L.A. Design Challenge: de politieauto van 2025

Auteur: , 16 Reacties

Met de L.A. Autoshow in het vooruitzicht kunnen designers met een voorliefde voor futuristisch spul hun hart weer ophalen. Voor de negende keer mogen ze met een onderwerp aan de slag. De vraag is dit jaar: waarmee rijdt/vliegt oom Agent in 2025 rond?

Met het antwoord op deze vraag gingen de designstudio’s van BMW, Mercedes, Honda, GM, en Subaru aan de slag, en wat hier kwam uitrollen is vooral smullen geblazen voor de Sci-Fi-liefhebbers. We hebben de creaties overzichtelijk voor je in een gallery gezet.

Zo is er de Mercedes Ener-G-Force , een SUV op G-Klasse-basis met een brandstofcel. BMW Designworks USA komt met de E-patrol. GM zet een ‘Volt Squad’ in, Honda komt met een CHP Drone Squad, en Subaru, tot slot, schuift de SHARC (Subaru Highway Automated Response Concept) naar voren.

Uiteraard speelt ‘de cloud’ en een volledige integratie van allerhande internet- en communicatietechnologieën een hoofdrol bij deze niet onaardige vingeroefeningen. Vorig jaar won de Smart 341 Parkour, als Hollywood’s Hottest New Movie Car.16 reacties

als de agentes er dan allemaal zo uit gaan zien, dan wordt ik ook crimineel!
@stekel:
Ik in dat geval gewoon agent, dan zijn het mijn collega’s waar ik naast (dan wel op) zit, in plaats van ze te moeten begluren van achter tralies…
Gewoon in een Golf. Weten we ook nu gelijk al hoe die eruit ziet..
Aan Volkswagen hebben ze het niet gevraagd, want dat is in 2025 gewoon nog steeds dezelfde auto als vandaag
@mercs: http://oi49.tinypic.com/1hb8yr.jpg
@kaasboerin:
Zo’n fan van de Golf VII dat je vindt dat deze er spacy en futuristisch uitziet? :)
@kaasboerin: mooi bakkie
@mercs: ach.. je kan zeiken wat je wil maar de volkswagens van 25 jaar geleden zien er erg anders uit als nu. En dat is over 25 jaar weer erg verandert. Toegegeven het zijn de laatste tijd maar kleine veranderinge qau looks.. maja elk bedrijf z’n eige strategie.
Wil die mercedes wel eens zien rijden met dat reserve wiel wat achterop zit
@jackass266: het is geen Lego-model besturing
Een goede fantasie hebben ze in ieder geval wel.
Die mercedes zie ik wel zitte.. alleen geen brandstofcell.. gewoon een v8 op waterstof! =)
Ik vind de BMW schetsen wel het mooist!
Is toch wel totaal onrealistisch. De GM zie ik nog productieklaar in 2025, al de rest niet. De Mercedes heeft bepaalde zwakheden (kleine ruiten, banden met weinig contactvlak etc) maar zou heel misschien ook nog kunnen, ondanks het niet echt een sterk concept is qua functionaliteit.

Om te kijken wat mogelijk is in 2025 dan moet je kijken hoeveel jaar dat nog te gaan is: 12 jaar om exact te zijn. Kijk eens 12 jaar terug: 2000 en vergelijk met wat er op de markt is in 2012: zoveel verschil zie ik toch niet. qua pure gebruiksvorm van wagen. Minder bumpers, meer entertainment systemen, wat meer sensoren maar voor de rest geen spectaculaire sprong voorwaarts. En dat zal ook zo in 2025 zijn.
@jensoffbutton: minder bumper? Een 107 bestaat in zijn geheel alleen uit bumper.
Goed dat ze in de VS nadenken over de toekomst. Realistisch? Nee, dit soort veranderingen vergen nog zoveel ontwikkeling, investeringen enz. dat zal nog wel wat langer duren. Misschien eerst eens kijken naar zuinige dieselmotoren en gewichtbesparing? Daar is vast nog veel mee te bereiken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).