. voor minder als 200 PK moeten ze het niet doen. Knallen met dat ding. Het blok hebben ze al in huis. Gewoon de EP6DTS van de DS3R overtakelen. En eventueel nog iets kietelen. Dan is het pas echt een kanon.

Even ter vergelijk.. stamvader en kind..

http://www.auto-types.com/images/peugeot/Peugeot_205_3_499.jpg

http://static.autoblog.nl/images/wp2011/Peugeot_208_GTI_Chin_01.jpg
@Freewarefreak:
Jawel..
Ik ging al voor die van Chin maar na deze 2 onder elkaar 350%..
@Homer55: Leuk detail is ook de type aanduiding in de C-stijl
@Homer55: ik ging voor die van wood maar na dit vergelijk niet meer…
@Freewarefreak: Doe mij maar de stamvader. Schijnt zelfs nog beter te zijn dan de oer Golf GTI. Van dit soort autootjes ga je zo hard grijnzen dat het pijn in je kaak doet.
@Freewarefreak: of de 1.6THP 200pk uit de rcz er in stoppe…
@Freewarefreak: Chin heeft duidelijk meer inspiratie uit het origineel gehaald dan Wood…
@Esprit_de_Flandre: Ja hè, dat vind ik ook zo enorm goed. Deze impressie geeft mij echt het gevoel van “dit is een GTI”.. alles klopt:

– de zwarte wielkast randen
– de zwarte spiegels
– de prachtige doorloop van de typeaanduiding in de C stijl
– het zwarte dak
– dat subtiele lipje boven de achteruit

Ik zou zeggen, meneer Ploué leest u mee? Doe maar!

Alleen nog een bruut vermogen er in. Minstens gelijk aan, of hoger, dan de DS3R.. laten we zeggen een dikke 210 PK of zo. En een vakkundige setting van het onderstel en de mechanische grip. Power is nothing without control. De rij-eigenschappen moeten op het niveau van de stamvader liggen.. ik wil zoals Midasracer zegt, die grijns op iedereens gezicht zien!

En last but not least.. met de originele rode Peugeot GTI matten met zwarte piping om het geheel af te maken.
@Freewarefreak: Bruut vermogen… Ik zou ze het liever wat lichter zien maken, dan heb je genoeg aan wat minder vermogen…
Dit wordt gewoon weer een heel gaaf karretje die 208
gewoon een goedkoop bling bling ding net als zijn ds landgenoot..!! LELIJK!!!
Die van Chin vind ik het mooist. Juist ook omdat hij afstapt van de verplichte uitlaten op elke hoek van de achterbumper. Alleen die brievenbus in de motorkap mag van mij achterwege blijven.
Die van Chin. Heel goed gedaan.
Die van Chin is mooier. Die zou zo als Peugeot in productie gaan.
Ik hoop persoonlijk niet dat deze auto wordt uitgevoerd met een 1.6 THP, zowel bij peugeot als citroen zijn er ontzettend veel problemen met dit motortype geweest!

– Melding emissiestoring
– Wegvallen vermogen
– Motor raakt in zogenaamde noodloop

Het betreft een tandwiel die de distributieketting aandrijft. Dit tandwiel is niet spelingsvrij op de krukas gemonteerd. Gevolg hiervan dat de distributietiming “van tijd” raakt. De motor krijgt teveel brandstof toegevoegd (brandstofverbruik neemt met zo’n 10% toe) waardoor er een signaal wordt afgegeven zodat de safe mode (noodloop) van de motor wordt ingeschakeld. Deze safe mode heeft als gevold dat de turbo wordt uitgeschakeld.
@euro95:
Dat krijg je als je Duitsers en Fransen laat samenwerken… (BMW & PSA)
@euro95: emissie storing zit ook in de oudere 2 liter blokken uit de 307 modellen uit 2002, is volgens mij een kwaaltje dat bij veel peugeot’s opduikt.
Dit was inderdaad een probleem, maar is inmiddels opgelost! Dit was trouwens ook bij Mini het geval. ;-)
wat ’n gedrocht.
200 pk, is dat nu echt nodig? De 205GTI had er 122. Als ze de 208 gewoon licht genoeg maken (niet zo licht als de 205 weliswaar), komen ze met minder dan 200 ook wel toe…
Zonder al die vouwen, hoekjes en rondingen was het vast een prachtig ontwerp, maar dit ding blijft vreselijk overgestyleerd. En al dat tupperware doet daar nog een flinke schep bovenop – letterlijk en figuurlijk.
Zal vast lekker rijden, maar zo’n auto moet ook een feest voor het oog zijn, en dat is dit gewoon niet.
Wie shopt er model speedline-achtige velgen onder die rode?
Go Theophilus Chin!! Wat een goede photoshopper! Deze is gewoon fantastisch mooi. Moeten ze niets aan veranderen.
De normale moet nog uit komen en jullie zitten al de GTI te showen, lekker geloofwaardig ok
wat een prachtig wagentje van peugeot.peugeot gaat de goede kant op.
Chin is erg mooi

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).